14aylık kızım var ve aylardır uykusuzum. Yani büyüse de gece uykusu olmayacak gibi geliyor artık bana. Düzelir mi 2yaşına 3 yaşına gelse falan umut var mı?
Bir de bizim aylarda olup gece deliksiz uyuyan bebek var mı onu merak ediyorum
14aylık kızım var ve aylardır uykusuzum. Yani büyüse de gece uykusu olmayacak gibi geliyor artık bana. Düzelir mi 2yaşına 3 yaşına gelse falan umut var mı?
Bir de bizim aylarda olup gece deliksiz uyuyan bebek var mı onu merak ediyorum
14 ay bende beklemedeyim mesajları
ben doktor levent gibi aşka ümidimi yitirenlerdenim ![]()
![]()
kızım gece bir kalkıyor ve sonra uyumuyor 1 buçuk gibi kalkar 4 de yatar sonra sahura uğraşırım biraz değil baya yoruyor süreç
Evet benim kızım da öyle azı dişlerinden midir nedir gece kalkar saatlerce uyumaz artık benimde pilim biter son 2 haftadır gitti gece uykusu önceden de kalkardı ama bu kadardeğildş şimdi bide kalkıyor ağlıyor
Her Gece uyanıp 2 saat vs uyanık kalan bebeğiniz varsa dikkat edin . Oğlum aylarca böyle oldu diş sandık diş patlamadı yeni bşryler öğrendiğinden uyumuyor dedik öğrenmese de uyumuyordu. Meğer doktor b12 bakmamış . Damlacıgı ilk kullandığımız günden beri uyanık kalmadı hiç.
Sağlık ocakları b12ye bakıyorlar mı
İsteyince bakarlar galiba . Ama azı dişleri şiş ise ondanda olur . Benim bahsettiğim zamanlar dişleri şiş değildi 3-4 ay sürdü her gece bakardı öyle ne yapsak uyutamazdık .
2 buçuk aydır azı dişleri şişti bu arada bu hafta çok şükür 4üde patladı.
Gündüz yemek reddi uyku uyumak istememe varda derdi diştir . Bi gün yatmadan parol deneyin isterseniz uyursa diştir
Zaten 14. Ay 18-19. Ay aşırı zor geçti bizim yeni 20 aylık olduk 4 diş daha patladı yeni bi haftadır rahatım. Ama azı dişleri büyük ağzını görünce içim acıdı . Umarım siz daha kolay atlatırsınız.
Dişleri çıkınca yine böyle uyanık kalma vs devam ederse kan tahlili aklınızda olsun .
Gündüz uykularına da çok zor geçiyor ve iştahsız ama iştahsızlık hep vardı kızım da 2 tane azı dişi çıktı diğer 2 tanesi de şiş bayağı. Yatmadan önce Dolven veriyorum ama 2 saat falan iyi uyuyor sonra sürekli mızmız ve en son bağırarak uyanmaya başlıyor
Azı dişi olabilir bizimki de altları çıkardı üst geliyor bir de 2 alt ön geldi köpek dişi yok da piyasada azılar geldi . Biraz değişik bir süreç oldu bir anda 6 diş patladı ama uyku düzeni yok bazen ağrı kesici verdim anne sütünü dondurmuştum buzlukta kesip onlar minik minik yedirtti soğuk da bastırır diye az da o iyi geldi
Derdiniz diş belliki sizinde ben dediğim gibi 2 buçuk aydır çekiyorum neler yaşadım yedi patladı ama şimdide saat başı emmek için kalkıyor diş derdi var diye emziriyorum rahatlıyor şurup verdim zeytinyağ sürdüm üstüne şimdi . Bende 20lik dişim ağrıyor hangimizin zor bilmiyorum ama şiş olan yere bişey değince asla yemek yenmiyor onu anladım . 14. Ve 18. Aylarda burda defalarca post açtım sebepsiz ağlıyor diye . O aylarda da atak dönemlerinde gerçekten değişik değişik ağladı sakinleştirmeedim ataklar bitince kendine geldi
Dolven verin ama bazen bunların da etki etmediği oluyor zeytinyağ sürün . Aybike Hanımın dediğini de yapıyorum sütümü dondudum gece daha uzun uyumaya başladı . Yada bi kaşım az eritilmiş dondurma vs de rahatlatıyor gerçekten onları . Gündüz ağrılarını biraz hafifletmezsek gece daha şifdetli olur dedi doktorum. Ama benimki soğum elma armut havuç da almadı alırsa siz bunları da deneyin rahatlasın gündüz kemirsin
Gündüz rahatlaması geceye fayda ediyor mu
Eğer öyleyse gündüz sürekli eline bir şeyler vereyim
Yani doktorum gündüz rahatlatamazsan gece ağrısı daha çok olur demişti . Yerse kemirirse zaten elma armut kemirsin . Ve yatmadan önce gerçekten sütünüzü ya dondurun yada bir kaşık dondurma bize fayda ediyor . Zeytinyağ karanfil hep sürüyorum bunu genelde iki günde bir değiştiriyorum çünkü bence ilk günkü etkisini de kaybediyor
Emzirmiyorum sütüm yok maalesef
Olsun belki böylesi daha hayırlıdır. Benimki de diş derdine beni emzik olarak kullaıyor resmen 2 buçuk aydır . Soğuk meyve ve yatmadan önce bi kaşık yarım kaşık biraz eritilmiş dondurma verin bence dikkatlice bizde fayda ediyor
Bir de çok şiddetli ağladığında ben artık tamam oğlum dişlerin az kaldı çıkacaklar vs deyip rahatlatmaya çalışıyorum. O kadar ağlamasını duyduktan sonra tüm sinirlerim alınmış gibiyim tamamen o sakin kalsın ağrısı hafiflesin diye ;(
Ay işte bende çok sinirleniyorum sakin kalabilmek çok çok zor çünkü gözünü açmıyor ve sadece bas bas bağırıyor
18 aylık bnde aylardr uykusuz bu saat oldu hâlâ uyumuyo 1.5 yaş sendromu yaşiyoruz berbat bir şey uyuması zor uyanık kalması zor yemesi zor Allahım sen zorumu kolaylaştır diye dua ediyorum bi yandan iş güç evin işleri bitmiyo çevrem dolu insan ama bana faydası dokunacak yardım edecek kimse yok herkes bana yük olmaya calışıyor çevremde anlayşsz düşüncesz o kadar çok insan var ki Allah ahımı yerde bırakmasın aheste aheste çıkarsın diyorum kızımn uykusyzlu ğu zorluğu yetmiyormuş gibi bunlar çikiyor başıma anlatsam o kadar çok uzar ki o yüzden anlatmıyım onlar günahlatıyla kalsın bana merhamet etmiyorlar Allah da onlara merhamet etmesin off çok doluyum deliksiz uyumayı o kadar çok özledim ki Rabbim hepimizn sorunu kolaylaştrsn bebek bu büyür bugün uyumaz yarın uyur ama yetişkin aklı başında insanların düşncesliği anlyaşszlığı bir ömür bzmle maalesef bu mübarek gecede Allah kimsenin hakkını kimsede bırakmasın
Dediğim gibi benim bebeğim bu aylarda inanın dişi patlamadı ama 14. Ve 18. Ay geceleri değişik değişik ağladı korktu bazen bize gelmedi ben artık bu çoçuk bişeyden korkuyor galiba derdim . Atak gğnleri bitti ağlaması bıçak gibi kesildi .
Diş ve atak aynı aya da gelmiş sizin Allah size de yardım etsin .
Bende sakin kalamazdım ama kendi diş ağrımı da düşündükçe onun da ağzının içini öyle gördükçe perişan oldum bizde stres yapınca daha da stres olduklarını fark ettim .
Gerçkten sakin kalıp diş ağrısı olduğunu aklınıza getirdikçe daha güzl ilerliyormuş süreç .
Uyuyamazsa ısrarla sallayın pışpışlayın sırtını sıvazlayın yanındayız diyin .
Dişlerin hepsi çıkana kadar bizlere rahat yok gibi
Amin rabbim boğazınızdaki zorlu düğümü kolaylıkla çözsün inşallah