Ben eski ben değilim, peki ya sen?

Arkadaşlar selam, malumunuz doğumdan sonra hepimizde hem fiziksel hem zihinsel olarak değişiklikler oldu.Son zamanlarda bebeğim büyüdükçe belki de kendimi ayna da daha da çok beğenmez oldum, en basiti saçlarımı çok begenirdim şimdi zayıf, bakımsız çok kötü görünüyor her bakımı yapmama rağmen çirkin görünüyor anlayacağıniz, uykusuzluktan kronik göz altı morluğu almış başını gitmiş, doğuma +5 kilo ile girdim ve hiç bir şekilde de veremedim.Bu konudan çok muzdaribim kendimi doğumdan önceki gibi genç ve dinamik hissetmek istiyorum fakat orta yaş sendromuna girmiş gibiyim, önerisi olan var mı ne yapsam kendimi genç hissederim ve aynadaki ben ile barışırim, çocuktan sonra bu kadar farketmemeliydi resmen içim dışım yaşlandı :sad_but_relieved_face:

4 Beğeni

Sırada kalayım ben de , aynı vaziyetteyim

2 Beğeni

Kuyruk uzayabilir felcin önden yer kapman iyi oldu :smiley:

4 Beğeni

Aynı durumdayım doğuma 62 kilo ile girdim, sonraki hafta hepsini verdim 56 kiloya düştüm. Şu an sürekli 58’lerdeyim azalmıyor hiç. Ve uiç memnun değilim. Her gün şey diyorum aç kalıcam yemek yemiycem o kiloları vericem. Ama hemeb unutup bir şeyler atıştırıyorum :rofl: bana da bir çare :woman_facepalming:t2:

Burdaki herkes aynı durumda bugün çok post okudum , her anne yaralı niye böyle olduk ya bir doğumla savaştan çıktık gibi :smiley:

1 Beğeni

Şeyma nereye kadar yemeyeceksin bir de mesela, çocuğun peşinden koşmak için enerji lazım, evde hizmetçi de yok ki şöyle kalorisi az sağlıklı doyurucu şeyler hazırlayıp getirsin, biz resmen günü kurtariyoruz

3 Beğeni

Tek biz mi çocuk doğurduk anlamıyorum ki, benim dışımdaki doğum yapmış kadınlara bakıyorum ama sanki gün geçtikçe gençleşiyor bense iyice yamuldum, mutsuzluktan yüzümde kırışıklık oluşmaya başladı..Nerde yanlış yapiyoruz

1 Beğeni

Yerinizde olmak isterdim kilo olarak :slight_smile: 64 ile başladım, 76 ile doğuma girdim 73 ile çıktım. Hala 73 um 5.5 ay oldu , çare diyorum kalça kestirme , diyet falanda yapamam ben :smiley:

2 Beğeni

aynı ben​:sweat_smile: 3. doğuma +5 le girdim çıkınca o 5 gitti ama süt olsun diye yediğim hurmalar incirler geri aldırdı o +5i şimdi 63.5 olarak devam aynada kendime bakiyorm bekarken çok zayıftım 45 kiloykn ilk çocuğa hamile kalmıştım 13 kilo almıştım çok fazla karnimda yırtık oldu sonra 50 ye düştüm ama karnım sarkık kaldı yırtıklar baki kaldı ..2 doğuma 50 ile başladım 63 le bitirdim yine çok arttı yirtilmalar iki katı oldu karnım iyice sarktı en son ki doğumda hala veremedim 1 sene oldu aynada kendime bakamıyorum eşime 11 senedir karnımı hiç göstermedim utanıyorum resmen halimden ameliyatsiz asla düzelmez benimki ama olmayı düşünmüyorum giz altı morluğu göz kapağı düşüklüğü artan kırışıklıklar aldığım kilolar derken sokağa cikasim bile yok giydiğim tüm kıyafetlerden bol bile olsa karnım popom çok büyük duruyo biraz zayiflasam kendine belki ozguvenim gelir ama karnım hiç gitmeyecek onu biliyorum ne yapacam onu bilmiyorum :sweat_smile::sweat_smile:

