Aşı meselesi

Merhaba hanımlar, bebeklerine aşıları yaptırmayanlar var mı?

Merhaba, tüm aşıları mı yaptırmamak

Hepsini yaptirdim menejitleri ve rotasida dahil

Evet, rutin aşılar

Benim annemin kuzeni çocuklarına hiçbir aşı yaptırmamış. Ben yapılmamasını doğru bulmuyorum ama şu zamana kadar da bi sıkıntı yaşamamışlar duyduğuma göre . Ama böyle bağışıklık kazanamıyor vücut o hastalıklara. Mesela eskiden çiçek aşısı bulunmadan önce çiçek hastalığından ölen insanların sayısı çok ciddi şekilde fazlaydı. Şimdi çiçek geçirmiyosun bile. Şöyle bişeyde var ortalama yaş 70 oldu. Eskiler daha uzun yaşarmış falan filan. 120 yaşına kadar yaşayan bi kaç insan var hala. Sormak da lazım rutin aşılar yaptırıldı mu diye. Sırlarını da merak etmiyo değilim​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: Allah o kadar ömür biçmiştir ama bilemiyorum. Bence yinede aşılar yaptırılmalı ya .

1 Beğeni

Muti 2aylikken yapılan aşinin yeri ne zaman düzelir yapıldığında hicbisey yoktu 4aylik olunca şişmeye başladi inmesi ne kadar sürer ki

1 Beğeni

Ya aşı meselesi çok kafamı karıştırıyor. Benim 3 çocuğum var. 3. Çocuğum 20 günlük oldu. Ben ilk aşısına red verdim hastane de.. Oğlumunda 1 yaşından sonraki aşıları yok. Aşılara karşı sağlık sorunu yaşadığı için doktoru yaptırmamamızı uygun gördü. Çevremde de yaptırmayanlar var aşılı çocuklarına göre hastalıkları çok daha rahat atlattıklarını söylüyorlar. Ki benimde oğlum büyük kızımdan daha dirençli büyük kızımın tüm aşıları var ücretliler dahil ama hastalıkları çok zor atlatıyor. Hemen ciğere iniyor öksürükleri burun akıntısı bile. Yaptırırsamda 3-4 yaşından sonra yaptırmayı düşünüyorum bağışıklıkları biraz daha otursun şuan çok küçükken aşılarda vücutlarına bir yük gibi geliyor.

1 Beğeni

Verem aşısı o aşı, orası yara gibi olup akabilir bile normal bir süreç, o şekilde olması aşının doğru şekilde tuttuğunu gösteriyor. Temiz tutun zamanla kendiliğinden iyileşecek.

1 Beğeni

Aşı vurulduktan 1 ay somra kabuk bağlıyor yara izi gibi duruyor 1 yıl içinde geçiyor iz kalıyor canım . Verem aşısı öyle oluyor

1 Beğeni

Yani bende eğer acabaya mı düşsem beynim acıyacak çok ikilemde kalacaktım . Bu aşıları 3,4 yaşından sonra yaptırılabileceğini bilmşyordum mesela. Bilseydim acaba mı derdim belki de. Annesi olarak siz daha iyi bilirsiniz ç0nkü deneyimlemişsinizde

@Kuti @Nghn teşekkür ederim kızlar :tulip::tulip::heart_exclamation:

2 Beğeni

Evet istediğimiz zaman yaptırabiliyoruz. Oğlumun yarım kalmış aşılarını istediğim zaman tamamlayabilirmişim. Hem doktorumuz söylemişti hemde sağlık ocağındaki hemşireye sordum evet istediğiniz zaman yapılır demişti.

1 Beğeni

O zaman sen bilirsin tabi. Mesela bu özel menenjit aşılarına bakmıştım da ingiltere miydi tam hatırlamıyorum 11 yaşından sonra vurdurulmayı zorunlu hale getirmişler

Bazı ülkelerde o hastalıklar sık görülüyorsa artık rutin aşı takvimine ekleniyor aşıları. Bizde çok sık görülmediği için rutin takvimde yok.

1 Beğeni

Evet yok ama mesela demek istediğim o aşı bizde bebekken vuruluyor onlar bebekken sakıncalı gördükleri için 11 yaşında eklemişler takvimine. Yani sizin bakış açınız doğru olabilir madem sonradan vuruluyorsa. Çok iyi araştırmak lazım aslında

Evet evet bende büyük kızıma o aşıyı yaptırdıktan sonra öğrendim küçük yaşta yapılmıyormuş hatta çok pişman olmuştum ki çok pahalı bir aşı bende o aşıyı yaptırdım sonra bide bexsero olan var onu da yaptırmıştım çok pahalı aşıydı ikisi de. Sonradan zaten aşılara karşı şüphelerim oluşmya başladı oğlumda aşılardan sonra sorunlar yaşamaya başlayınca tamamen aşıları sorgular oldum. Oğlum 3 aylıktı rota aşısından sonra tüm dertlerimiz başladı her aşı sonrası da alevlenince doktor aşıları kesti.

1 Beğeni

Sizinki alerjik bi durumda olabilir . İnsanlık soyunu kurutmaya çalışan küreselciler var. O yüzden hiç birşeye güvenim yok artık benim. Herşeyi sorgularım

Olabilir evet her aşı sonrası burun alıntısı başlayıp zatürre başlangıcıyla bitiyordu tam iyileşti derken diğer aşı geliyordu aşıyı oluyordu hop ertesi gün döngü yine başlıyordu. Bende normal hastalıktan oluyor sanıyordum hep aşılar hiç aklıma gelmemişti doktoru söyleyene kadar. Aşıları kesince o durumda bitti o günden beri hastalıkları hep evde atlattı doktora gitmedik bile. Aşı sistemi kesinlikle küreselcülerin elinde orası kesin sağlık sistemi hatta tamamen öyle. Allah düşürmesin ellerine..

1 Beğeni

Mamalara bile zehir karıştırmışlar daha ne olacak merak ediyorum. Çok kötü zamanda çocuk büyütüyoruz. Allah korusun hepsini

Her şeyin doğalına yönelicez. Başka çare yok. Allah aslında o kadar kusursuz bir sistemle yaratmış ki bizi dışardan hiç bir şeye ihtiyacı yok vücudumuzun. Hepsi para için üretilen şeyler. Benim ilk bebeğimde bana sütün az dediler mamaya yönlendirdiler hemen asla kullanmıcam dedim sonuçta Allah bizim vücudumuzu o bebeğe göre hazırlıyor neden süt olmasın gelmesin. Emzire emzire sütümü artırdım her ay fazla fazla kilo alıyordu bebeğim. Bizde de hata var hemen modumuz düşüyor zoru denemiyoruz.