Aynen bizimde Demir düşük çıktı ilacı değiştirdi Ferro sanol diye bi şurup yazdı üç ay kullanacakmis tadında çok kötü ya nasıl üç ay kullanacaksan bilmiyom bide Akdeniz anemisi taşıyıcı dedi
Sen dua et majör falan değil taşıyıcı sende eşinde var ona geçmiş kontrollere götürmeyi ihmal etme değer düşse de belirti vermiyor ben geçen ay gittim öbür ayda gidicem
Ben bunu verdim oğluma hala var işe yaramadı bebeğimde sonra sidrafer verdi sigorta karşılamayan e aslında göz görülür şekilde belli ediyordu ise yaradigi e teşhis konulunca bişi vermedi
onu hangi değerden anlamış acaba ben ocean kullanıyorum ama iki ay falan oldu alalı önceleri devletin veridigiydi çok iciremedim zaten
Oğuzalp
5 ay 20 günlük
Kilo 8.200
Boy 69 cm
Çok huzursuz bir bebek
geceleri iki defa besleniyor birkaç defa kalkıyor. Bazen iki de uyanıyor beşe altıya kadar uyanık. Oyuncaklarla yavaş yavaş vakit geçirmeye başladı. Etrafı keşfetmeyi çok seviyor. Herşeyi merak ediyor ağzına götürüyor
Sürekli kanmi alınmasi.lazimki valla hangimiz de varsa bilmiyom ben ilk defa duydum diğer çocuklarımı da kan verdim bir yaşında hiç böyle bişey duymadim sizde varmı anne babada Demir eksikliği var dedi bize üç ay kullan tekrar bakarız dedi belki goturmem belki ya
Sidefer eczaneden alrinzi tadı nasıl fiyat ne kadardı
Bilmiyorum ki normal kan taramalarika götürdüm ben bir yaşında kanlarina bakiliyorlar kan ilacına devam d vitamini bırak dedi 6.ay sonra tekrar bakılır ona göre ilaç devam edip etmeyeceği ne karar verilir dedi ne alakayaa
Bana gel demediklero için ben götürüyorum kan değeri zor bela 9 oldu düştüğünde anlasilmadigi için iki ayda bir falan kontrole goturuyorum
Valla eşim almıştı bana doktor kullan dediği için ben kullandım doktora soyle ondan sonra
Anladım geçmiş olsun rababim sifa versin
Teşekkür ederim
Ya maşallah öncelikle, en son bebeğinizin tek elinden tutup yürüdüğünüzü söylemiştiniz şimdi koşuyor yazmışsınız ne güzel..Benim prensesim de tek elle yürüyor, desteksiz 2-3 adım gidiyor bu ne zamana kadar böyle gidecek süre olarak sizin ne kadar sürdü, can atıyorum resmen yürüsün diye onla ilgili her gelişme bizi çok heyecanlandırıyor ![]()
Çok sağolun
Sanırım 11- 12.ay civarı tek el tutarak yürüyordu. Kanepelerden duvardan tutup bana gelmeye başladı .Sonra onu da bıraktı 13.ayda desteksiz kendi başına yürümeye başladı. Cesaretine göre değişir belki de 1 ay sürmüş neredeyse. Ama tek el tutup birkaç adım attığı zaman tatildeydik 1 hafta etraf hiç güvenli değildi çok pekiştiremedik. Eve dönünce daha sık devam ettik eşimle yere oturup karşılıklı yürütmeye. Ondan sonra iyice bir güven geldi
inşallah sizin de yakındır. Bizimki hiç emeklemedi bu arada. Yürüdükten sonra şu aralar 1 haftadır emekliyor istediği yerden tutunup kalkmak için. ![]()
Bizimki 7.5 aylıkken emeklemeye başladı o kadar hızlı ki Speedy Gonzales gibi evin icinde bir sağa bir sola gidiyor, kanepeye çıkıp inebiliyor,koltuklar arası gezerken tek elle muhakkak destek alıyor
emeklemeden önce acaba emekleyince nasıl olacak derdim hep, şimdi yürüse nasıl olacak vs demeye başladım, eşimde bende 4 gözle bekliyoruz..İlk çocuk ve tecrübesiz ama bir o kadarda heyecanlı olunca böyle her aşamada ailecek kendimizi atomu parçalıyor gibi hissediyorum, sıfırdan insan yetiştirmek sonuçta kolay değil
Bana da tam anlamıyla kendine güvenmesi yine kafadan 1 ayı bulur gibi geliyor, diş ağrıları da belki biraz azalırsa yoğunlasacaktir, çok teşekkür ederim inşallah yürür en kısa zamanda ![]()
Kizlar kızım yürüdü
çok şükür, inanılmaz mutluyum anlatamam
Darısı tüm bekleyenlerin başına mi demeliyim bilemedim, sonraki level yüklensin bakalım ![]()
Gözünüz aydın maşallah benim kızımda 13 aylıkken yürüdü tam sevindik derken şuan önünü tutamıyoruz girmediği oda karıştırmadığı dolap çekmece kalmadı köyde yaşadığımız için elini sobaya değdirdi eli yandı banyoya gidip suyu açıyor bazen aklıma hane kız çocuğu uslu olur derlerdi diyorum
Maşallah, gözünüz aydın
yeni maratonlu günleriniz hayırlı olsun
çok güzel bir duygu adımlara şahit olmak![]()
Bebeğim 13 aylık, 11kg, yürüyor ama konuşmuyor. 7-8 aylıkken anne baba diyen çocuk şuan hiç kelime yok. Ama her şeyi hareketlerle tarif ederek anlatıyor. Dediğim her şeyi anlıyor. Tabi bu dönemlerde ortalama 5 kelime bekleniyor. Doktor akranlarıyla vakit geçirmesi lazım, geri kalan her şey normal dedi. Etrafımızda hiç ama hiç akranı çocuk yok. Bizde durumlar böyle, ne yapacağız bilemedim.
Annesi olsunn canı sağolsun Allah geri dönülmez kazalardan korusun, yaramaz çocuk iyidir derler benimki de çok hareketli ![]()