Bana bir akıl verin lütfen

Kızlar bilenler bilir eşimle aram genel olarak hep bozuktur ama artık dayanamıyorum uzakta olmamıza rağmen orda bile sinir etmeyi başarıyor neyse bundan bir kaç ay önce eşimin yeğenenin eşi bize gelmşti eşim de bu kızın tavırları duruşunu vs çok beğendiğini akıllı bi kız olduğunu söyledi bana ortamda bi soru sordu eşim soruya da herkesten önce bu kız cvp verdi diye doğru cvp verdi diye eşimin ilgisini çekmiş ve bana da diyor ki sende bu kız gibi ol onunla daha çok vakit gecir diye övüp duruyordu orda tepkimi gösterdm ben bı dediklerinin aynısını bu kızın kocası için söylesem nsl olur diye vs vs tartştk uzatmıyım çok fazla neyse bu kzn anne babasyla bnm ailem aynı köyde yaşıyo ben geldikten iki hafta sonra bu kızda geldi bi hafta önce de eşi bunu almays geldi dün gittiler eşimle konuşuyordum öylesine yeminle hiçbir art niyet olmadan sordum sadece dediö ki kızın kocası için onlar dönmşler gördün mü diye bağırmays başladı vay sanane bu adamdan niye merak ediyorsun bi daha sakın sorma onu bana vs vs kavga çıkarttı durduk yere noluyo fln diyorum yok aynı sinirde devam niye böyle davrandı bilmiyorum msj attım daha sonra yok ne yazarsam yazayım görüldü var cvp yok kendimi çok kötü hissettim ben yazıyorum yazıyorum karşnda muhattap yok neyse ben de öylesine tepkisi nolacak diye dedim biletimi iptal ediyorum o zaman bi süre daha uzak kalalım diye et dedi bilet parası için verdğm para israf oldu dedi çok kırıldım halbuki iptal etmemişim dün akşam yaşandı bunlar napacam ne anlamam gerekiyor bu konudan benle konuşmuyor uzaktan bakıncs ne gibi görünüyor bana bir fikir verin lütfen

Uzaktan bakınca bu tartışmalar sevgilisiniz gibi görünüyor. Yani sevgiliyken böyle jiskancliklar herşeyden kavgalar edilirdi. Engellenir ayrilinir sonra barisilirdi. Özledim o heyecanları:sweat_smile: biz de evlendikten sonra hiç kalmadı böyle tartismalar kiskanmiyoruz bile. Ama bence sen kendinden taviz verme. Gönlünü alana kadar hükmünü yürüt. Ben köyde kalmak istiyorum eşim izin vermiyor mesela. Bı tek o yüzden tartışıyoruz. Köyden sinirlenip gidiyor. Umursamıyorum sonra hicbisey olmamış gibi ertesi gün gelip alıyor . Mecbur gelip alacak bana mecbur yani. Herkesin ilişkisi farklı tabi ama eşinin sana mecbur olduğundan eminsen ayrilamayacagini biliyorsan kendini ezdirme derim.

Hiçbir kadın bi bşka kadınla kıyaslanmak istemez bence özelikle eşi tarafından ben buna kızdım ama eşim bana değer vermez verse bile bunu asla göstermez aylarca konuş miyim onun umrunda olmaz hiç bir zaman ilk adımı da o atmaz hep sonunda ben dayanamayıp gidiyorum konuşuyorum belki de bu yüzden bu kadar rahattr ama ne hikmetse aşırı derecede de kıskanç nikahta makyaj yaptım çok hafif fotoğrafçı da bana bakıp şu pozu ver şöyle yap dediği için bana bi ton laf saydı nikaha küs gittik vs vs birçok örnek ama iş sevgi ilgi değer vermeye gelince adam da tık yok ya bi kere bana seni seviyorum diye msj attı o msjı günde elli defa okuyordum öyle bir acizlik benimkisi işte

2 Beğeni

Kıyas tabiki kötü. Bunu hiç kimse istemez. Herkesin karakteri farklı . Benim eşim de beni sevdiğini sürekli söyler . Evde sürekli mıç mıç sarılır öper çocukmusum gibi sever. Sürekli çok güzel oldugumu çok sevdiğini söyler. Ama davranışları asla dediği gibi değil. Bu kadar seven adam bana hiç doğum günü yıl dönümü sevgili günü anneler günü kutlaması hediyesi almaz. Evlenme teklifi çok istemiştim yapmadı mesela. Ama küstügum zaman asla peşimi bırakmıyor,susmuyor, yüzlerce kez ariyor. Barisana kadar biktiriyor. Nefret ediyorum bu Ama beni kiskanmaz. Balayina giderken mesela uçakta tutturdu cam kenarina ben oturacam diye. Öyle olunca ben ortada kaliyorum ve yanımda yabanci erkek oturacak. Cam kenarina ben geçeyim adamın yanında sen otur dedim geçmedi. Cam kenarina oturdu ben yabancı adamın yanına oturdum. Eşim kıskanmadı yabancı adam hostese söyleyip Baska bayanla yer değiştirdi. O kadar utanmıştım ki. Yani ben de bu yüzden ne kadar seviyorum dese sarilsa öpse de inanmıyorum beni mutlu etmiyor. Ben de kıskansın istiyorum.

