11 gunluk bir kizim var . Sarilik oldugu icin mama takviyesine basladik sutum de az zaten .bebegim kabiz oldu mamasini degistirdik yine kabiz ve bu sefer dahada gazli oldu bn ne yapcam.
Allah bağışlasın öncelikle mama ne kullanıyorsun
Poposuna zeytinyağı ile masaj yap parmağına sür zeytinyağını yumuşatır çıkartır belki acillik olmadan bn de yaptım ama sanırım 2 aylık falandı ama doktoruna danışarak dene
Amin amin. Aptamil kullaniyordum kabiz oldu diye bebelac gectik 2 gun oluyor geceli dk basi geriyor bundada
Tmm dok sorarim
Bende Aptamil kullanıyordum aynen kabızlık yaptı şimdi ise sma kullanıyorum ilk oglumda da sıkıntı yaşamadım mamasina çay kaşığı kadar zeytinyağı koyabilirsin bide karnına dairesel masaj yaparak bağırsaklarini hareketledirebilirsin
Mamasına Zeytinyağı koy canım
Yine doktoruna sorarak kullan benim kızım anomaliden dolayı kabız oluyor dogdugundan beri myflor probiyotik damla ile dengeliyoruz. Dediğim gibi danışmadan kullanma. Henüz çok küçük olduğu için fazla birşey yapamazsın. Zeytinyağını da sürmeden danış.
canim mama olarak hepsini denedim hepsi cöp oldu en son sma aldim o kabiz yapmadi aklinda bulunsun suan 6 ayligiz kurtulduk 3 aydir cok sukur
Hepinize tsk ederim eve t aklimizda bizim de sma vardi ama bebelac biraz daha uygun geldi . Mama verisimizddn de kaynakli olabilirmis …eczanedeki calisan bize 40ml silmee 1 olcek at dedi oyle deniyoruz . Ben normalde 30 ml 1 olcek atiyordum ama silme degil bakalim ondan mi yoksa baska birseyden mi Ama bebelacdan sonra sma gecis yaparim kutu bitene kadar cok gazi olursa .
Arkadaslar benim de bebegim 3 aylik . Sadcece anne sutu aliyor ve kabiz olmus. Cok agliyor yaparken ama yapamiyor ne yapmam lazim. Bana da yardimci olur musunu,?
Emzirmeden Ben bir çay kaşığı kadar zeytinyağı iciriyorum mama kullanmadığım için arkasına emziriyorum ağzının tadı düzelsin diye o çok rahatlatıyor. Bide günlük 1 tane kuru kayısı ye kayısı koyu renk olanından onunda faydası var tavsiye ederim
20 günlük bebeğim bizde de aynısıdı 2 gündür kulak çöpüne zeytin yağı sürüp poposunun ağız kısmına biraz sürdük karın bağırsak masajı yaptık 1 çay kaşığı da zeytin yağı icirdik çok şükür bu gün daha iyi
Peki kakasi nasil oluyor benim kizim da 12 gunluk sari ve icinde parca parca birseyler var boyle fasulye denesi gibi ama onun kucugunu dusunun .
Karın bagirsak mesaji nasil yapıyorsun . Ben korkuyim karnina cok dokunamk ostemiyorum bagirsaklari dolasir diye ne kadar dogru bilmiyorum
Mamasına 1 çay zeytinyağı ekleyebilirsin
Benimde kızım yapamıyor ben günde 2 kere 1 er çay kaşığı zeytinyağı içirtiyorum direk
Anne sütü ile besleniyor benimki
Zeytinyağın zararı yok doktorumuz dedi aksine beyin gelişimi için faydası var dedi
Ama hakiki zeytinyağı olmasına özen gösterin
Aptamil bebelac sma aşırı gaz ve kabız yapıyor bebekten bebeğe göre değişir ama bize hipp organik combiotic çok iyi geldi bebeğimde çok severek içiyor ve kilo aldırması vs de çok iyi
Canım benim bebeğim de küvözde kalmıştı orda mama başlamışlardı eve geldiğinde kabız oldu çok korkmuştum ama hakiki zeytinyağı verdim bikaç damla bide pamuklu çubukla poposunu zeytinyağıyla uyardım geçti sonra . Ama aptamili eczacı önermiyorum demişti bana ben hipp organik combiotik kullanıyorum o günden sonra da çok şükür ki ne kolik ne kabız oldu . Bence mamayı değiştir ve en önemlisi lütfen sütüm yetmiyor deme bebiş çok küçük sürekli emzir az gibiyse de her 3 saatte bir 25-30 dakika sağ bide rezene kimyon çayı bende çok işe yaradı artıyor süt gerçekten Allah yardımcımız olsun inşallah
Sağlıklı kaka yaptığını gösterir bizim de aynısı yeterli beslendiğini gösteriyo