Bebeğinizin/Çocuğunuzun söylediği Komik Kelimeler

Bebekler konuşurken bazı kelimeleri eksik ya da yanlış söylüyorlar ama o kadar tatlı oluyorlar ki sürekli söylemelerini istiyoruz :grinning_face_with_smiling_eyes:
Asilin söylediği bazı kelimeler
Domates → Domames
Yuvarlak-> Yuvulak
Otomobil → Ontembil
Kamyon → Kamûn
Peçete → Peçene
Yumurta ->Yumatol
Abaküs → Abasük
Pijama-> Pincam
Turuncu-> Tuncun
Biberon → Bibo
Çarşamba → Kaşamba
Süpürge → Süpey

Sizin bebişleriniz hangi kelimeleri farklj söylüyor ?

4 Beğeni

Allahım yersiiiiiiiiin. Benimki anca tarzan gibi bağırıyo aaaaaaaaaağğğğğğğğğ diye. 7 aylık​:grin::grin::grin: yakalayamadık konunun çağını

4 Beğeni

Benimki de bana ney neyyyy diyor

1 Beğeni

Ahahah çok iyi kelimeler ya :joy: bizimki daha 14,5 aylık, yeni yeni kelimeler söylüyor bu ara. Köfteye gogte dedi mesela, dün de televizyonda bi tuşa basınca karşısına shrek çıktı. Gogtu dedi onu görünce de. Ne zaman onu açsak gogtu diyo şu an biz eriyip bitiyoruz tabi :rofl::face_with_hand_over_mouth: daha önce de kendiliğinden shrek açılmıştı onu izlerken bağırmasından korkmuştu. Ben her korktuğunda korktu diyorum ordan duyup öğrenmiş demek ki

3 Beğeni

Kedi=tedi

Gitti=diti

Gel=del

Dur=du

Yok=yoc

Al=al

Ye=yieee

Bak=baak

Amin=amen

Meme=memii

Hav=hau

Pisi pisi=pişi pişi

Hayır=Hayıy

Baba=babis

Teyze=tete

Anneanne=anane

Bebek=bebi

Aklıma bunlar geldi. :grinning_face_with_smiling_eyes: 19 aylığız

5 Beğeni

Ay evet ben özellikle söyletiyorum çok hoşuma gidiyor

Arya(kedimiz)=yaya

Leo(kedimiz)=niom

Patates=tatates

Babasına(ahmet)=amet

Hipopotam=tatatam

Kuş=huş

Su=diu

Ice cream=aykiim

Ladybug=bebabat

4 Beğeni

14 ay 8 günlük kızım

Bıktım(bıhh)

Hav hav (ha haa)

Hapşu (haşuuu)

Eşek sesi(aaaaa )

Eşek (eşee)

Babasinin adi Şenol onada (şitde diyo :rofl: diger kelimeleri duzgun soyluyo

3 Beğeni

13 aylık kızım

Memeye memi memi

Miyav meh meh

Gel deh deh

Hadi, hayır bunları söyleyebiliyor normal bir şekilde :joy:

Mamayı da düzgün der​:joy:

2 Beğeni

Benim oğluşum 17 aylık sadece dede ve mama diyo hiç kelime söylemiyor ya genelde bagiriyo korkuyorum bazen konusmicakmi diye​:pensive_face:

1 Beğeni

18 aylık kızım anne

kediyi - mav,inek- moo, mamaya-nam diyor o kadar başka hep sizinki gibi bağırıyor. Canı isterse konuşurlar ya.

1 Beğeni

16 aylık kızım

Gitti-ditti

Gel- deyy

Baba-baba

Anne-anni

Nene-nene

Dede-dede

Kumandayı getiriyor diyo açcii :joy:

Meme diyo

Su- uuuu

Ayakkabı-akka

Ve anlaştıramadığım daha birçok şey :joy:

2 Beğeni

Yemek - namnam

Su- fu

Yok -no

Ata- ada

İbi- bibi

Mandalina-lelelelele

en sevdigimiz bu :joy:

Daha cok var​:joy:

2 Beğeni

Bir uzmana danışın isterseniz. Genelde gòz teması kurması, komut alması ve sosyal olup olmaması ile beraber değerlendirilir bu durum. Her çocuğun gelişimi farklıdır. En iyi yorumu doktorlar, psikologlar, psikiyatristler yapar.

1 Beğeni

Doktorunuza sordunuz mu hiç gelişiminin normal olup olmadığını? Her doktor kontrolünde soruyorum ben. Bu yaşta veya bu ayda ne nasıl olmalı diye. Eğer ki söyledığinden farklı bir durum varsa onu da soruyorum. Danışmaktan çekinmeyin sorun öğrenin. Nasıl boyunu kilosunu soruyorsak dil gelişimi, motor becerilerini, sosyal aktifliğini ne bilim gelişimiyle ilgili aklına gelebilecek her şey sorulabilir. Sonuçta uzmanlar bu konuda

1 Beğeni

Oğlumda oyleydi şu an 3yaşında ve soyledigi sözler yazdiklarim :woman_facepalming:t2:

1 Beğeni

Psikologtan mutlu ayrılırsınız inşallah aklınıza gelen olumsuz şeyler yerini rahatlamaya bıraksın inşallah :folded_hands:t2: Her çocuğun gelişimi farklıdır. İnanır mısınız bir komşumuzun oğlu 7 yaşına kadar tek kelime etmedi doktorlara psikologlara dil terapistine falan götürdüler. Ama o 7 yaşında ablasının 23 nisan töreninde ablam şiir okuyor diye bağırdı. Hiç konuşmayan çocuk 3 kelimeli cümle kurdu hepimiz çok şaşırdık

6 ay 28 günlüğüz

Sinirlenince teteteteee diyor

Şarkı söyleyince bana aaaaaaağggg diye eşlik ediyor

Geçen hafta bababaa diyordu bu hafta anneeem demesini bekledim demedi:))

2 Beğeni

Anne baba dede anneanne normal olanlar

Gel del

Al ah

Abi aba

Hapsuu

Ditti

Teşekkürler deyince tetete diyo

Bazen Allah Allah diyo

Tıp taa

Gıdı gıdı..dıgılı dıgılı

Acıkınca eemm diye geliyo 13 ay 22 günlük

1 Beğeni

Asil de benim doğum günümde 6. Ayına yeni girmişti anlamlı olarak ilk kez baba dedi. Eşim il dışındaydı görüntülü aramıştı onun sesini duyar duymaz baba baba dedi. Bir ay sonra da eşimin doğum günüydü istedim ki onun doğum gününde de anne desin demedi :grinning_face_with_smiling_eyes: Doğum gününden bir hafta sonra anni demeye başladı. Ama önceleri beni memi diye çağırırdı :grinning_face_with_smiling_eyes::face_with_hand_over_mouth:

2 Beğeni

İnşallah :smiling_face_with_three_hearts::folded_hands:t2: