İyi geceler arkadaşlar.aptamil kullanan var mı ? Aptamil 2 ye geçtiğimizden beri bebeğim iştahsızlaştı. 2 de demir oranı yüksekmiş sanırım . tadı da daha farklı oluyomuş 1den. Dünden beri mamayı reddediyor. Dün akşamdan öğlene 3 öğün atladı resmen. Ne yapacağımı şaşırdım. Bi ara hipp denemiştim 1deyken . Onu hiç beğenmemişti o yüzden mama değişmeyi düşünmüyorum. İkinci anne sütüne en yakın olarak sma mama varmış ama bilemedim ya onu da reddederse diye. Diş çıkarma dönemindeyiz de ondan da olabilir mi bilemiyorum. Ne dün uyku uyudum ne bu gece. Sürekli elimdw mama yedirmeye çalışıyorum. Uykuda bile reddediyor. Saatte 1 mama döküp tekrar yedirmeye çalışıyorum. O inat bende inat. İlla yiyecek. Güçsüz halsiz düşecek dşye korkuyorum 3 öğün yememek ne demek. Yani hiç yemedi değil ama 60 ml bi öğün yedi mesela. Napcam ben yaaaa bi akıl verir misiniz çok üzülğyorum
Canım bende Aptamil kullanıyorum 3e geçtim şuan deniycem daha bakalım yiyecek mi ama bizimki ek gıdaya geçtik yetmezse yemek yer çok dert değil aptamilin uygulaması var onu indir orda canlı destek ile yazış illaki yönlendirme yapacaktir
Peki 2ye geçerken böyle bi problen yaşamış mıydın ![]()
Ben sma 2 ye geçerken yaşadım kokusu falanda zaten berbattı, o ara başka mama denedim içti üstüne dişte geldi bende mama reddini dişe yordum ve sma ya tekrar döndüm ve içti ..
Canım benim mama Aptamil cornofil di yani değiştirmedim yaşına kadar kullanabiliyorsun o mamayı ondan sorun yaşamadık 1 yıl aynı mama kullandı
Bende aptamil kullanıyorum 3 e geçtik bi sorun yok sabah ve akşam mama içiyor gündüz öğünlerini ek gıda kahvaltı öğlen ve araögün olarak bazen aksam yemeğinden benden tırtıklıyor bence diş ağrısını
Sabırlı ol içer inşallah
Hangisini aldım 3un
Bende aptamil prosiyneo 3 ge geçtik kullanıyorum 2 ye geçerken değilde bizim bebekte de o zamandan iştahsızlık vardı hiç içmek istemiyordu dediğiniz gibi bende peşinde koşarak icirmeye çalıştım çok zor iciremiyordum ben ek gıdaya gecmistim o yüzden yemekle dengeledim icmedigini hepten mamayi kesmek istemedim probiyotik oldugu icin destek oldugu icin bu mama memnunum gelişimi için bırakmadım 1 yas kontrolü olucak haftaya gidisata gore doktoruna soyliycem artik biraktirirsa o sekilde birakirim devam dersd birakmam şu ana kadar bi tek geceleri verdim uykuda içiyor onu sıkıntı olmadi o evre sanki bi iştahsızlık dönemleri gibi geldi bana ek gıdaya yöneldi benim kızımda
Bizde sma aldık şimdi onu içti bakalım diğer öğünlerde de sorunsuz içecek mi. Banada sma nın kokusu aptamilden daha güzel geldi. Aptamilinki çok kötü kokuyor. Biraz toparlasın aptamile geri döneriz. Bende dişten şüpheliyim ya
İnşallah . Bir de yemediği halde ishalimsi kaka yapınca diş olduğuna emin oldum . Yavrum bi an önce çıkarır da rahatlar umarım
Bizde ek gıdaya başlayacağız şimdi ama başlangıçta az yiyeceği için mama yemesi şart enerjisi kalmıyor böyle
aptamilin içeriğini bende çok beğenşyorum hep onu içiyorduk ama bi sma deneyeyim bugğn dedim. Bitsin aptamilden devam ederiz
Benimde bebeğim 6 ay 1 haftalık şu an 2 numara mamaya geçmeli miyiz kızlar?
Evet geçilmesi gerekiyor 6.ayda . 1 numaralı kutun bitince geçebilirsin
Bize sürekli doktor kabarma vs de yok yakın zamanda diş gelmez diyordu bende bilmediğim için mama içmeye zorluyordum ek gıda da durma noktasina gelmişti.Sonra bir baktım tesadüfen dişi gördüm diğer mama da içime sinmedigi için sma ya dönüş yaptım, şuanda 1 yaşında ve yaşına girdiğinden beri diş sancıları yine başladı mama reddi oluyor ek gıdaya yüklendim, dişi agrimadigi zaman ama mama istiyor çünkü ne kadar yese de mama ile tam doyuyor, böyle giderse 1-2 aya tamamen mamayı keseceğim galiba ya da sadece sabah ve gece yatmadan vereceğim
Diş çıkacağı zaman mamayı reddediyor ya emziği de reddetmesi gerekmiyo mu. Emziği emiyor mesela. Reddetme sebebi iştahsızlık mıdır? Ağrıysa emzikte emmemesi gerekmez mi
aklımda deli sorular.
Sadece geceleri ver bencede her yemeği yiyorsa artık mamaya gerek kalmaz o yaşta diye düşünüyorum bende. Yemek yemesi güzelse tüm vitaminleri karşılıyorsa yediği şeyler sadece gece uyurken mama yese yeter heralde
Emzik emerken sakinlesiyor, ikisinin görevi aynı şey değil bence
diş iştahsızlık yapıyor en çokta mama tükettikleri için daha serin, dişi rahatlatan şeyleri tüketmeyi tercih ediyorlar diye düşünüyorum, suyu bile çok serin veriyordum aşırı içiyordu o zaman mesela
Benim kızımda 2 yi sevmemisti sma iyi dediler diye onu almıştım onuda icmedi bebelac içiyor şimdi diğer yorumlarda diş çıkarıyordu ondan olabilir diyenleri gördüm ama diş zamani değildi bizim
Alışıncaya kadar 1 ve 2 yi karıştırıp zamanla sadece 2. ye adım adım geçmeyi deneseniz nasıl olur acaba
Benimki demek ki su verince o yüzden mutlu oluyor kıyamam ya
bi an önce çıksa şundiş rahatlasak
Bugün sma yı zorlada olsa tüm öğünleri içti şükür. Uykuda daha güzel içti. Uyanıkken 1 saat sürüyor. Bebelac mamaya sadece gece içimlerine düştüğü zaman geçmeyi düşünüyorum bende