Konsultasyon burosunda bi anne sormustu yeni dogan bi bebek icin sormustu tesadufen duymustum 180 ml yapiyorum dedi bitirmeden uyuya kaliyo dedi uyandiriyimmi dedi
Yok dedi sakin birak uyusun dedi
Bir kac saat sonra uyanir devam edersin
Dedi olmazsa 180 degil de daha az yap
Dedi.
Bende oyle yapiyorum mesela eymen uykusu
Gelince eliyle gozunu kapatir yada gozlerini
Ovusturuyo o zaman dolu bi sise yapmam
3 kasik mesela uyuya kalacagini biliyorum cunki
Dedigim gibi uyuya kaliyo
Kızlar merhaba bebeklerinizi kaç saatte bir emziriyorsunuz bebekleriniz kaç aylık 3 saatte bir emzirme kuralına uyuyor musunuz acaba?
Ben yeni doğan döneminde sarılıktan dolayı saat başı emzirdim sonra 2.ayda 2 saat arayla emzirdim 3.aydan sonra 3 saate çıkardım sonra bebek kendini toplayınca 4. Ay itibaren 3-4 saat aralık bırakıyorum kendisi istiyo zaten süresini geçirmedem
Bende doğduğundan beri sık sık emzirdim artık 2.5 aylık sürekli istiyor 1.5 2 saatte bir sürekli istiyor doktor 3 saatte bir emzir dedi ama çocuk ağlıyor duramıyor
Annem ne kadar istiyosa ver emsin bebek derdi vallahi ben genel olarak istediğinde verdim hep istemiyosa dediğim saatleri geçirmedim gelişimi çok şükür güzel gidiyo bence ağlatmanın bir mantığı yok
Evet bende öyle düşünüyorum istedikçe vermek istiyorum ama doktor çok kilo alır dedi çok keyfimi kaçırdı
Bebeğin kaç kilo şuan?
Alsa alsa ne kadar alcak ya elleme alsın sonra çocuk niye zayıf diye ek gıda döneminde kilo aldıran besinleri vermeye çalışıyolar
2.5 aylık 6 kilo sağlık ocağındaki hemşireler gayet güzel normal dediler
Evet bi de bunun diş çıkarma dönemi olacakatak haftaları olacak emekleyecek yürüyecek illa zayıflar cocuk aç bırakamam yazık günah
Saat falan kontrol etmeden emzirdim hep.Şimdide öyle ek gıda+15,20 dk geçiyor anne sütü bitdi bu kadar
Kilosu nasıl benim bebeğin kilosu da normal gayet demi ya
Ben hiç saat takip etmedim sadece sarılık dönemi uyutmuyodum onun dışında ne zaman isterse emziriyorum
Biz ilk hafta hastenede gecirdik
3 saatte bi hemsire geliyodu 20 ml ekstra
Veriyordu.
Ne kadar emzirirsen cisinden cikar sariligi dedi.
Ama diger zaman uyandirmadim acikinca uyaniyo zaten.
4 ayda zaten hazir gidaya gectik ve meyve suyuna.
Ne zaman isterse o zaman emziriyorum doğduğundan beri. Bazen 1 saat bazen 2 bazende 3 saat oluyor. 3 ay bitmek üzere.
Benim oğlumda tombiş çok kilo alsa nolur ayaklanınca veriliyor o kilolar hepsi boy oluyor.
Hemşirelerin lafıyla 2 saatte bir emzirdiğim için 2.ye hastaneye yatmıştı.Hastane de çok şükür 1 gün kaldı.Şimdi ise her saat başı emzirip yarım saat sonra 60-70 bazen de 30 cc mama takviyesi yapıyorum.Bu arada bebeğim daha 8 günlük Perşembe kontrolümüz var dua edin tekrar yatmasın
Aynı fikirdeyim
Ben ilk günler sürekli emziriyodum kimseyi dinlememiştim sütün yetiyorsa mamayı kes bence daha çok küçük İnşallah hastaneye gerek kalmaz sağlıklı sıhhatli büyür bebeklerimiz
Sütüm yetmiyor stresten sanırım yok oldu gitti nasıl arttıracam bilmiyorum.Amin inşallah yarın kontrolümiz var korkuyorum
Canım tahin yulaf sütü çok arttırıyor mutlaka dene birde sütüm yok diye sakın emzirmeyi bırakma bende öyleydim bol bol tahin yedim kaşık kaşık sevmeme rağmen maşallah sütüm öyle bir arttı ki şok oldum bol bol emzir ve tahini mutlaka dene inşallah bebeğinde sıkıntı çıkmaz dualarım seninle