Bebeklerinizle hangi oyunları oynuyorsunuz

Kızlar havalar soğudu, kış geldi ve artık dışarıya çıktığımız vakitler iyice azaldı. Evde bebeklerinizle hangi oyunları oynuyorsunuz? Özellikle birşey öğretme amacı olmayan, sırf evlendiğiniz oyun önerilerinizi paylaşır mısınız?

Oyun halısı var, halının üstünde hayvanlar ve çeşitli şekiller var, onları tanıtıp nerde diye soruyorum, burda demeyi öğrendi ve parmağını üstüne koyup burda diyor..

Gün icjnde sportif hareketler bacakları ac-kapa-kaldir onları yapıyoruz, Spor deyince hemen bacak havaya kalkıyor :grinning_face_with_smiling_eyes:

Şuan keşif döneminde olduğu için odasındaki çekmeceleri karıştırıp dokmesine izin veriyorum, önce döküyor sonra doldurup dolabın kapağıni kapatıyor

Lego aldık henüz 2 gün oldu ama yeni yeni takmaya çalışıyor, ben şekiller yapıyorum o da bozuyor​:grinning_face_with_smiling_eyes:Legoyu çok sevdi, genel olarak puzzle ve bu şekilde takmalı çıkarmalı oyuncakları seviyor.

Saklambaç oynuyoruz, ben saklanıyorum o buluyor, kanepenin köşesine gider ben de Ece nerdesin göremiyorum cik ortaya derim kosa koşa gelir

Aklıma bunlar geldi şimdilik bu vesileyle de mutlu, huzurlu, sağlıklı nice yıllara.:slightly_smiling_face:

Erkek çocuğu olunca malum ilk oynanan oyun arabalar tabi bir de top​:smiley: Renkli halkalar var onları geçirirken renkleri söylüyorum bebegim geçiriyor. Kuleleri üst üste dizip sonra iç içe sokuyoruz. Kitap okuyorum, okurken parmağıyla kitaptaki resimleri gösteriyor onları söylüyorum, bende ona soruyorum o gösteriyor. Oyun halısındaki hayvanları soruyorum bazılarını doğru bazılarını yanlış gösteriyor sonra o parmağıyla gösteriyor ben hangi hayvan olduğunu söylüyorum. Legoları var onları takıyor çıkarıyor. Bizim yaptıklarımız bunlar :cherry_blossom:

Mutlu, sağlıklı, güzel günlerle gelsin yeni yılınız. Spor deyince bacak kaldırma hareketi gözümün önünde canlandı :grinning_face_with_smiling_eyes: çok tatlı oluyorlar :grin: Bizimki benden gördüğü için elektrik süpürgesinin çalıştır tuşuna ayağıyla basmaya çalışıp o küçük bacağını havaya kaldırınca çok komik oluyor :grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes:

Lego mutlaka alıcam aklımda yoktu​:heart_eyes:

Elektrik süpürgesi derken aklıma geldi, evi kablosuz ile supururken ona da ucunu tutturuyorum, beraber parkeleri supuruyoruz güya :grinning_face_with_smiling_eyes: çok mutlu oluyor, bebekler için pilli, sesli, vakumlu süpürgeler var onlardan alacağım hem motor becerisi için de iyi olacaktır, bazen bulaşık makinasını bosaltirken bir iki tabak kalınca bana verir misin diyorum uzatıyor öyle yerine koyuyorum, sorumluluk bilinci içinde evdeki rutin işlere dahil etmek güzel fikir :slightly_smiling_face:

Çok güzel ya maşallah :heart_eyes: bizimki de süpürge için ağlıyor ama verince ilk yaptığı şey dudaklarını çektirmek :joy: vakumla bir anda içine gidince ben korkuyorum ayrıca mikrop filan vardır. o aşırı keyif alıyor, sırf onu yapmak için ağlıyor. Hani bir de zor kurtarıyor dudağını daha niye tekrarlıyorsun​:grinning_face_with_smiling_eyes:

Oyıncak süpürge çok işe yarıyor . Benden fazla aklına gelince oyuncak süpürgesiyle çekiyor evi güya baya oynuyor onla aylardır . Birde magly aldık biz hergğn onla vakit geçiriyoruz başka türlü o olmasa ne yapardım bilmiyorum yarım saat yada bi saatte ekran açıyorum bunalırsam hep krizler havada uçuyor zaten .

Magly için henüz küçük olduğunu düşünüyordum ama buna da bakıcam. Mıknatısını çocuğun sökme gibi bir durumu var mı? Güvenli mi?

Güzel oyalıyor, hoşlarına gidiyor :blush: Zaten başta beceremiyor yaptıkça takmayı öğreniyor. Bi kaç tane üst üste takıp yanlara uzunlardan takıp kanat yapıyorum aa uçak oldu diyip uçuruyorum hoşuna gidiyor sonra parçalıyor kendi takmaya çalışıyor

kule olan bardakları var halkalar var bazen onlarla oynuyoruz bazende kitap okuma oynama vakitleri yapıyoruz :joy::heart:

2 gün sonra 14 aylık olacak teyzesi

Maşallah çok güzel :heart_eyes: bizimki de her işime burnunu sokmaya meraklı, dahil edeyim bari​:grinning_face_with_smiling_eyes:

Nasıl aklına geldi bu hareket hani derler ya bir yerden görmüştür kesin falan :grinning_face_with_smiling_eyes:

Oynarken ilk yanlışlıkla kaptırdı bir adrenalin yaşadı ondan sonra tekrar tekrar denedi​:grinning_face_with_smiling_eyes: hem korka korka yaklaştırıyor dudağına, biranda yapışinca zor çekip çıkarıyor, sonra da gülme tutuyor​:grinning_face_with_smiling_eyes::grinning_face_with_smiling_eyes: aksiyon arıyor galiba​:grinning_face_with_smiling_eyes:

Yerim onu bal bal, yanlısı yapa yapa doğruyu öğrenecek annesi :grinning_face_with_smiling_eyes:Daha ne hareketlerine şahit olacağız belki de bunlar en masumu kalacak :grinning_face_with_smiling_eyes:

1. Ayda almıştım ilk puzzle oyuncağını, şimdi 4-5 tane var, en çok onlarla vakit geçirmeyi seviyor, geçirmeli şeyleri seviyor bende hep öyle oyuncaklarda aldım zamanla takıyor, çıkarıyor, öğreniyorlar annesi sizde alın bir tane yapacaktır, e bebekte ahşap Montessori puzzle var meyveler falan onlarla başladık bizde

Benin Bebegim 7 haftalik neler yapabilirim?yads cok mu erken?

Bebeklerimizin ayları yakın diye biliyordum . 1 yaşından beri oynuyoruz valla çok iyi çözdü 17 aylık ondan başka bişeyle oturup oynayamıyoruz dikkatini çekmiyor . Mıknatısları sökemez zaten hep beraber oynuyoruz

Bende bugün A101 e süpürge gelmisti onu bulamadim, kalmamış..E bebekte 700 lira, 101 e 400 e gelmişti.