1 Beğeni

Yani benim eşimde bende gerekli durumlarda kıskancız o beni delirtmek için kıskandırır TV izlerken falan beni kıskandırmak hoşuna gider sonra ben yapınca delirir bu normal bişey ama kusura bakmada Sanki o kıza ilgi duyar gibi davranıp sen çok normal bişey dediğin halde o kızın eşinden bahsetmen onu bariiz rahatsız etmiş benim eşim bana böyle yapsa aldattigindan falan da suphelenirim ki o kızın davranışları da normal değil biz akraba dahi olsak sınırımız biliriz gerekmedikçe erkek yada kadın konusmayiz sanırım anlattıklarına göre eşin bir narsist yada prenses erkeklerden

2 Beğeni

Bizim eşler demek tam tersi ama en azından size karşı ilgisi sevgisi var bizm ki sevgi yok ilgi yok sadece kavga çıksun diye gerekss kıskançlık var

Bende şüphelendim kızdan hoşlandı fln diye hissttim sordum da saçmalama o bnm yeğenimin eşi dedi yeğenim sayılır o da bnm dedi ama bnm içimdeki skntılar geçmedi takip ettim hareketelrrini vs eskisi gibi o kızın yanında oturmadı artık o konuşmadan o da konuşmadı bana dediği şey sadece ona sordum sen onun gibi bi kız mı istiyordun dedim evet dedi bayağı bozuştuk kavga ettik bende onun bana yaptığı gibi dedim ki seninde bir sürü boş sohbeti olan aklı fikri kadınlarda olan boş arkadaşların cevren var sende onlarla takılacağına bu kızın kocası yani yeğeni yeğeni dediğimde eşimden büyük aslnda ablası büyük onun oğlu neyse dedim sende onunla takılsana adamın sohbeti bile kaliteli boş muhabbeti yok nerde ne konuşması gerektiğini biliyor bende sana sende onun gibi ol onunla daha çok vakit gecir desem hoşuna gider mi dedim öyle bir sinirlendi dövmediği kaldı resmen sonra kapat kapat konuyu dedi neyse aradan bi kaç gün gecti bunlar bizi yemeğe çağırdı bana diyor giderken ne alalım ne severler sor vs dedim hayırdr nereye gidersek alacağın şeyi hep bana bırakırdın şimdi niye bu kadar soruyon fln dedim geri vites yaptı tm sen blrsn dedi bende kalktım çikolatalı cheesecake yapıp götürdüm yeğeni o kadar çok beğendi ki onun beğenmesi eşimi sinirlendirdi herkesin içinde çok güzel olmuş ddedi beni övdüğü için bu yine gelip bana kızdı ama kız da eşimin karşsnda yazmasını atmış arkaya normal de kapalı kanepeye öyle yayılarak uzanmış hayatta ben onun eşinin karşısında arkamı bile yaslamiyorum utanırım eşime dedim noldu kızın o oturuşu hoşuna gitti mi dedim yine bana kızdı ne ima ediyorsun vs kim olsa sinirlenir bu duruma ve evet eşim maalesef prenses erkeklerden ona da hep diyorum prenses bütün ilgi alakayı bnm ona vermem lazım küser trip atar peşinden asla gelmez haftalarca aylarca konuşmayablr öyle bir tip

Bence o kız konusunu uzatmayın. Çok çirkin yerlere giduyor aşırı rahatsız edici. Ve iyice eşinizin aklına yer eder öyle konuştukça. Bence onlarla aranıza mesafe koyun konuyu kapatın. Dediğinde haklısın ama o da belki dusunemedi boş bulundu söyledi belki içinde art niyet yoktu. Ben de bazen mesela eşime diyorum falan kişiyle görüşme işte begenmiyorum ya da şu kişi iyi efendi biri onla çıkabilirsin oturabilirsin falan. O niyetle demiştir belki. Siz farklı imalar ettikce artık o kzii ne zaman görse aklına o gelir

