Anne Sütü gelmesi ve sütü arttırmak için ne yapabilirim?

Fazla sağmak sütü kese bilir diye biliyorum , süt damarları zedeleniyor diyeymiş sanırım.

Neden Doymadığını düşünüyorsun?

Sürekli ağzı açık duruyor ve uyumuyor emmek istiyor Sağımı çoğaltırsam belki sütüm artar diye umut diyorum ama aynı 10ml geçmiyor şırınga ile veriyorumm

1 Beğeni

Bestlak dan 3 damla kullanman hiçbişey değiştirmez ki canım fayda görmek istiyorsan günde 3 kez 20 şer damla olarak suya damlatıp içeceksin
Bu gönderide çok fazla yorum var mutlaka oku vazgeçme inşallah sütün fazlalaşır

Merhaba bebegim 34 günlük dogdudugunda sarılıktan hastanede kaldigında biberon alisti bende aç kalmasin diye eve geldigimizde biberon ile mama vermeye devam ettim sonrasinda beni emmedi sütümü sagdigimda 2 gögsümden toplam 5 ml falan sarı renkte geliyor bestlak ve süt arttırıcı çay kullaniyorum fakat artis yok bebegimde beni emdiginde süt gelmeyince ağlıyor emmiyor sütümün arttmasi mümkün mü?sarı gelmesi normal mi ?

1 Beğeni

Merhaba süt gelmese bile düzenli sağım yapmak gerekiyormuş bende aynı dertle uğraşıyorum 2.5 aylık sütüm ilk zamanlar dediğiniz gibi emmedi ve çok azaldı kendim biseyler yapmaya çalıştım sonra emzirme danışmanına gittim ama daha erken gitseydim keşke şimdi eds sistemi ile mama desteği vererek emziriyorum ama sağıma vaktim çok olmuyo ve hala artmadı 10 gündür bu süreçteyiz bakalım inşallah artar sizinde sağıma vaktin oluyosa 2-3 saatte bir sağım yapın mutlaka artacaktır göğüse uyarı gitmeyince takviyelerle artması zor deniliyor inşallah mutlu sonuçlar alırız​:two_hearts:

Bence hastane tipi pompa kirala diğerleri seni çok yorar hemde çok vaktini alır. Bebeğin 34 günlük mama içtiği için midesi büyümüştür 5-10 ml sütle nasıl doyar emmek istememesi çok normal. Sağım yaparak güzel beslenerek sütünü arttırmaya çalış. Arkadaşın dediği eds sistemini araştır bende duydum bu yöntemi meme reddi yaşayan bebeklerde çok işe yarıyormuş.

1 Beğeni

@Nuray Aramıza hoş geldin canım🩷

Bebek biberona alışmış, biberondan şapur şupur akıyor süt ama anne memesinden emip zorla getiriyor o yüzden memeni almıyor,sen ilk başta biberona alıştırmasaydın keşke, kaşık ve s deneseydin daha iyi olurdu.

Sütünü arttırmak için bol mevsimi olan meyve sebzeler ye , bol su iç

@Nuray arkadaşımız dığer açılan konuda süt arttırmanın yöntemlerinden açıklamış sanada yardımcı olur belki 🩷

1 Beğeni

Buna ek olarak öncelikle süt olmasa bile memeyi tutturmayı deneyin arz talep olarak üretilir süt, biberona alışıksa silikon gögüs ucu ile kendi memenizi tutturabilirsiniz. Sütünüz gelene kadar mamayı EDS yöntemi ile verin biberon kullanmayın. Bebekle sık sık temasta bulunun kokusunu içinize çekin gögüsünüzün üzerinde uyusun süt hormonlarınız tetiklenir süt üretimi için zamana ihtiyacınız var ama destek vitaminleri mutlaka doktorunuza sorarak kullanın etkisi çok fazla @Nuray

1 Beğeni

Hamile ve dogum dan sonra bana en en iyi
Gelen sut arttirici fistik birebir yasadim
Kesinlikle.
(Kaju fisti)

Sütün artması için öncelikle sütünün olmadığı düşüncesini kafandan silmen gerekiyor. Bol dinlenme ve bol sıvı tüketmeyle süt artışı sağlayabilrsin. Bebeğin emmese bile memeni bebeğin ağzına koy. Almasa sütünle meme ucunu ıslatıp bebeğin dudaklarına dokundur. Her acıkmasında biberondan önce memeni ver. Sağım konusunsa bilgim yok. Detaylıca öğren bence. Sütünün rengi sarı derken iltihap gibi mi? Sütünün tadına bir bak istersen. İNŞALLAH en kısa zamanda sorunu çözersin.

1 Beğeni

Alerjik reaksiyon var demek ki kimyonda canım

1 Beğeni

Hala yapıyormusunuz sütünüz nasıl ve aynı zamanda sağım yaptınız mı

Hurma

Kuru incir

Rezene

Havuç

Tahin

Çemen otu

Su

2 Beğeni

Uzun bir süre yaptım ama sütüm maalesef artmadı sanırım kişiden kişiye değişiyor, üzüldüm artmamasina açıkçası herşeyi denedim uzun süre ama mecburen mamayı çoğalttık bu durumda

1 Beğeni

Üzüldüm inşallah bir şekilde çoğalır sütlerimiz galiba benim sütümde sardıkça çoğalıyor çok emin değilim ama bebeğim hastanede yatmıştı o sırada sürekli süt sağdım götürdüm emzirme saatleri dışında eve gelince sağmamıştım sürekli emzireyim diye ondan sonra gelmez oldu sanırım ondan diyorum tekrar sağım yap aya başladım bebeğimin gücü yetmiyor bence süt damarlarını harekete geçirmeye :woman_shrugging:t2:

Aslında sağımda yaptım süt yapan herşeyi tükettim onun dışında sürekli emzirmeye çalıştım ama iki göğsümden de 20 ml üstüne çıkmadı bir süre sonra az geldiği için sinirlenmeye başlamıştı, bu sefer meme reddi yaşamaya başladık. sütüm artmıyor vs düşünmedim ama bilmiyorum artmama sebebini zaten bu süreçte ek gıda dönemine girdik hatta anne sütüyle uzun süredir alamadığı kiloyu aldı normaldr 500 ya da daha az kilo alıyordu ek gıda öncesi son kontrolde 800 gram aldığını öğrendim, bazen olmayınca olmuyor ama sizde umudunuzu kaybetmeden denemelere devam edin eğer bebeğiniz emiyorsa :slight_smile:

2 Beğeni

Evet bazen olmayınca olmuyor kısmet diyoruz benim bebeğim de şu an emiyor çok şükür sütüm çoğalmaya başladı mamayı azalttım daha sık emzirmeye başladım yani hala tam doymuyor ağlıyor aç kaldığı için ama mecbur mama vermeden emziriricem sürekli sütün artması için

Tabiki emzir ama 1 ölçek bile olsa versen çok aç kalmasın yavrucak :smiling_face_with_tear: gerçi annesi onun için daha iyisini bilir umarım dilediğiniz gibi olur :innocent:

Sık sık emzirmeye çalıştım emzirdim fakat bu kez de meme ucu yara oldu açıldı sürekli veremez oldum bu yüzden az da olsa mama takviyesi yaptım

1 Beğeni