Bebekle uzun yolculuk

Selam kızlar yakın zamanda 12 saatlik bir yola gideceğim bebeğimin büyük ihtimal daha kırkı cikmamis olacak en fazla 30-35 günlük olur diye tahmin ediyorum şimdilik. Araba ile gidilecek uzun yolculukta bebeğin ve kendi rahatım huzurum için ne yapmamı önerirsinix bebek bakımı olsun kıyafet giyimi olsun kısaca yolculuğu konforlu geçirmek için olmazsa olmaz nelerdir ne yapmam gerekiyor ilk defa bebekle bu kadar uzun bir yola araba ile gideceğim endişeliyim

1 Beğeni

Ben 5 aylık bebeğim ile gittiğime pişman olmuştum uzun yola vallahi o yol bitmek bilmedi sürekli mola verdik, hele 40 ı çıkmadan asla gidemezdim o kadar cesaretli değilim​:smiley:

1 Beğeni

Eşimin tayin durumu yüzünden mecbur gitmek zorundayız taşınacağız inşallah

Bebeğin küçük olması iyi arabanın sallanmasıyla yol boyu uyur bence. Evde bebeğine ne kullanıyorsan onu alırsın. Kıyafet battaniye bol koy mama kullanıyorsanız büyük termos biberon temizlemek için malzemeler. Asıl mesele büyük bebekle yolculuk.

1 Beğeni

merhaba
öncelikle hayırlı olsun, umarım alışabilirsiniz tayin olduğunuz şehire :hugs:
yaklaşık 5 gün önce trafik kazası geçirdim, Allah’tan oto koltuğunda uyuyordu sadece çok hafif bir sallantı yaşadı ve uyumaya devam etti. lütfen güvenlik önlemlerini alacak şekilde yolculuk yapmaya dikkat etmeye çalışın. verilecek sadakamız varmış.
ben bir süre önce şuan 5 aylık ama yolculuk esnasında 4 aylık olan kızımla çıktım uzun yolculuğa, 3 saatte bir koltuktan alıp kucagıma koyuyordum, mola verilebilecekse mola veriyorduk ancak puset ve koltuklar bebeklerin yol boyu uyuyacağı ya da seyahat edebileceği bir ürün değil, biz bile uzun süre oturduğumuz da afedersiniz kalcamiz ağrıyor bu sekilde çok rahat seyahat ettim.
Bebeğimi mama+anne sütü ile besliyorum o yüzden evde kaynattigim suları yanımıza aldık yolda giderken güneşe koyduk çok rahat mama da yapabildim :pray:

1 Beğeni

Hayırlı olsun tayininiz inşallah kolaylıkla gidersiniz

1 Beğeni

Çok geçmiş olsun sizde bişe yoktur umarım

1 Beğeni

teşekkür ederiz şükür bişeyimiz yok :pray:

1 Beğeni

Aranizda arabayla uzun yolculuk yapan oldumu bebekle.
Tavsiyelerinizi alabilirmiyim?
1.yeterince gida
2.bakim urunleri
3.oyalanacak seyler
4.muslim bez korumak sicaktan sogukdan
Korumak icin.
5.iyi bi araba sandalyesi
6.2 -3 saatte bir mola
7.asi

Altina madde eklemek isteyen varmi
Beni unuttugum aklima gelmeyen?

1 Beğeni

Ben 2 buçuk saatlik yol gittim arabayla.

termosa normal ılık su doldurmuştum arabada soğuk sıcak yapmayayım rahat olsun diye ılık doldurmuştum.

7/8 defa yolculuk yaptık​:speak_no_evil::grinning: Qəbələ,Ucar,Masallı,Lənkəran və Pirallahı adasına.Yanıma giysiler,su,meyve,kurabiye(Ömere özel yaptığım)oyuncaklar ve ihtimallere karşı ateş ölçer,ateş düşürücü ilaç,ıslak ve kuru mendil ve arabasını alıyoruz.

1 Beğeni

2 3 gun surecek diger oglanlarda cok sorun yasamadim inshallah eymende huysuzlanmaz.

1 Beğeni

Tsk kizlarrr

2 Beğeni

Onlar eksilerin ablacım ,şimdiki çocuklar yeni moda ,her ihtimale karşı önelemler al​:grin:

1 Beğeni

Aynen kuzummm a z hersey dusunmem lazim
6 kisinin

Bence bebek yatağı almalısın 2-3 gün çok uzun bebek oto koltuğunda çok daralır. Ben kızlarım bebekken tatile gittiğimizde park beşigin yatağını arka koltuğa atardım koltuk arasınada küçük valizlerden koyardım yatak sabit dursun diye. Birde bol bol yedek kıyafet o kadar uzun yolda kusma ihtimali çok fazla.

Dediklerin hepsi var zaten elimde aklima gelmeyen seyler icin sormustum

Tesekkurler.

Ben tecrubeliyim zaten.

20 19
16 bide eymen iste simdi 8 aylik olacak

Yasinda oglanlarim var omrum yollarda gecti
Aklima gelmeyen seyleri sordum

1 Beğeni

Bunları maddelere yazmamışsın o yüzden söyledim hepimizden tecrübeli olduğuna eminim 20-19-16 yıl önceki tecrübelerini hatırlaman çok iyi ben 7 sene önce doğurmuştum 2. Kızımı ben bile unutuyorum çoğu şeyi başkalarına sorabiliyorum. Soruyorum cevap verdiklerinde kızmıyorum hatta çünkü soruyu soran benim :smiling_face:

Kizdigimi nerden cikardin iyi oku istersen
Burda ki kizlar yeri geldiginde hepsinden fikir
Aldim ve mutlu da oluyorum cunki bunun icin burdayiz birbirimize yardimci oluyoruz bilmedigimiz konulari.

Aklıma gelmeyenleri sordum demişsin ben senin aklına gelip gelmediğini nerden bilebilirim yatağın. Birazda agresif yazmışsın açıkcası neden böyle sert çıktın anlamadım ben zaten tecrübeliyim senin fikrine ihtiyacımmı var dermişsin gibi anladım