Bu hiç hoş bişey değil eşim halası gelse bana hemen kafanı ört der kuzeni tesettürlü eşim gidince kapatmaz başını evde nasıl geziyorsa öyle gezer kızında yanlış biseyi olmadı ama gene de hoşlanmam ondan esimede dedim bana gelince öyle diyorsun o nasıl başını ortmuyor ben kuzenimin yanında kafamı açsam demedigini bırakmaz sın kardeşimin yanında bile kapat diyon hiç mi rahatsız olmuyon dedim ne yapıyım zorlamı kapatıyim dedi beni ilgilendirmiyor kapatacak başını evli baraklı adamsın sen yoksa ben ona lafı sokarım dedim eşim kafasını kaldırmıyor onla konuşurken artık o kızda da bir halt var bacım kusura bakma ama

Ya evet dediğim gibi bikaç ay önce yaşandı bu durum konu kapanmıştı ztn ama dün ki tavrından sonra sinirlendim ztn bana o kızla ilgili söylediğn şeyleri unuttun galiba dedim diye tavır aldı konuşmuyor aynn belki art niyetle söylemedi ama yinede aşırı rahatss edici bir durum

Yani eşiniz sizden sorumlu o kuzeninin yaptıği ayıp bu kızda da ben bişey görmedim ama yine de eşimin yanında ki hal ve hareketleri duruşu beni rahatsz ediyor bi ara yazmasını açıp düzeltti o da eşimin yanında eşimde rahatsz olmuştu sanıırım eve gelince hâlâ onun gibi olmamı istiyo musun dedim eve yabancı erkek girecek ben onun karşsnda yayılarak uzanacam yanında boynum açık gezecem hoşuna gider mi dedim hayır dedi tamm yeter konuyu kapat sen kendin gibi ol dedi skakjsjfjf

1 Beğeni

Bir laf var ya evdeki aslanı görmeyen dışarda ki eşşegi över diye o da o hesap sizin zaten sorunlarınız var kız da iyi olsa elin erkeğinin yanında öyle yapmaz

Aynen öyle dediğin gibi de inan öylesi el üstünde tutuluyor seviliyor sayılıyo da neyse napim ben arıyımmı sence yoksa beklimmi ona kalsa hayatta aramaz kızınu bile merak etmezde bilmiyorum ne yapsam daha iki hafta var gitmeme o beni almaya gelmeyecek abimle gidecem bizi almaya gelir mi havaalanı na bilmiyorum ben aramazsam o da sormaz bile off cidden çok zor bir adamm

Bence konuyu tamam sen kendin gibi ol deyip kapattiysa daha fazla uzatmayın. Ama sen başkalarını begeniyorsan ben de beğeniyorum haberin olsun bu evliligimize zarar veriyor. Başkasıyla ilgilenirsen sonu iyi bitmez deyin. Başka zaman konusu açılırsa. Ben olsam öyle derdim. Ama şimdi hiçbir şey olmamış gibi devam ederdim konu kapandı çünkü. Anlıyorum zor birisiymiş ama siz bence onu halledersiniz. Sürekli dikleşmekle ilişkilerimiz kötüleşiyor maalesef. Ben de dahilim buna. Biraz sarılın, bu zamana kadar seni uzduysem kusura bakma ama ben de çok kırgınım bazı şeylere deyin, çekilin bakalım .Toparlanacak bir ilişki varsa zaten toparlanır. Umutsuz olmayın bu adam böyle diye. Sevgi varsa devamı geliyor inşallah. Neyi dillendirirsek o çoğalıyor eminim.

Bence arama o seni bayağı garanti görmeye başlamış ne yaparsam yapayım affeder gidemez diye düşünuyor sende arama sorma o nasıl davranıyorsa sende öyle davran kendini geri çek bir seni arasın yokluğunu anlasın ondan başka işlerinde varmış gibi yap senin cevren herşeyin o değil gibi anlasın sensizligi eger fayda etmezse seni silmiştirdir zaten ama biseyler degisiyorsa artık seni garanti gördüğünü için yapmış senin davranışlarınla da kafası danklamis demek olur her evlilikte olduğu gibi bizde eşimle kavga ediyoruz senin begenmedigin beni el mumla arıyor kıymetimi bil sen benim gibisini b.k bulun diyorum giyinip süsleniyorum o yokmuş gibi sadece oğlumla ilgileniyorum ertesi gün işten geldiğinde kapıyı güzel açıyorum mesela esiim çok romantik bir adam ama öküzlugu ağır basıyor neyse geçen normal tesetturluyüm ama saçımı duzlestirdim işten gelince saçların ne güzel olmuş arada böyle yap dedi sofra hazırlarken geldi sarıldı o yüzden sen uzak dur ecik kıymetini anlasın sen daha onemlisin ha neden aramadın derse sen aramadigin için aramadım deme çok mesguldum kendime aileme vakit ayırdım ailemle olmanın tadını çıkardım de

