Canım hazırda hangi meyve ya da sebze varsa suda haşlıyorum suyu fazla tutmuyorum biraz üstünü geçecek şekilde yumuşayana kadar haşlayorum sonra suyunu süzüyorum zaten çok az kalmış oluyor dibinde o sebze suyunun üstüne normal su ekleyip bebek irmiğini muhallebi kıvamına gelecek şekilde pişiriyorum muzlu yapmak istersen tüm meyveler haşlandıktan sonra muzu at 2 dk daha kaynat kararmaması için sonrasında irmik ve meyveleri birleştirip blenderdan geçiyorum kavanoza koyup kapatıyorum kapağını
Bebek termosum var ama ona maması için su kaynatıp koyuyorum dün ısı yalıtımlı çantada aldım ebebekten hazırım bayramda olmadı termosu çorba için kullanırım bende ama gittiğim evde çorbasını yaparım diye düşündüm. Yanımda tarhanamla gitmeyi düşünüyordum. Böyle püre tarzı bozulmayacak neler yapabilirim. O aldığım çanta korur dimi onu . İçi böyle alüminyum folyolu küçük bi çanta
Bizimki irmiği pek sevmedi yulaf unlu yapayım ben o zaman . Teşekkür ederim canım tarif için . Mesela geceden yapsam gündüz bozulur mu bu tarif. Çünkü sabah erkenden çıkıyoruz gideceğimiz yere
Yok canım bozulmaz buzdolabında 2 gün saklayabilirsin dolaptan çıktıktan sonra da kolay kolay bozulma olmaz çünkü kavanozu sıcak kapattığın için konverse gibi vakumluyor hava almadığı için kolayca bozulmaz
Var canım. Ben sade pek yapmıyorum genelde muzlu, elmalı , havuçlu. Seç beğen yap 1 yumurta, 2 kaşık un, 2 kaşık yoğurtla 1 muzu ezip karıştırıyorum. Çay kaşığının ucuyla da kabartma tozu ekliyorum. Tarifin aynısını yarım elma veya havuçla da yapıyorum rendelenmiş olacak tabiki. Bazen de sütle yapıyorum kıvam alana dek.
bir yumurta ve 2 yk yoğurdu biraz çırpıp üzerine zeytinyağı ekliyorum biraz daha karıştırıp muz ezip ekliyorum başka meyvelerde olur .2 yk un (tam buğday ya da yulaf ) birazda karbonat ekleyip karistiriyorum. yanmaz tavayı biraz ısıtıp yağ koymuyorum tavaya küçük kucuk yapıyorum