Başka çarem kalmadı..😞

Bebeğim 8,5 aylık. Beni artık çoğu kişi biliyor tek sorunumuz uykusuzluk​:pensive_face:denemediğim şey kalmadı.. alerjiden dedik yeme içmeyi düzelttim hala değişen bir şey yok. Uyku eğitimine başladık 1 ay olacak hala düzelme yok hatta daha da uyku süresi kısaldı ağlamalar tavan yaptı.

Son çare olarak beraber mi uyusak diye düşündüm :confused: benimle uyuyunca (meme veriyorum) uyuyor uyansa da beni görünce uykuya geri dönebiliyor.. başından beri buna karşıydım hem tehlikeli diye hem de kendi yatağına alışamaz diye.. ama başka çaremiz kalmadı, uykusuzluk yorgunluk bizi mahvediyor eşim de oyle uykusuz işe gidyor artık hiçbir aktiviteden zevk almamaya başladım​:face_holding_back_tears: uyku en önemli temel ihtiyaçtan bir tanesi ve ben 2-3 saat zor uyuyorum sureklı bölünüyor​:weary_face:sadece biz değil bebeğim için de çoo kötü hiç kaliteli uyku uyumuyor…

Size sorum bebeğiyle uyuyan var mı? Neler önerirsiniz?

(Normalde bebeğim varken eşim içerde uyuyor ama üçümüz uyursak nasıl olur?) yardımcı olursanız çook sevinirim :folded_hands::rose:

Yanlış anlamayın lütfen dediklerimi tabi yapan memnun olan vardır ama bence uyku eğitimi ana kuzusu bir bebeğe saçma geliyor bana göre bu benim fikrim tabi. O sizi teninizi kokunuzu ister . Kızım 13 aylık arada hala yanımda yatmak ister bazen yatarız sonra yerine koyarım başlarda yani 3 ay öncesine kadar 10. Ayına kadar hep yanımda uyurdu onu uyutur kenara kayardım bende beraber de çok uyuduk kafa onu kodluyor Allahın işi işte o yüzden bebeğiniz zarar vermezsiniz olsa da bağırır zaten kalkarsınız hemen sesinden. Çok iyi anlıyorum benim kızımın da hep uyku problemi vardı bir melodi ninni ilahi bir şey açın sallayın ellerini tutun ya da battaniye ile sarın sallayın biraz uyusun yatağına koyun Allah kolaylık versin bende öyleydim ama öyle öyle atlattık şükür. Şimdi az sarılırız emziğini veririm sonra ayağıma alırım sallarım el içlerini okşarım öyle uyur

1 Beğeni

Bunu paylaşmak istedim :smiling_face_with_three_hearts: birgün elbet kendi başına uyumayı öğrenecek. Anın tadını çıkarın. Aklı ermeye başlayınca odasına beğendiği sevdiği ilgi duyduğu birkaç birşey alırsınız. O zaman seve seve kendi odasında uyur. Ama şimdi süt kuzusu annesiyle uyumak istiyorsa uyuusun bence

3 Beğeni

Yok yanlış anlamıyorum ben de sizin gibi düşündüm yedinci aya kadar bu şekilde devam ettim ama daha fazla gücüm kalmadığı için eşimle konuşup uyku eğitimine başladık ama dediğim gibi işe yaramadı daha da kötü oldu. Faydasını gören çok kişiyle konuştum o yüzden denemek istedim.

Birlikte uyuma konusunda size sormak istedim vallahi bu yorumunuz beni çok mutlu etti rahatlattı çok düşünüyordum sorun olur mu diye. Allah razı olsun..

