Hemanjiomlar, çoğunlukla bebeklerde görülen, iyi huylu ve genellikle kendiliğinden küçülen veya tamamen kaybolan bir tür damar tümörüdür. Bu tümörler, ciltte kırmızı veya mor renkli, kabarık lezyonlar şeklinde görülebilir. Hemanjiomlar genellikle doğumdan kısa bir süre sonra ortaya çıkar ve birkaç ay içinde hızla büyüyebilir, ancak çoğu zaman çocuk beş yaşına geldiğinde küçülmeye başlar ve ergenlik dönemine kadar tamamen kaybolabilir.
Bebeğinizin hemanjiomu gözüne yakınsa, göz doktoru (oftalmolog) tarafından düzenli olarak kontrol edilmesi önemlidir çünkü bazı durumlarda hemanjiomlar görme problemlerine yol açabilir. Çoğu hemanjiom için tedavi gerekmez ve zamanla kendiliğinden iyileşir. Ancak, hemanjiomun büyümesi gözü etkiliyorsa veya başka bir sağlık sorununa yol açıyorsa, doktorunuz tedavi seçeneklerini tartışabilir. Tedavi seçenekleri arasında beta blokerler gibi ilaçlar, lazer tedavisi veya nadir durumlarda cerrahi müdahale bulunabilir.
Evet dediklerinize katılıyorum ama işte insan genede korkuyor bizzat göze yakın olunca bakalım 2 ay edeceğiz hematoloji doktoru öyle dedi umarım geçer.
Geçmez ise tekrar gelin dedi .
Şimdilik görmesinde sıkıntı yok çok şükür fazla büyük değil ama her ihtimale Karşı dikkatli olmamız gerekiyor dedi hekim
Önceden göz muayenesi olmuştuk bir problem yoktu çok şükür
Hemanjiom bizde de göz kapağı ve ensede var doğduğundan bu yana doğum lekesi şeklinde ama kabarık değil doktorumuz kabarırsa eğer ilaç veririm tedavisi var bunun dedi ama şuanlık ellemeyelim 6 aya kadar daha belirgin olur sonra 1 yaşa kadar yavaş yavaş kaybolur dedi benim bebiş atopik olduğu için heryeri kızarıyo zaten oda arada kaynıyor çok takmıyorum, ama şunu fark ettim atopik için olan kremleri sürünce rengi açılıyor baya
Sanırım bu boynun arkasında olan kızarıklık nebeklerin 100 de 90 da var.Benim oğlumunda gözünde,ensesinde ve alınanda vardı.Gözünde olan geçti,alnında nerdeyse gitmiş halde ama ensesinde olan duruyor halaBüyüme,rahatsızlık vs hiçbirşeyi yok çok şükür ama duruyor orada.
Bunun adı hemanjiom canım yani damar beni, çoğu bebekte görülür doğum lekesi diye geçiştirirler genelde benimde oğlumun aynı gözünde ve ensesinde var doktorunuz takip eder zaten bunu eğer büyüme yada kabartı yoksa normaldir 1 yaşına kadar belirginleşir, 1 yaşından sonra yavaş yavaş kaybolur dedi doktorumuz ben doğduğumda bende de varmış şimdi hiçbişey yok. Büyürse bile korkmayın tedavisi olan bir durum ama dediğim gibi genellikle tedaviye gerek kalmadan kendi kendine kayboluyor