Aptamil 2 ye geçiş

Elimde aptamil 1 yok şuan. Ama sma yı tüm öğünlerde zorda olsa içti çok şükür. İki gecedir mama içircem diye 2 saatlik uykuylayım. Gönül rahatlığıyla uyuyabilirm bu gece​:grinning_face:

Sadece mama tüketen bir bebekse severek içse daha güzel olurdu ama umarım alışır. Benim kızımda mamayı sevmiyordu anne sütüyle karıştırarak alıştırdım bizde yakın zamanda ikiye gececegiz sevmezse 1 ve 2 yi karıştırarak veririm bir süre

1 Beğeni

Aptamil 3 pronutra

1 Beğeni

Makesef 1 buçuk aylıkken sütüm kesildi. Sadece mama yiyor ve asla sevmiyor. 3 aydır ne oyunlarla ne uğraşlarla yediriyorum. Mama yedirmek 1 saatimi alıyor. Şuan hala reddediyor ve delirmek üzereyim. 4 gündür canım çıktı. En azından uykuda yedireyim diye saat başı kalkıp mama hazırlıyorum geceleri. Tükendim 4 gündür. Yese karnını doyursa uyku gram umrumda değil. Beni bitiren yememesi.

İşte anne sütümün kesilmesine şu 4 günde hiç üzülmediğim kadar üzüldüm. Sütümü o kadar güzel içiyordu ki .

Ağlamicam . ….

1 Beğeni

Benim kızımda aktif emmedigi için azaldı aylarca sagım yaparak verdim ama bitti artık mamaya da zor alıştı. Hatta normal mamalar alerji yaptı haftalardır alerjiye ugtasıyorduk diyet mamaya gectik doktor tavsiyesiyle. Bende cok üzülüyordum hala bile üzülüyorum ama elimizden maalesef bir sey gelmiyor nasipleri böyleymiş. Genelde aptamil in tadını bebekler daha cok begenirmiş öyle duydum etrafımdaki kişilerden ve doktorumuzdan eger sevmiyorsa başka mamalar deneyin bence illaki damak zevkine uygun olan çıkacaktır. Ben uzun zaman hipp kullandım ama onun tadı baskınmış aptamil pronutrayı denettim sevmişti ama alerji yaptı. Pronutrayı denediniz mi

Pronutroyu kullanıyoruz bizde en baştan beri. Bi ara hipp aldım hiç sevmedi. Dün sma aldık onuda içmiyor. Aptamile geri döndüm bende tekrar. Ne yapacağımı şaşırdım. Alerjisi yok allahtan. Sizde çok uğraşmışsınız. Şu mama süreçlerini bi atlatsak yemek yeme faslına geösekte rahata ersek

1 Beğeni

Neyse ki geçiyor :face_holding_back_tears:içindeyken zaman hiç geçmez gibi gelse de geçiyor, ne kadar ağladim üzüldüm bende bir Allah bilir içimi..9. aydan sonra kendi yediklerimizi bebeğime göre yapınca çok rahatladım çok az kaldı kuti sabret, bence senin bebeğinin de dişi çıkıyor alt damaklari ara ara kontrol et diken gibi birsey batiyorsa yoldadır.

1 Beğeni

Kaç aylık sizin benim kızım 6 aylık olacak Ek gıdaya başladık güzelde gidiyor test sonucu açıklana kadar sebzeyle devam ediyorum ki zaten doktorda sebze önerdi tatlıya birden alışsın istemiyorum çok aşırı yorucu karışımlar yerine sakin sakin bagırsakları yormayacak şekilde ilerliyoruz

1 Beğeni

Gerçekten ne kadar ağladığımı Allah biliyor çok zor süreç. Birde uyuturken göğsüme doğru kafasını yaslayıp sallıyorum o şekil uyutıyorum. Geçende geldi orayı emmeye çalıştı kafasını koluma çevirince kolumu emdi. O kadar kötü oldum ki anlatamam içim gitti. Dünyanın en güzel duygusu emzirmekmiş mesela. Emzirememekte dünyanın en kötü duygusu. İnşallah düzenli yemek kısmına geçince psikolojik olarak da rahatlarım sanırım.

Zaten her gün hırsla elimi ağzına alıp dişini kaşıyor yavrum. Bakıyorum ne gelen var ne giden. Bi an önce çıksada rahatlasa

1 Beğeni

Benimkide 6 ay 4 günlük. Bugün başladım ek gıdaya. 5 aylıkken tadım yapmıştık. Ama ne yedirceğimi tam bilmiyorum. Bugün patates haşladım mamayla sulandırdım muhallebi kıvamında yedirdim 5 mama kaşığıyla. Yarın yulaf unundan muhallebi yapayım diyorum. Bizim doktorda meyveyr 7.ayda başlayacaksın dedi. İlk tatlı şeyler vermeyecekmişiz. Günde bi defa yediriyorum dimi. Kaç defa yediriyosun günde

Günde bir defa 11 ile 1 arasında uykudan uyandığında veriyorum ögun olarak sınırlama yok ne kadar yemek isterse istemeyince bırakıyorum. Kabak havuç ( cok sevdi) tatlı patates (normale gore daha vitaminli) brokoli (tadını begenmezse tatli patates ya da bal kabagı ile tatlandırılabilir) bal kabagı karnabahar bezelye barbunya sıralama böyleydi. Bu sıralamada bazılarını ust usye bazılarını bir gün arayla verdim. Bu aralar karıştırıyorum mesela. Bazen kabak ve brokoliyi bazen havuç tatlı patates. 2 gündür de tatlı patates bezelye barbunya. Bugun bezelye havuç. Severek tüketiyor. Bunlara mutlaka dogal zeytinyağı ve katı olmaması için biraz mama hep ekledim kabız olmasın diye. Ara ara da avokado yine zeytinyağı ve mama ekleyerek.

1 Beğeni

Bezelye ve barbunyanın çekirdeğinin kabuklarımı buharda pişirdikten sonra temizleyip hazırlıyorum

1 Beğeni

Mesela baslangıçta hep armutta görüyorum İnternete ama bizim doktorumuz verme dedi. Sebze olarak ta kereviz ve patlıcan verme dedi. Muz da iyi ama kabız ihtimaline karşı dikkat etmek gerekir

1 Beğeni

Bende tatlı patates yedirdim tadımda ama bu ara mama yemediğü halde günde 3,4 defa kaka yapıyor üstelik sıvıya dönük. O yüzden patates yedireyim dedim. Normalde zeytinyağı koyuyodum tadımlarda ama şimdi bilerek koymadım. Brokoli yapayım bende yarın. Tadımda vermemiştim bakalım 3 gün kuralıyla yaparım brokoliyi

Evet elma ve armut püreleri var hep başlangıçta bende vermiyorum . 6.ayın sonunda veririm diye düşüniyorum. Pekmezide 7.ayda verebilir miyiz diye doktora soracağım

Patkıcanda nikotin var . Bebekleri zehirleyebilirmiş. 3,4 yaşına kadar vermem gerek de yok zaten yemesin onu

Bugun ikindin ekstra olarak mesela elma haşlayıp ezip meyve filesi ya da emzigi oluyırya ona koyup birazda buzdolabına beklettim eline verdim baya oyalandı hosuna gitti. Sizinkinin diş cıkarma durumu da var sanırım cok iyi gelir. Bir de parmak diş fırçaları var silikonlu mutlaka tavsiye ederim 6. Aydan itibaren öneriliyor rahatlatır bebeginizi

Evet o fırçadan alcam aklımda benimde . O buzdolabına koyup soğutup vermeye cesaret edemiyorum hasta olur diye. Birşey olmuyor mu versem mi bende

Elmayı önerdi ver dedi hatta şimdilik sadece elma dedi. Pekmezi kacıncı ay bilmiyorum ama uzun süre düşünmüyorum

Elma tariflerinde pekmezli tarifler var değişik değişik. Bide hurmalı. Hurma verdin mi hiç