Kesinlikle katılıyorum sabah yedi gibi kahvaltı yapıyorum akşam yemeğini 5.06 gibi yiyorum ve farkında olmuyorum aç olduğumun akşam eşim eve gelince anlıyorum yemek yemedigimi.. ama uyumamışsam o gün bana zehir gibi. Tuttum bu yorumu vallaha sen de benim gibi her şeyi denemişsin, akşama birlikte uyumak gelsin bakalım![]()
![]()
![]()
İşte ben de ondan korkuyorum bizim yatak park yatak da değil normal büyük beşik. O yüzden yanımıza almaktan da korkuyordum ama ortamıza alacağım artık yapacak bir şey yok
Doğumdan beri kızım yanımda uyuyor. Ama ben sürekli beşiğe koymayı denedim. Doğumdan somra ilk 4 gün resmen hiç uyumadım. Kızım uyumuyordu çünkü, sadece yanımda ve kucağımda uyurdu. Anne yanı beşiğine koyuyordum orda da 10 dk sonra uyanırdı hep. Gece 4lere kadar uğraşırdım artık uykusuzluktan mahvoluyordum. Baktık olmuyor çoğunlukla yanımızda yattı. Eşimle ortamızda uyuyor 16 aylık olmak üzere kızım. Ben akşam önce uyutup beşiğine yatırıyorum. 3 gibi uyanıyor bidaha uyutup beşiğine koyuyorum ama yarım saat geçmeden tekrar uyanıyor. Bu böyle sabaha kadar sürdüğü için ben en sonunda dayanamayıp mecburen yanıma alıyorum yoksa hiç uyuyamıyorum. Son zamanlarda beşiğine biraz daha alıştı daha uzun süre uyuyor çok şükür. Yakında başka odaya alıştıracağım
Ay canım çok teşekkürler yorumun için, şimdi bebeğim 7-8 gibi uyuyor ama tabii ki de ne olursa olsun o saatte ben uyuyamıyorum 9-10 gibi uykum geliyor o yüzden önce beşinde uyutacağım yani ne kadar ağlasada yarım saat 15 dakika bir şekilde ağlıyor sonra 2-3 saat uyuyor o zamana zaten benim de uyku saatim geliyor uyandiginda meme verip kendi yatağımıza yatırıp birlikte uyumayıdeneyeceğim artık ama ilk uykusunu kendi yataginda deneyeceğim çünkü ilk uykusu biraz daha rahat oluyor 3 veya 3,5 saat uyumadığı için uykulu oluyor. Sonra uyandiginda da yanımıza alacağım artık.. ![]()
![]()
Evet evet ben de tam olarka öyle yapıyorum çoğunlukla.
Benimkide tutmadı. Uyutmaya giderken 3 aylıkta olsa. Konuşurdum “bak şimdi yatağa gidiyoruz “gibi cümleler kurardım. Sonra mama verip kundak yapardım. Yatağa kor yanından giderdim. 3 kere ağlama hakkı oluyordu. 3ten fazla ağlarsa yanına giderek tekrar başa sarardım. Boyle boyle alışmıstı. Kendı kendıne oynar uyurdu yatağın içinde. Şimdi cellat
zor uyuyor.
Besigini iceri tasidim reflu yatagi ile emzirdim uyuya kaliyo du zaten sonra yatakla beraber besige koydum.bebekler soguk buyuk besik sevmez dedi ebem bebek arabisinin pusetinden yatak yapti ve hep isitti yatagi.tabi her bebek ayni degil bide biberonu cok cabuk tuttu kendi onun avantaji ni cok gordum.
