Bende bebek menüleri açayım. Bebeğime farklı şeylerde yedirmek istiyorum. Herkes bebeğine bugün bunu yedirdim şunu yedirdim ara öğünde bunu verdim diye yszarsa birbirimize çok yardımcı oluruz diye düşünüyorum. Gerçekten böyle bişeye ihtiyscım var. Birde yazanlar bebeklerinin aylarını da yazarsa iyi olur. Bende listeme yeni bişeyler eklemiş olurum.
Kuticim ben ara öğün olarak ince öğütülmüş yulafı biraz suda pişiriyorum (alerjisi yoksa süt ile yap) pişerken biraz elma suyu konsantresi ekliyorum. Ardından içine muz ceviz ve biraz tarçın koyuyorum çok güzel oluyor arada kendime kahvaltı olarak bile yapıyorum bebişe de ara öğünde verebilirsin. Haftada bir ya da iki gün yiyoruz bu şekilde . Geçen Hindistan cevizi unuyla havuç topları yaptım hep önüme çıkıyordu instada ama hiç sevmedi ben de beğenmedim çöpe gitti mesela
15 aylık oğlum bu arada
Benimki daha 8 buçuk aylık teyzesi süt içemiyor
ama yulafı suda haşlayabilirim içine meyve katıp . Bir de şu saat aralıklarını tutturamıyorum ben. Kahvaltının üzerine kaç saat geçmeli. Asla acıktığında ağlamıyor kafama göre hesaplayıp vermeye çalışıyorum henüz acıkmamış oluyor reddediyor ara öğünleri
13 ay 24 günlük iştahsiz bir bebe olunca pek düzen olmuyor ama mümkün olduğunda yediği kadar veriyorum kahvaltıda irmik çok seviyor irmiği muhallebi gibi pişirip üzerine pekmez koyuyorum eğer kahvaltıda yumurta yediyse sarısını yemiyor ara öğünde irmiği pişirip içine sarısını koyuyorum öyle yiyor akşam zaten bizimle yiyor çorba pilav vs makarna bayılır öğlen genelde çorba yada makarna yer bir kaç gündür sadece domates yiyor sabah bagzen sütlaç yaptığımda şeker atmadan ayırıyorum onu severek yiyor genelde kendi eliyle yiycegi şeyleri yiyor
Bende genelde standart hep aynı şeyleri yapıyorum çünkü çoğu şeyi yemiyor. Farklı tatlar arayışındayım 8 buçuk aylık benimkide . Yarın kahvaltıya irmikli yumurta yapayım bende. Bugün tarhanalı yumurta yedirdim mesela
Ben senin aylarda her gün muz ve tahin karışımı veriyordum, şişmişti onu yemekten artık kolları sumocular gibi kat kattı..Doktor bu karışımı beğeniyorum kilo için verebilirsin dediği için de abanmistim, kalorisi çok yüksek kutiii deneyebilirisin ara öğünde
Şu kabızlıktan yeni çıktık ya muz vermeye korkar oldum
tamamen normale dönsünde vereyim araöğünlerde . Onun o sumocu kolunu yerim ben ![]()
![]()
Sabah kahvaltisi,
Haşlanmış yumurta sarısı, hurma ezmesi, labne , çok az su ile karıştırdım
Ara öğün yoğurt
Akşama : sebze çorbası ( mercimek , ıspanak, havuç , patates )
Benim verdiğim tek karışım buydu bu arada ben karışımların yapılmasını doğru bulmuyorum doktor da öyle demişti simdi gerçekten seçici değil yiyor herşeyi ara ara karışım ver ama bunlar ara öğün olsun, ana ogunlerde kendin nasıl yiyorsan ona yakın yap ![]()
Hurmayı haşlıyo musun yumuşasın diye yoksa direk ezip mi veriyosun Elçin . Bende şimdi ıspanak yapıyorum ilk defa tattırcam bi türlü tattırmamıştım![]()
![]()
İlk başlarda karışımsız verdim ama gerçekten yemiyor aç kalıyor bu sefer. En azından yoğurtla veriyorum bende ![]()
Bir de gün içinde mama ne zaman veriyosun ben ağa öğünde çoğu kez mama veriyorum . Bir de saat kaçta bu dediklerin onu da söyler misinn canımcım
Canım internetten ezme şeklinde satın aldım, çok sevdi . Bir de fıstık ezmesini aldım, doğal bunlar . Fistik ezmesini gördüğünde istiyor
Sabah kahvaltısı sabah 9bucuk 10 gibi
Ara öğün yoğurt 12 de verdim
Az evvel mama verdim
Şimdide emmek istedi emdi
Beş buçuk gibi de çorbayı veririm
Güvenilir buluyosan bende alırım tabiki teşekkürler canım
Hemen hemen aynı. Mamanın üstüne emmek yemek üstünee sigara gibi olmuş![]()
![]()
![]()
Günlük ne yemek yapıyorsam onlardan vermeye çalışıyorum tabiki tuzsuz ve baharatsiz yapıyorum ama @TülayOzan dediği gibi ara öğünlerde bazen katıyorum ![]()
Afiyet bal şekerler olsun ![]()
![]()
Yiyorsa güzel daha ne istersin ![]()
![]()
Evet canim yorumları oku istersen, içeriği de sade hurma , sade fıstık ezi .katkı maddesi yok .
Yok eğer almayacaksan ,hurmayı sıcak suda beklet o şekilde çatalla kıvam oluştur .