Ya canım çok teşekkür ederim bu video her şeyi özetliyor gerçekten.. çok iyi geldi çok sağ ol, içim rahatladı vallahi ben de deneyeceğim madem öyle birlikte uyuyalım. İnşallah uyurken bebegimi ezmem​:disappointed_face::sweat_smile: bir yıl sonra da nasıl yatakları ayıracağız diye yazarım​:smiling_face_with_tear:

1 Beğeni

Doğduğu günden beri yanımda uyuyor anne sütü veriyorum şahsen çok mutluyum uykumu çok güzel alıyorum yani gece uykusuzluk çok çok nadir çektim gece on bir gibi uyuyor gündüz on bir on ikiye kadar uyuyoruz arada kalkıyor tabi meme veriyorum gene devam ediyor uykuya

1 Beğeni

Benim bebişlerde de uyku yok maalesef 3 tane evladım var 3ü de yanımda uyudu hep büyüyüp kendi odalarında artık yatmaları gerektiğini anlayana kadar şimdi 3. Bebeğim eşimle aramda uyuyor yatağın bir ucunda ben bir ucunda eşim yatağın çoğunu paşamız kapmış durumda bugünlerde geçecek emin olun bence anın tadını çıkarın ben öyle yapıyorum ve gayet memnunum şahsen çünkü onların bize ihtiyacı var hele de bizi emerken kokumuza hasretken daha çok ihtiyaçları var :smiling_face:

1 Beğeni

Ay ne guzel geldııı bu yorum cok sagolun valla aşırı rahatladım :heart::heart::heart:ben de deneyecegım ınsallahh

Çookk teşekkür ederimm çok rahatladım herkes olumlu seyler yazmıs çok şükür :folded_hands: deneyimli kısılerden bunları duymak aşırı rahatlattı beni

1 Beğeni

Oğlum emerek uyuyor ve kucagima alıp emzirirken uyuyakaldigim için daha tehlikeli oluyor diye 6.ayimizdan beri yan yatarak emziriyorum ki o zamanda uyuya kaliyorim ama bebegimin düşme riski çok daha az oluyor ortaya aldığımı için eğer uyanirsam alıp besigine koyuyorum zaten besigini yatağıma dipdibe ben almasam da kendi beşikten yanıma aprılıyor

1 Beğeni

Dene. Canim uykusu ağır olan ben çit sesine uyaniyorum yani alisicak deniliyor alışsın yani şuan bize ihtiyaçlarının olduğu dönemdeler ve sarılarak uyumak o kadar güzel ki tadını alınca birakamican

1 Beğeni

Her bebek kendine özel ben o kanıdayım ufak bebek yani size çok ihtiyacı var bırakın bağ kurun nasıl uyursa öyle uyusun eşinizde bunu kendine adapte ederse yanınızda yatar dibe kayar sorun olmaz bizde öyle yaptık ki bende eşimde deli yatarız :joy: uyusun daldığını hissedin emzik verin ağzına yanınıza uyusun gündüz de geri kalkınca sonra siz ya da size sarılıyor ya mesela bir battaniye yorganın kenarını sıkıştırın öyle dalsın 1 hafta deneyin 2. Hafta alıp yatağına koymayı deneyin öyle öyle düzene girer.

1 Beğeni

Yanlız yer yatağında yatıyoruz oğlumla çünkü düşebilir bunu da diyimde

1 Beğeni

3 aylıkta tek başına uyutmaya alıştırmıştım ben. Tek başıma çok guzel bir ayar vermiştim ta kı diş dönemine denk gelene kadar . Şimdi çok karışık uyuyor​:hear_no_evil_monkey:

Uyku egtımını 1 aylıktan veren bir tane kadın vardı guzel sonuc aldığını, 1,5 yasında da ayrı odada yatıgını söylemişti. Bence devamlılık önemli. .

1 Beğeni

Doğduğundan beridir yanımda yatıyor eşimde bizle.uyuyor sabaha kadar bir sağ bir sol yapıyoruz gazdan dolayı keşke gazı olmasada rahat uyusa bizle uyusa napalim diyorum ne zaman annem diye sarılıp dirliksiz uyuyacagiz her yerim tutuluyor ama yapicak bişey yok​:smiling_face_with_three_hearts:ama bende farkına vardım ki eğer gazı bitmiş olsa beni yine yanında ister bazen gözünü açıyor benj görünce yine uyuyor yada elimi tutuyor ..büyüdüklerinde istesekde uyumucaklar bizle anne yaa bı rahat bırak beniii :sweat_smile:

2 Beğeni

Benim bebeğimde 8.5 aylık. Hiç ezme kaygım yok. Benimki normalde sıkıntısız kendi beşiğinde uyurdu. Bu ay aşırı dönmeye başladı kurtlu :grinning_face_with_smiling_eyes: ama hiç durmuyo kucağıma alıyorum aldığım gibi uyuyor. Bu ara bende onla uyumaya başladım. O beşiğinde uyuyunca erken uyanıyor. Yanıma yatırınnca 9a kadar uyuyabiliyoruz. Hiç ezme kaygım olmadı çünkü beyin açık oluyor biz annelerin. Asla derin uyuyamıyoruz onun orda olduğunu beyin biliyor . Tetikte uyuyoruz zaten. O yüzdenn benim uykular biraz kalitesiz onun uykular misss gibi :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

bizim kızda uzun zamandır ortamizda uyuyor emmiyor ama yine de beni istediği için ortamiza aldik bizim yatağa alıştı gözümü açınca hep yanımda görmek beni ekstra mutlu ediyor ayrı yatınca rahat edemiyordum yerimiz dar olsa da daha huzurlu uyuyorum kızım yanimdayken .hatta 3 tane de kedimiz var illaki 1 2 tanesi de yatağa geliyor baya kalabalık şekilde bir yatağı paylaşıyoruz :grin::heart_eyes:tek sıkıntı şöyle yaşadım gece hiç sorun yok ama gündüz uyuttugumda bir ara ben mutfaktayken yataktan düştü buu sefer gündüz uyutup Park yatağına alayım diye deniyorum ama yatağına koydugumda ya hemen uyanıyor ya da kısa sürede uyanıyor düşmeden sonra tek te birakamiyorum bazen uyanmasını bekliyorum tek problem bu benim için eğer yatağına alışmış olsaydı gündüz uykusunda her işimi halledebilirdim ama düşer korkusuyla bir iş yapamaz oldum bunun dışında birlikte uyumayı seviyorum küçük insana sarılıp uyumak çok tatlı :heart_eyes::heart_eyes::cherry_blossom:

1 Beğeni

Uyku en temel ihtiyaç, insan açlığa bile bir nebze dayanıyor ama uykusuzluk mahvediyor. Bunu iki çocuğunda da dibine kadar yaşayan bir anne olarak söylüyorum.

Büyük oğlumda hiç gece gündüz uyku yoktu, hem işe gider hem evde perperişan olurdum. Ne kadar olmasın dedimse de ne zaman ki yanıma aldım geceleri, bazen emzirmek bazen okşayarak uyku yüzü görmeye başladım. İyiki de yapmışım. 2.5 yaşında odasını ayırdım ilk günden misler gibi uyumaya başladı. Şimdi 14 yaşında :folded_hands:

Küçüğüm 18 aylık uyku eğitimi aldım olmadı, kendim yöntemler geliştirdim olmadı, yine çalışan bir anneyim ve yine uykusuzum. Vallahi yanımda yatan bir bebek olsa dakika düşünmem ama bu da yatmıyor maalesef sadece emerse kucağımda bu şekilde uyuyor.

Demem o ki tadını çıkarım misler gibi sarılıp yatın :heart_exclamation:

1 Beğeni

Çok sağ ol canım ben de deneyeceğim​:rose:

Ay maşallah sana nasıl alıştırdın ya, bir de benimki doğduğundan beri emzik tutmuyor eğer emzik tutsaydı bir nebze de olsun rahatlardım belki

1 Beğeni