1 Beğeni

Üstelik ben hem ev hem 2 cocuk hemde is anam agliyor elimi nereye sürsem sorun sac bas kas göz sağlığım da bozuldu fitiklar aldi başını gidiyor 2 cocukla böyleyim 7 tane de düşük yaptım ben cok yorulmuş bir anneyim inan in mutsuzum da eşimle hic alakası yok tuhaf duygular bilmiyorum ne eksik rahmetli annem 9 tane doğurdu banamisin demedi resmen curuge ciktik

Kesinlikle öyle, hemen güçten düşüyorum zaten.nşr ara misafirlerimin olduğu 1 ay boyunca hem stresliydim hem koşturmacadan iştahım gitti kilo verdim ama gözümde arpacık çıktı haftaöarca sürdü. Yataklara düştüm çok halsizleştim. O yüzden çok sağlıksız tabi ki öyle verilmiyor kilo falan, geri alınıyor :woman_facepalming:t2: ben aslında bir spor uygulaması indirdim ona başlamıştım. Kızımdan vakit buldukça yaparım dedim, düğün öncesi 1 ay boyunca bırakmadan yapmıştım ve hem sayıfladım hem sıkılaştım hem de enerjim yükselmişti çok iyi gelmişti. Yine onu yaparım dedim ama devam ettiremedim sadece 1 gün yaptım :rofl: öyle bir şey deneyebilirsiniz, uygulama zaten sizi yönlendiriyor sanki spor hocası gibi. O yüzden çok güzel.

1 Beğeni

Vitamin kullanıyor musunuz ? Ben kolojen kullanmaya başladım iki gündür , etkilerini baya okudum umarım ben de de iyiye gider yorgunluk, saç dökülmesi, ağrılarım hafifler. Benimde çevrende dogum yapıp şıkır şıkır gezen , fit kadınlar var ..ben sanki biri beddua etmiste gazi olarak savaştan çıkmış gibi :frowning:

Bugünlerde geçer inşallah ikinci çocuk gelince bugünleri de ararız :smiley:

2 Beğeni

Kendimden dertlisini görünce derdimi küçümseyip bir anda normale dönerim şuan resmen onu yasiyorum, öyle bir anlattınız ki yemin ederim yani nerden tutsam elimde kalir :smiley: karnımi göstermiyorum dediniz ya ama ona üzüldüm, o karindan kaç tane mucize çıkmış eşiniz öpsün başına koysun, hiç saklamayın eminim öyle de güzeldir

1 Beğeni

Benim boyum kısa da ondan kilom az gibi görünüyor :face_with_hand_over_mouth::face_with_hand_over_mouth: boyuma göre fazlam çok aslında. 1.52 boyum. İdeal kilom 50 filan olmalı aslında ama işte veremiyorum hiç.

Benimde 160 , normal kilonun 50 olması lazım,.en son gelinliği giydiğim gün 50 kilo idim, resmen 25 kilo fazlam var şu an :smiley:

1 Beğeni

Eskiden kursa gidip pilates yapıyordum bu sefer evde denemek istedim, yok olmuyor baktım bacağım ayrılmaktan yirtilacak, belim ortadan ikiye ayrılacak derken onu da beceremedim..Hareket lazım biraz daha sanki şuan kışta geldi eve kapanacağız nasıl olacak bilmiyorum inşallah kilomuz artmaz ne deyim

2 Beğeni

bende 150 çok fark yokmuş aramızda boy kısa olunca 63 le tosba gibi oluyorum sırt üstü düşsem dönemem​:joy::joy:

2 Beğeni

Ayy ben de evleneceğim hafta 45 kiloya düşmüştüm :rofl: ama onda bile göbeğim var diyordum ahahaha bu hale geleceğimi bilseydim susup otururdum :face_with_hand_over_mouth:

1 Beğeni

Kollajen başlamayı düşündüm ama sadece düşüncede kaldı bir dönem baya araştırıyordum sonra eşim sağlıklı yoldan tüket, toz olarak tüketme zararı olabilir falan dedi kaldım öyle..Vitamin falan kullanmıyorum hangi vitamin ruh halimi düzeltip bana gençliğimi geri verebilir ki :sad_but_relieved_face:

o hesaba göre benim 40 kilo olmam lazım 23 kilo fazlam var​:joy::joy: