Diş çıkarma durumları varsa rahatlatıyormuş ama cok aşırı soguk degilde koyup 2 3 dk bekletmek bile yeterlidir havalar sogudugı için çok bir şey diyemiyorum bu konuda doktorunuza danışabilirsiniz daha saglıklı bilgiyi verir
Hayır şimdiden çok tatlı tatlara alışırsa saydıgım sebzeleri tüketmeyebilir. Önce sebzelere damagı alışsın çünkü saydıklarımda cok vitaminli
Soracağım gidince. Soracağım o kadsr çok şey var ki ![]()
Yarın brokoli deneyeyim. Brokoliyi nasıl yapıyorsun. Sadece buharda haşlayıp blendırdan geçirip mamayla sulandırıp mı veriyosun . Şimdilik zeytinyağı katmayacağım kaka durumundan
Bu aşırı karışımlı tarifleri görüyorum ve sasırıyorum. doktorumuz zaten önermiyor
Onlara benimde cesaretim yok. E bebekten tarhana aldım 6 ay için. Arkasında yapılışına baktım. Domates rendesi koy diyor. Domates 1.yaşına kadar yasak değil mi . Alerjik bi besin diye biliyorum
Buharda haşlıyorum bazen bir parça kabakta haşlıyorum yanında. Orijinal saf zeytinyağı ekliyorum birazda mama ekliyorum çatalla pürüzsüz kıvamda eziyorum blendırdada cekilebilir bu kadar. Biraz baskın bir tat oldugu için ilk günler fazla yemeyebilir kabak (normal kabak) o baskınıgını hafifletiyor
Bence hiç gerek yok hazır tarhanaya falan
karışımlari benim doktorda hiç onermedi, bende yemesi gerektiği gibi yicekleri verdim şimdi herşeyi yiyor
Tarhana başlangıç için uygun degildir diye biliyorum dedigim gibi en saglıklısı sebze başlangıç için eger alerjik dermatit degilse yogurt ta denenebilir ama doktorun yogurt yiyebilir derse öyle bizim beklemede şu an mesela. Alerji durumu riske atılacak bir sey degil maalesef bir anda kabarıyor vucud
Kabakla karıştırıp yapayım o zaman daha iyi olacaksa benimki herşey reddettiği için . Bitek yumurtsnın sarısını sevmişti
Yaa o zamn yapmayayım onu 8.ayda falan kullanırım dursun o
Tadımda ilk denediğim şey yoğurttu
o zaman testten geçmişiz biz. Alerji yapmadı hiç
Yogurt ve yumurtayı yapmadıysa rutinlere bunları bolca ekleyin o zaman cok faydalı bir de avokado harika bir besin
Bize de yoğurdu en son verin demişti doktor oyle de yapmıştım ama sade bir şekilde sevmiyor, meyveyle karistiyorum yemeesi için… Şuan güncel durum 3 gün kuralı da kalktığı yönünde bu arada, doktorlar verin diyorlar, içine siniyorsa günlükte gidebilirsin..
Doğru avakado da aldım dün. Olgunlaşmasını bekliyorum . Onu haftada 3 kere yediririm diye düşünüyorum. Rutinlere ekleyeceğim ama henüz sütçü bulamadım kendime. Onu halledeyim rutinime alacağım yoğurdu
Bizim kızın cildine bakarak normalde yogurt la basla derim ama siz bekleyin demişti. Alerji riski yüksek olanlr artık 3 gün kuralı mantıklı
6.ayın sonunda metveye geçeceğim yoğurtla veririm diye düşünüyorum bende . Denemediğim bi iki besin kalmıştı tadım zamanında. Onları 3 gün kuralıyla vrirrim diye dğşünmüştüm ama alerji yapsa akşamına belli eder zaten kendini
Evet doktorlarda öyle söylüyor daha doğrusu en son ek gıda olayını takip ettigimde guncel bu şekildeydi, çok kasma tam böyle doyarak yemesi 9. Ayi buluyor, o aya kadar henüz tadımlık gidiyor isler, 1 yaşında benimki biliyorusn yeni yeni tam anlamıyla işte yemek yedi diyebiliyorjm doyup doymadigina kanaat getiriyorum..Ek gıdaya geçince çok heyecanla geçmiştim bende malum muhabbeten dolayı işte çok iyi beslicem vs diyordum hep kendime sonra ufak bir hayal kırıklığı oldu çünkü bazen işler istedigin gibi gitmiyor, tecrübesiz olunca acaba ben mi bir yerde yanlış yapıyorum diyorsun falan ama bebeklerimizin bağırsaklarınin gelişmesi falan bunlar zaman alıyor ya da damak tadının oluşması vs![]()
Pastörize sütten yapılan daha saglıklı bulunuyor ama siz daha iyi bilirsiniz tabi içinize nasıl siniyorsa öyle yaparsınız. Mesela ben dogal olsun diye neredeyse köy tavuğu alacaktım
doktorumuz gezen tavuk yumurtası da önermiyor iyi ki almamışım diyorum şimdi
Evet alerji durumu için gündüz saatlerinde vermek cok daha iyi erken farkedilir