Kızlar 14aylik bı oğlum var bı aylikta hamileyim oğlumu iki gün oldu sütten kestim ama göğüslerim çok süt doldu çok ağrım var ne yapabilirim nasıl geçer bilgisi olan yazabilir mi
O biriken sütü bir şekilde boşalt yoksa süt doldukca süt humması yaşayabilirsin. artık emzirmedigin icin sagımıda giderek azaltacağından süt bezlerin giderek körelecek ilk dogurduğun zamanı hatırla simdiki gibi birden bire foşkurmadı zamanla arttı aynı şekilde göğüsler boşalmadıkça süt bezlerinden beyne artık süt üretme mesajı gidecek ama bu zamanla olacak sağdıgın sütü de çöpe atmaktansa bari biberonla ver ziyan olmasın hem bebede birden bire kesildigi icin cok zorlanmamis olur
Buarada emmeyi bıraktırdığın icin deneyimlerini,nelerin zorladığını,üstesinden nasıl geldigini detaylı anlatırsan banada bisiler öğretmis olursun
Yani sağım yapmam lazım değil mi ne kadar arayla yapmam lazım peki
Valla şöyle soyliyim daha tam kesildi unuttu diyemem bugün sürekli mizmizlandi yanıma geldi ağladı falan bnde o esnada unutsun diye oyun oynamaya dışarıya çıkarmaya eline bseyler vermeye yada zararlı olsa bile çizgi film falan açtım öyle oyaliyorum ama en çok zorlandığım yerde gece emzirmeleri oldu her uyandığında ayağında sallayip su veriyorum iki gecedir de öyle yapıyorum ama ise yarıyor
Bugün sağdığım sütü verdim içmedimidesini bulandrdi ama sanırım oda tadı değişti bnce ondandr çünkü sütun rengi baya baya kül rengi su gibi bsey olmuş
Simdiye kadar emziriyodun sütün rengini bilemezsinki bence biberondan icmeyi sevmedi
Daha öncede sağıp verdim en azından böyle değildi hani hamilelikte değişir ya blkide ondandr
Canım ben kızımda bıraktığım de 21 aylıkdi birden kestim aslında yavaş yavaş kesmem gerekiyormus bilmiyordum ilk çocuk olduğu için ilk gün çok kötü oldum göğüslerim çok ağrıdı sonra sagdim sütümü rahatlayana kadar ama el pompasiyla sagdim 4-5 gün içinde azaldı sütüm . Bir iki ayada tamamen akmaz hale geldi diye hatırlıyorum tam zaman zarfini hatırlayamadim da . Sen sağ sütünü rahatlasın göğüslerin . Allah kolaylık versin şimdiden sana zor bir süreç senin içinde bebeğin icinde bir de gebeymissin hayırlı olsun
Gece emzirmeyi bırakırsan gündüz bı şekilde atlatılıyor önce gece emmeyi bıraktır bence canım benim deneyimime göre öyle daha kolay oldu gecede ben 1 hafta falan agladiginda petito çikolata verdim öyle unutturdum o zaman çok seviyordu kızım evet çok sağlıklı değil ama işe yaradı zaten yapmam dediğin herşeyi yapıyorsun mecbur kalinca
Çok teşekkür ederim verdiğin güzel bilgiler için yani her sagdigimda sütüm daha da çoğalmaz değilmi sonra kendisimi tamamen kesilir
Yani mecbur yapacak bsey yok keşke kendileri bıraksalar da onlarada bizede eziyet gibi gelmese ama işte
Arasını sen belirlicen bünyene göre. Simdiki gibi rahatsizlik hissettirdiginde sag bence. Gogusler bosalmadikca uretim zamanla yavaslar ve durur
Ben hic sallayarak uyutmadimmdesem yalan bidonem uyumuyordu heryolu denedik ama 1kere yedi 2.de sallanarak uyumak istemedi yanimda yatiyo emme destekli uyuyoruz. Once kendi kendine uykuya gecmeyi mi ogretmeliyim acaba
Ne demek canım yardimci olabildiysem ne mutlu bana . Yok sagdikca çoğalmadi şimdi pompayla bebeğin emmesi çok fark ediyor o yüzden emzirmekle sağmak arasında baya fark var ben emzirirken diğer göğsümede emzirdigim göğsümede süt iniyor hissedebiliyorum ama sagarken öyle olmuyor. Sık sık sağma göğsün sistikce rahatlayana kadar sağ yeterli olur diye düşünüyorum.
Aynen ama bu süreçte her yol deneniyor maalesef
Bencede önce kendi kendine uyumayı öğrensin ama emzirme destekli uyuyorsa daha çok zor oluyor uykuya dalması çok çok zor oluyor
Tamm o zmn teşekkür ederim Allah razı olsun
Cümlemizden
Nasıl bıraktırcam insaallah cok zorlanmayiz. Ama ilk ebeb olunca ben bile bile lades dedim ayrilamiyodum ki
hep kucagimda hep bana temas halinde olsun istiyodum. Birilerinin zorlamasiyla yatagina yatirdimsada uyanip aglasin diye gozune bakiyodum geri alayim diye
Valla zor bnde bnmle uyusun diye herşeyi yaptım şimdi de benden ayrılmıyor sana tavsiyem sana yardımcı olacak biri olsun çünkü gece çok zor hem uyku hali hem emme isteği uyanıp ağlaması baya zor