Bebek menüleri

TM cnm Allah razı olsun teşekkür ederim :smiling_face_with_three_hearts:

sabah ilk uyandığında mama veriyorum 2 saat sonra uyku uyanınca kahvaltı yulaf lapası hazırlayıp içine elma ve muz haşlayıp ekledim üzerine çok az zeytinyağı birazda Hindistan cevizi yağı koydum tadı mük oluyor :heart_eyes: 1 saat sonra meyve karışımı .2. uykudan uyanınca yemek ;balık ve tatlı patates içine zeytinyağı akşam üzeri mama içti. biz yemek yerken biraz yoğurt yedi akşam çok az tarhana çorbası içti uykusu olunca fazla icmedi yatağa geçince de mama icirdim .

1 Beğeni

Benim kızımda 15 ayına gidiyor doktorumuz karışım istemedi bende vermedim.Kahvalti da 1 yumurta ilk zamanlar sevmedigi için az zeytinyağında kırılmış yerdi yeni ek gıda döneminde sonra haslanmisa alıştı hep haşlanmış seviyor oyle gidiyoruz yulafli yumurta da güzel yaptım pek sevmedigi için tekrar etmedim,helva cok az yer mandalina suyu 1 tane her sabah içer kahvaltıyla,az peynir ,patates öğlenleri hep corbalardan gittim en sevdiği tarhana corbasindan cunku istemediğini ağzında tutuyor sevdigiyse hemen yutuyor,akşamları da ona özel corbalardan gitmiştim ilk ek gıda döneminde ama sonra hep bizim yediklerimiz aliskindir herseye o yüzden yer tadını severse ben ilk zamanlar yemekten sonra irmik muhallebi yapardım, sonra ne yersek ondan ister onu yer ,zeytinyağı bende yediklerine bi çay kaşığı hep katardim kabızlık olmadı şükür. Meyveleri de sever muz yer ben farkettim ki muz ve bebe bisküvisi az su ile kabızlık yapmıyor ama herkesin çocuğu farklı, kek börek de yer ,makarna önce sevdi şu an pek değil

2 Beğeni

Yani hemen hemen 3 öğün yemek yediriyosun . Yulaf lapasını çok sevemedi senden eksik olarak hindistan cevizi yağı koymuyorum . Nerden alıyosun link atar mısın canım

Maşallah baya şey yiyor senin minnoşta :heart_eyes: ben de kabızlıktan bu ara muzu kestim . Zeytinyağ verdiğim halde kabız olmuştu şimdi düzeldi ama ara ara kafif katıya dönüyor yine. Her yemeğine zeyrinyağ verdiğüm halde anlamadım gitti

1 Beğeni

Her çocuk kendine özgü olduğu için bağırsakların gelişmesi ile alakali daha gelişmemiş iyiye rahat sindirebilmesi için az kaldı zaten yaşına az kaldı rahat ediceksiniz insallah

1 Beğeni

Şu aya kadar hiç kabızlık yaşamamıştık . Öğün 1den 2ye çıkınca yaşadık . Ara da 3 öğün yapıyorum . Alışır zamanla heralde . Evet ya 3 ay kaldı yaşımıza :heart_eyes::heart_eyes::heart_eyes:

1 Beğeni

damak tadı farkediyordur tabi meyveleri de haşlayıp ekliyorum hepsi çok yumuşak oluyor diri kalmiyorlar Hindistan cevizi yağı çok güzel lezzet katıyor .hatta ilk defa kızın yemeğinden birazcık kalsa da yesem diye bakıyorum :grin: wefood organik Hindistan cevizi yağı kendi orijinal sayfasından alıyorum trendyoldan

1 Beğeni

Tamamdır o markanın ham kakaosu var hiç bebeğine denedin mi . Bu aylarda kullanabilir miyim acaba

almadım ama alacağım keçiboynuzu tozuyla beraber kurabiye yapmak için hazır bisküvi almak istemiyorum

1 Beğeni

verilir bence hatta şimdi alayım bende sepettekileri makarna da alacaktim deneyelim onu da ama ben genelde makarna muhallebi vs bu türlere hiç heves edip veresim gelmiyor hamur işi vitamin değeri düşük olur diye belki bunlarda gereklidir bilemiyorum tabi

1 Beğeni

Ben yulaf tarzı şeylerre katmak için almak istiyorum . Belki o zaman yulafı yer diye düşünüyorum. Seninki kaç aylıktı

Hindistan cevizi yağını mi ? meyve ögünlerine de ekliyorum genellikle uyumlu olabilecek ne olursa ekliyorum ama yemeklerine genellikle zeytinyağı koyarim . 8.5 aylık

1 Beğeni

Yok ham kakoyu :grinning_face_with_smiling_eyes: ondan bahsetyo muydun :grinning_face_with_smiling_eyes:

8.5 aylık makarna mı yiyor vay ya benimki anca püre

hii kakao :grin:ben daha hiç kullanmadigimdan nelere katılabilir bilmiyorum buskivi kurabiye tarzı yapıp arada eline veririm diye düşünmüştüm

1 Beğeni

daha almadım ama 8. ayda artık veriliyor boncuk makarna gibi küçük kucuk olanlardan .cam rende de ezip ezip ver sen de korkma ogurmesi normal ya tadını begenmemistir ya da ileri gideni öne almak için yapıyorlar öyle öyle alışır ama sebze başlarken diri kalmamasına dikkat et sert olmasın taneler yumuşak olursa kolaylıka damagiyla ezer yutar

1 Beğeni

Sebzeleri baya haşlıyorum ya diri kalmıyor tatlarını sevmiyor galiba direk denedikten sonra itiyor çünkü. Ama makarnayı deneyeceğim bsnde sebzelileri gözüme kestirdim :grinning_face_with_smiling_eyes:

1 Beğeni

genelde günün menüsünü de geceden belirlerim . bacaklarında alerji belirtilerinden dolayı yumurtaya bir kaç gün ara verdiğim için sabah haşlanmis meyveli yulaf lapası ve bir saat sonra meyve .öğlen sebzeli kıymalı patates yemeği +yoğurt (kefir de olabilir ) akşam üzeri avokado+labne ve bugünden kalan kıymalı tarhana çorbasi

1 Beğeni

@Kuti bebegıne pure şeklinde mi veriyorsun sen. Catalla ezıp mı verıyon robotan mı cekıyon .

Ben 3,5 aylıkta başladım. Çok erken tadımlar yaptım ..mesela bırgun kuşburnu verdım ertesi gun labne verdım farklı receler tatdı. 4 aylıkta halası 1 tane mandalina yedırmıstı:joy::joy:şimdi çok sevıyor.
Ben 6 aylık deyince tam anlamı İle ek gıdaya geçtim. Hep çatalla ezdim yutma refleksi gelısın dıye. Ablam geç başladı ek gıdaya sımdı oglu 14 aylık hala bir sey yemek istemiyor.

Mesela bende domates vermedim doktor verme dedı dıye cok pısmanım yemiyor domatesi .Ne kadar geç baslarsa ek gıdaya o kadar red ediyor bence.

1 Beğeni