Uyanınca ve gece 2 kere mama veriyorum. Aç karnına ek gıda veriyorum. Bak mesela az önce kıymayı bu şekil verdim ama yutamıyor sürekli öğürüp öksürüyor. Çiğnenmiyor. Sen ne şekilde veriyosun. Bunda kabak, havuç ve kuzu kıyma var. Suda haşlayarak yaptım
henüz alışma sürecinde gittikçe artarak daha fazla yiyebilir yutamadigini diliyle dışarıya iticektir kıvam iyi aslında ama et türleri sebzeye göre biraz daha zor oluyor alışma süreci .bende tavuk çorbası verirken özünu bazen ağzında biriktirip ögürüyor bazen yutabiliyor bazen diliyle itiyor ya da ben çıkartıyorum . mesela özünden veriyorsan kaşıkla diğer kaşığı sadece suyundan ver .bir aya baya yol almış olacağız ama su an alisma süreci olduğundan normal .peki sebzeleri ogurmeden yiyebiliyor mu haslandiginda
tatlı patatesli tavuk çorbası bu yaptığım mesela tavugu ne kadar parcalasamda biraz uzun uzun kalıyor ağzında birikiyor ama suyunu bir tik fazla yapıp birbsefer özlü veriyorsam ağzında hala tavuk varsa birkaç sefer suyundan veriyorum .tavuk denedin mi benim kız etten daha fazla sevdi tavuğu
Ya tavuk o yönden sıkıntı . Öyle tiftiklenmiş tavuklar bizim bile boğazımıza takılıyor haklılar. Küçük parçalara ayırıp ersek belki daha kolay yutarlar çiğneyerek. Mesela kıymayı biz bile bazen çiğneyemiyoruz onda da haklılar. Sebzelere alışık yiyor onları normal şekilde ama kıyma tarzı boğazına takılıyor çok haklı![]()
![]()
Senin beniş tel şehriyede yiyodur o zaman bunu yiyebiliyosa uzun uzun
Tavuk aldım geçende kasaba köy tavuğu gelmiş. O da ayrı olay. Görünce hemen girdim sorgulamadan aldım. Hem 3 kilo verdi 900 lira para tuttu
hala bakmıyorum tavuğa. Eve geldim bi baktım buzlu . Dondurarak satmışlar. İnsan köy tavuğu bulunur yazacağına başına dondurulmuş ekler. 3 kilo tavuk bebeğe almış buzu çözülünce parçalayıp bi daha girmez buzlupa sonuçta. Gittim geri verdim
başlcam bçyle işe marketten alıp yedircem artık
tel şehriyeli yer ama suyunu fazla çekiyor biraz bekleyince çorba çok koyultuyor .onun yerine tatlı patates havuç koyuyorum
ben bulamadım maalesef onun yerine file marketten bolez marka aldım kalçalı but ondan yapıyorum çorbasını .bu arada poğaça beğenildi kizcem tarafından bir sefer damağına yapıştı onu da parmağımla çıkarıp aldım yedikçe su verdim ya da yigurt yumusatsin diye . pogacasina minnacık tuzda ekledim yogururken. sen yemeklerinde nasıl tuz kullanıyorsun
Beğenmesine sevindim listen git gide çoğakıyor bak
ben tuz atmıyorum Kutay’a. Bi kere attım minnacı parmak ucumla o kadar. Ameliyat olcakmyumurtalıkları kasıklarında onu torbasına dikecekler. O ameliyatı atlatalım sonra tuza başlcam. Beklemicem yaşını
çok geçmiş olsun inşallah biran önce atlatirsiniz biter gider ![]()
İnşallah canım çok sağ ol ![]()
![]()
Haşlanmış yumurta , yulaf ezmesi, pekmez karışımı
Kefir, çeyrek muz
Hurma ezmesi, yerfıstığı , ayva karışımı
Yayla çorbası
Uykuya gecislerde anne sütü
Kapanış mama
Yer fıstığı ezmesi mi yoksa kendin mi eziyosun . Bir de ben hurma ezmesi değil de hurma özü aldım pekmez gibiymiş kıvamı![]()
Açılış mama 07.30
İnce öğütülmüş yulaf, pekmez, bebek bisküvisi, tahin, labne karışımı
Ara öğün: kefir
15.00 150 ml mama
Akşam: kıymA, kabak, tatlı patates, soğan, sarımsak tavuk suyuna çorba ; makarna 10 adet yedi
kayısı hoşafı ağız ucuyla içti
Kapanış 22.00 150 ml mama şimdilik. Gece 2 kere dah mama yiyor. Bana kalsa vermicem de uyanıyor
Atmıştım sana hurma ezmesi ile yerfıstığı ezmesini . Ben ezemem canım direkt hazır aldım ![]()
Yer fıstığı ezmesi evde varda şekerli mi aldık ona bakmam lazım
neyse kutay beye de ayrı alırız napalım
evet hurma ezmesi hurma özündn daha pahalıydı . Dedim özünü akayım nolacak![]()
olan oldu akışkan kıvam ![]()
Tamam canım hemen favorileyeyim de alayım
teşekkür ederim
Arkadaşlar malum bayram önümüz ve gezmelere gideceğiz. Kavanozlara ek gıdalar yapıp peşime almak istiyorum . Gezerken yememiz aksamasın. Yemek için uzun süreli gezmelere çıkmadık hiç . Şimdi mecbur akraba ziyaretleri olacak. Kavanoz mamaları nasıl yapıyosunuz bozulmayacak şekilde. Birkaç tavsiye verir misiniz neler yapabilirim
Kuti kavanoz mamaya ancak püre tarzı yiyecek koyabilirsn onlar da kolay kolay bozulmuyor fakat tazeyken tüketmek lazım zaten gün içinde yedirmekten bahsediyorsun sende, bence minik yemek termosu al bebekler için olan
bende ondan var 4-5 saat sıcakta tutuyor rahatça çorbami veya başka yemeğimi dışarda yedirebiliyorum, ısı yalıtımlı yine mama koymak için çantalar var, minik çanta da almıştım onun içine atiyorum bu tarz şeyleri hiç biesey olmuyor