Kızlar bebeğimin garip bir alışkanlığı var 2 yada 3 gün boyunca (genelde 2 gün) kaka hiç yapmıyor sonra bir anda kafasına kadar kaka yapıyor hemde bir kaç kez üst üste. Kabız falan da değil ayrıca. Bu sebeple de 2 günde bir hem renklileri hem zıbınları kaka oluyor ve üst üste makineye atsam da geçmiyor hepsinde kaka izi duruyor. Bunu nasıl çıkartabilirim önerileriniz neler?
Cikarti çıkarmaz sabunla elinizde çiseleyip öyle makinaya atsanız ben öyle yapınca hiç leke olmuyor daha çıkmıyorsa sodalı suda beklitp öyle attım makinaya
Öyle olduğunda çıkan çamaşırı önce elimde çitiliyorum. Sonra makineye atıyorum. 30 derecede yıkıyorum. Makine ilk suyunu alınca deterjanı döküyorum. Yumuşatıcı kullanmıyorum ztn. Ama yinede leke kalıyor,azıcıkda olsa. Çoktan iyidir yinede![]()
Vala ben o yeşil sabunlar varya eski nerelere sabunları o yoksaa dalan buyuk beyaz sabunlar var geceden guzelce hepsini köpüklü bir şekilde sabunluyorum sabahta 40 dereceli ön yıkamaya makınaya atıyorum hiçbir leke kalmıyor tertemiz oluyor guzel kokması için istersen lavanta yagı yada yumuşatıcı dokun mis gıbı oluyorlar 2 tane cocuguma hala ılk kızımın elbısesını gıydırıyorum
Benim bebeğimde bazen sırtına çıkarıyor beline bezin hizasinda bir bez koyuyorum bir nebze olsa engelliyor kaka lekesi olanları da 60 derecede yıkıyorum hiç citilemeden kıyafetler biraz daha canlılıgini yitiriyor ama kalmıyor öyle leke
Bugüne kadar denemedim ama şimdi yapsam işe yarar mı ki acaba canım
Kız benimde normal yıkamada biraz çıkıyor ama ben komple çıksın istiyorum çocuğumun heryeri kakalı görünecek yoksa
bana böyle kesin bi çözüm gerek
Aslında sabun denenebilir ama ben doğal bebek deterjanı kullanıyorum kimyasal etkiler mi acaba. Lavanta yağını da deneyebilirim mantıklı ama yumuşatıcı bence kullanmayın bizim kıyafetlerimiz için bile zararlı bebişler bide daha çok küçükler ![]()
Ben renkli 30 beyazları 40 ta atıyorum ona rağmen bazı kıyafetleri yıprandı 60 çok fazla değil mi canım
Sabunlar elince cisele at durulamadan sabunlu şekilde at makinaya eğer çıkmazsa sodalı suda ciseleyi at makinaya ben hep sıcak sıcağa yaptığım için hiç leke kalmadı ama öğün battaniyesinde mavi leke vardı 2yaptim sabunladim ettim yok çıkmadı marketten soda aldim onun içinde 15dkka felan bekletip ceseleyip attım yıkamaya baktik cikmiş
Kıyafetleri ters ceviriyorum çok fazla da bir şey olmuyor çoğunu günlük giyiyor zaten evde çok kirlenmeyenleri 30 dereceye atıyorum ama geneli beyaz açık renk 60 dereceye atıyorum elde de ayriyeten yıkamaya zaman ayiramiyorum malesef bebeğim rahat bırakmıyor
Burdaki şeyler bana da ilham olacak o zmn![]()
![]()
lekeli olanları çok bekletmeden üzerine kaynar su döküp doğal deterjanın leke çıkarıcı olan ürünü de var elimde ondan döküp biraz bekletip temizliyorum hiç leke kalmayincaya kadar sonrasında makineye yıkamaya atıyorum .bütün kıyafetleri hiç giyilmemiş gibi tertemiz kalıyor
Vala bununla hiç yapmadım bunlar bıraz daha şatafatlı sabunlar
ama şimdi yap kirli olanları köpürt sabahta makınaya ön yıkamalı at leke temızlemışse işlem tamamdır demektir ![]()
Ben önceden baby me toz leke çıkarıcı kullanıyordum soğuk suya basıyordum hem zıbın derdi hem de çorapları çok kararıyor ve çıkmıyordu bassam dahi . Şimdi baby me sprey leke çıkarıcı aldım hem beklemedim sıkıp lekeli bölgeye direkt marinaya attım elde yıkama 30 derece de çok güzel yıkamış o çıkmayan çorap altlarından leke bile çıkmış zıbınlar da hakeza öyle kesinlikle tavsiye ederim
Deneyım bakem![]()
Dme dene yarın işlem nasılmolmuş brklıyoruz
benımde bebiş hasta nöbetçiyim gene
ateşi var
Ben de baby me sprey leke çıkarıcı kullanıyordum bir kaç kere çitilersem ve spreyi sıkıp bekletirsem çıkıyordu ama her leke çıkmamaya başladı. Sonraları farkettim ki lekeyi çok bekletmeden hemen ıslatıp sabunla veya bulaşık deterjanı ile çitilersem ya hemen çıkıyor ya da biraz bekletip makinaya atarsam hiç leke kalmıyor. Ek gıdaya geçtiğimizden beri çok kirleniyor bütün kıyafetleri, benim için en iyi çözüm bu oldu fazla bekletmeden çitileyip lekeyi yumuşatmak önemli bence.
Naturalive oksi leke çıkarıcı deneyin dua edersiniz bana da ![]()