1 Beğeni

Merhaba, eşinizle yaşlarıniz kaç acaba? Muhtemelen yirmili yaşların başındasınız diye tahmin ediyorum. Birbirinize karşı biraz ön yargınız var gibi geldi bana. Her evliliğin dinamiği farklıdır, bu konu çok öznel ve yoruma açık o yüzden burda heskes için farklı his uyandırabilir ya da yaptığımız yorumlar olumsuz da etkileyebilir. Biraz bize benziyorsunuz. Bana eşim başka bir kadın için “onunla vakit geçir, arkadaş ol, iyi biridir onunla samimi olabilirsin” dese gerçekten bundan hiç rahatsızlık duymam. Nitekim yaşadık da bunu. Onun çevresinden birini ben sonradan tanıdım eşim de az çok bahsetti, çok hanımefendi birisidir aklı başında, arkadaş olabileceğin biri diye. Dediği gibi de oldu. Hatta erkek kardeşime evlilik için tavsiye etti. Bunlar kötü şeyler değil bence. Eşler birbiri için elbetteki iyi arkadaşlıklar kurmasını temenni eder. Hele erkekler bunu daha çok önemsiyor. Benim eşim de düğün makyajimi seneler oldu hâlâ laf eder durur. “Sana hiç yakışmadı, sen sade birisin çok boya sürmüştün ne gerek vardı , ben sana demiştim sade ol diye bla bla bla” hala dırdır ediyor​:joy: ama bakıyorum eşimin yapısı tabiatı gerçekten sadelik seviyor. Kıskançtır ama evin içinde de makyaj yaptığım zaman güzel olmuşsun demez cildini batırmışsın der. Makyajsız görünce yüzümü avuçlarına alır ne güzel tertemiz yüzün var dupduru der. Konu ailemin yanına gitmek olunca eşim hiç tek seferde gönül hoşluğu ile git istediğin kadar kal demez mesela. Hep türlü türlü bahanelerle lafı dolandırır. İşte sen gidince düzenim bozuluyor diyor. Şakayla karışık manipülatif bir şekilde benden sıkıldın ondan mı gidiyorsun diyor. Ben sakin yaklaşıyorum. Gidiyorum evet ama demiyor keyfine bak diye, her Allahin günü soruyor bensiz rahatsın demi diye​:joy: çok kıskanç, ta uzaktan bile giyim kuşam konusunda nasihat ediyor şöyle yap, sakın böyle giyme. On sene oldu sanki bilmiyor giyimimi ama yine söylemekten usanmaz. Annem çıldırıyor kocan da ne çok konuşuyor ki diye​:joy: ama ben rahat mizaca sahibim onun bu davranışlarını yumuşak karşılıyorum. Zıtlik ve zor yanlarımıza rağmen Sorunlu bir evliliğimiz yok, aksine herkesin örnek gösterdiği bir ilişkimiz var. Evli çiftler genellikle bizim hakemlik etmemizi isterler kendilerine.
Çok uzattım ama tavsiye olarak şunu vereceğim bir süre birbirinizin sözleri ve davranışları altında birşey aramamaya çalışın. Belki de sizin tek sorununuz birbirinize karşı ön yargılı olmanız, niyet okumaya çalışmanızdır. Gençlik heyecanı ile oluyor böyle.

Ben 23 yaşındayım eşim 31 dediğinzde haklısınız tavsiye vereblr şöyle şöyle kişilerle arkadaşlık et demesinde sorun yok ama bana diyor bak ben herkesin içinde bi soru sordum bi tek bu kız cvpladı sen bile cevap veremedim dedim fırst vermedi ki direkt cvp verdi sonra diyor ki sen böylesin böylesin onun gibi ol onunla takıl onu eve yemeğe çaya çağır söyleme biçimi beni çok rahatsz etti ama onu tandıkça o da söylemnden vazgeçti eşimin çok gereksz kıskançlıkları var sevdiğini bazen söyler ama asla değer verdiğini hissetmiyorum kıskandığı zaman bile bir şey var sanki altında sevdiğinden değil eminim seven adam merak eder arar sorar en ufak bir şeyde küsüp gitmez peşinden koşturmaz karsını ağlata ağlata uyutmaz beni değlse bile kendi öz kızını merak eder en azından onu sorar ben çok duygusal ve alıngan bırıyım bişeyi kafama çok takarım eşim ise tam tersi umrunda olmaz döner uyur gönül almaya çalışmaz asla ne desem cvp vermez susar dün gece ki telefonka kavgadan sonra bikaç saat sonra aradım iki üç defa meşgule atıp durdu sonra yine aradım açtı dediği şey ne istiyorsun he ne istiyorsun diye beni tersledi yine tutamayıp kendimi ağladım ama o duymadı ben bişey demeden kapattı telefonu basit görünüyor belki ama cidden iki seneyi geçti o kadar Yoruldum ki 23 yaşındayım yeminle iki sende alnım kırıştu annem kardeşm vs diyor ne ara yaşlandın iki senede bildiğin kırışıklıklarım var stresten üzüntüden hamileyken de bu adamdan çok psikolojik şiddet gördüm düşünüyorum belki kızım bu yüzden bu kadar huzursuz huysuz sürekli ağlayan zor bi bebek oldu belki hamile iken yaşadığım skntılar ona da gecmştir bilmiyorum ne yapsam

1 Beğeni

Onun gibi davranmak bu zamana kadar çözüm olmamıştır eminim. Evlilikte değer de karşılıklı. Ne kadar gösterirsen o kadar alırsın. Haklısın ama haklı olmak yetmiyor maalesef. Önce bir sorunlarinizi konuşabiliyor olmanız gerek aynı evin içinde. Ben böyleyim kabul et demek olmaz. Ben senin eşinim, iyi olmak için çabalamayalım mı dersiniz. Herkes karşılıklı içindekileri dökmesi lazım bence beklentilerini isteklerini. İnsanız yahu. Konuşmayarak, sürekli trip atarak, kavga ederek anlaşamayız ki. Ben yolu samimiyetle yaptığım konuşmada buldum. Dümdüz akşam çay içerken. Her zaman hakliyi aramayalim dedim. Evlilik özen istiyor. Sen bana özen gostermezsen ben nasıl güzelleşebilirim ki? Sakin, huzurlu, mutlu bir yuvaya adım atmak istemez misin her işten dönünce? Sevgili olsak nişanlı olsak kılı kırk yarar yine ogrenirdin asık yüzümün sebebini de. Şimdi karı kocayiz üstelik. Bazı şeyler yaşandı ve bitti diyelim kirmamaya kusmemeye çalışalım. Asık suratlı kalmasın bu evde diyelim. Ortada bir de bebek var bizden neler öğrenecek bence burası çok mühim demelisiniz. Sen dikkat etmezsen ben dikkat etmezsem bu hayat böyle çekilmez deyip iki tarafın da aileyi ayakta tutma görevi olduğunu hatırlatın eşinize. Ben mutlu olmak istediğim kadar mutlu da etmek istiyorum, lütfen şu tatsız, can sıkıcı tartışmaları bitirelim deyin. Önce kendiniz sonra bebeğiniz sonra da minik aileniz için yapın bunu. Söylemek kolay yapmak zordur evet ben de uğraşıyorum bazen kendimi tutamadığım oluyor. Ama düzelmeye ve düzeltmeye niyetim var, niyetimiz var. Umutsuz olmayın. Allah yardımcın olsun.

1 Beğeni

Herşeyin başı gerçekten iletişim ben sorunlarımı konuşamuyorum konuşsam karşmda dinleyen yok anlayan yok sadece işine geleni konuşur genelde susar kaçar cvp vermez hiçbir şeye sorunca da konuşursam kırarım diyo kırmadan konuş dedim olmaz dedi sen konuşmaya bnde susmaya devam dedi peki sen blrsn diyip susmaya karar verdim bnde artık konuşmak işe yaramıyor uzak durmak belki en iyisi olacak kavga ederek de konuşmuyorum güzel bir üslupla derdimi anlatmaya çalışıyorum yine olmuyo sinirleniyorum ağliyorum ağladığımı görünce aman senle mi uğraşcam diyip dışarı çıkıyo akşam eve gelince de hiçbir şey yokmuş gibi davranır ben yüz vermeyince ho ho sen hâlâ ordamsn diyor emtapi duygusu sıfır o gezip dolaşıp kafasını dağıtıto diye bnmde öyle oluyo sanıyo heralde ne bilim anlaşılacak gibi bi insan değil

1 Beğeni

Allah yardımcın olsun. İnşallah zamanla düzelir. Misilleme yaparak ancak sen üzülürsün. Sadece boşver gitsin. Kendine bak, bebeginle ilgilen. Biliyorum eşten ilgi, sevgi, şefkat görmemek insanı mahvediyor . Ama zamanla anlayacak değerini.Sen kendine değer ver.

1 Beğeni