Soyledıklerın cok mantıklı canım, beeğimin yatağı kocaman belki soğuk yalnız hissediyordur ondan önceki yatak da tekerlekli açılır kapanır olandı o da orta boydu. Sıcagı seven bebek degıl atopik dermatit yani egzama cildi var ama uyurken soğukluk(soğukluktan kastım yatagın büyük olması) rahatsız edıyo olabılır. Yani derin büyük ve korkutucu gelıyor olabılır. Sagolasın canım
Ben bebeğimle uyuyorum canım yatağında uyumuyor maalesef sürekli uyanıp ağlıyor bende çözümü yer yatağında buldum 1 aydır bu şekilde benim ki 7,5 aylık yanımda uyudu mu sabah 8 den önce uyanmaz genelde 9 9.30 kadar uyuyor çok şükür 6. Ayına kadar bende baya uyku konusunda sıkıntı yaşadım yanıma alınca uyurdu yatağa koyunca uyanırdı ama reflü yatağı kullandığım için uyansada alır uyutur geri bırakırdım. Geniş bir alanda geniş yatak seriyorum o şekilde korkumda olmuyor ve salonda oyuncaklarının dibinde yatağımız uyanınca çoğu zaman sessizce gidip oyuncaklarıyla oynuyor bazen çıngırakların sesine uyanıyorum
Beşiğinni başkasından almıştık oda sıkıntılı çıktı gıcır gıcır ötüyordu hiç koyamadim içine yeni beşik almakta maddiyattan kaynakli 1 yaşı buldu doğduğundan beri yanımda yatıyor hatta bazen ortancayi babasına yollayıp onun yatağında beraber yatıyoruz gece uyansada emip uyuyor kalkmak zorunda kalmiyorm ilk zamanlar emzirip koyuyordum ama sık uyaninca yanına yatmakta buldum çareyi ilerleyen zamanlarda yatağına alışır emmeyi bırakınca uyanmalari azalıyor genelde o zaman alışır yatağına temmennim o yönde
15 ay 3 günlük
Bizim de bugün ilk gecemizdi, maalesef babası koltukta yatmak zorunda kaldı ilk geceden birazcık çekindim bebeğim de maşallah yayıla yayıla uyudu, gece babası gelince yer kalmadı![]()
uyanma saatlerinde bir değişiklik olmadı yine eskisi gibi uyandı. Ben de sizin gibi meme verdim hiç kalkmadan, sabah beşte uyandı daha da uyumadı. Normalde sabah altıda uyanıyordu. Yerini yadırgadı herhalde ![]()
![]()
Ama ben yine de çok rahat uyuyamadım Allah korusun ya düşerse falan diye alışırım inşallah. ![]()
![]()
![]()
ohh sefanız olsun o zaman
Ben genelde onun yattığı tarafa yastık koyuyorum düşmesin diye babası biraz değişik yatar o yüzden hiç ortamiza alıp yatirmadim eşim vardiyalı çalışıyor o yokken biz yayila yayila yatıyoruz bir süre sonra emince poposunu dönüp yatmaya başladı bende arkadan sarılıp öyle uyuyoruz babası varkende dakka başı kalkmayı göze alarak beşiğine koyuyorum çok zorlandigim zaman bebemi alıp kanepeye gidiyorum öyle böyle bi sekilde büyüyorlar işte ![]()
![]()
Ben aylardır bebeğim güzel uyumuypr diye onunla uyuyorum ve eşim salonda uyuyor
Hoş değil ama bende mecbur kaldım öyle de ddvam diyor
Bende aynısını yapacağım maalesef![]()
![]()
Çocuk 15 aylık eşimin gece vardiyalarinda hep yanımda zaten ama normal zamanlarda da gece yanima aliyorum bazen dediğin gibi eşimle ayrı yatıyorum ikimizde çok takmasakta olmuyor maalesef araya soğukluk girmesin diye salondaki kanepeyi açtım beşiği salona getirdim altta oturan yok yan daire boş yatak odamız pek ısınmıyor diğer odalar daha sıcak diye bide soba kurduk çok soğuk zamanlarda yakmak için kışın salonu kullanıyorum yani ..bebeğimi besige koyup uyutmaya çalışıyorum bazen yanıma alıyorum yine ama aramıza değil eşim ezer diye korkuyorum ya duvar kenarına bebeği alıyorum yada yere yastık vs koyup düşerse bişey olmasın diye tedbir aliyorm kendimce sabır 9 ay kaldı sonra o yatağında ben yatağımda inşaallah![]()
![]()
2 gündür birlikte uyuyoruz ama ben uyuyamıyorum rahat edemıyorum ya uyandırırsam ezerdem vs dıye bir de grip olmusum
bakalım bungece nasıl olacak. Bir de bebeğim ter içinde kaldı bizim yorgan fazla geldi
normalde uyku tulumu giydiriyordum birlikte uyucaz dıye cıkarttım boyle de terledi. Ay ınsallah bız de sızk gıbı alısabılırız.
Benim 3. Çocuk uzman oldum artık
ben sadece tulum giydirip üstünü hiç ortmuyorum
Canım aklıma geldi bir de şey denesene uyku arkadaşı. Senin tshirtnü bile uyku arkadaşı yapabilirsin ona. Senin kokunla uyur. Belki beraber uyumanıza gerek kalmaz . Bir de böyle dene istersen
Tamam canım deneyım ya oyuncagına sararım
yanımda denemeye basladım 2-3 gun oldu yıne uyuyamıyorum sureklı uyanıp meme beklıyor. Eğitm verirken en azından 30 dk aglıyordu 2-3 saat uyuyordu bılemedım sımdı