Herkese merhaba,bebeginin topuk kaninda biyotunidaz eksikligi cikan var mi
Merhaba. Evet bizde çıktı şu an 3 ay 10 günlüğüz . Hap kullanıyoruz
Rica etsem biraz bilgu verir misiniz hastaligi hic tanimiyorim cok korkuyorum
Şöyle bende çok korkmuştum başta. Benim veya eşimin akrabalık durumu yok öncelikle . Bu genetik bir rahatsızlık . Dr. Osman gönülal videosu var youtube de bunun hakkında bilgi alanilirsiniz daha detaylı . Bu kalıtsal olarak ya da gelişim olarak etkileyen bir enzim türü yani . Eksikliğini ilaç ile bebeğinize vererek gideriyosunuz . Doktor zaten bioak isminde bir ilaç veriyor . 5 mg bir ilaç bebeğime süt sağıp bir de dövecek aldım peçetede hapı ezip veriyorum . Bu bebeğiniz için gerekli boy uzaması kilo alması hatta şunu diyim her insancıl yaşamını etkileyen bir durum .
Siz sorun isterseniz ben size öyle bilgi vereyim özellikle merak ettiğiniz bişey varsa
Tabi testlerde alınan değer de önemli doktor ne derse ona uymanız bebeğiniz açısından hayat kurtarır.
Yaninolumcul mu zeka geriligi yapitor mu su an test sonucum7 bekliyorum insallah degildir diyorum cok korkuyorum.omur boyu bi ilaca bagli olsun istemiyorym![]()
Yani çok korkunç senaryolar yazılıyor. Evet etken teşhis ondan önemli. Ve sizin o ilacı kullanmanız çok önemli sağın solun lafına hiç bakmayın derim . Bu Allahtan gelen bişey ömür boyu kullansın ama canı sağ olsun gelişimi güzel olsun gerekirse bu da özel bir durum öncelikle. Değerlerinize göre doktoru dinleyin kesin ciddi bir şey bu çünkü. İlacı kullandığınız müddetçe bebeğiniz güzel kilo alır zamanı geldiğinde hareketlenir. Yani değerleriniz de önemli ama erken teşhis bundan önemli işte.
Tabii kesinlikle.oyle ama illa insan endiselenip keske olmasa diyor
Ilk test degerimiz 63
Ikinci 47 sizce olması gereken deger nedir
Hiç öyle deyip canınızı sıkmayın . Dr. Osman gönülal bu konu hakkında youtube de güzel detaylı bir videosu var kesn izleyin bildi sahibi olursunuz. Sımır değer 60 diye biliyorum 60 altı olan değer biotinidiaz eksikliği olarak geçiyor ama kısmi biotinidaz ve tam olarak çeşidi var herhalde kısmi olan kısımdasınız. Yani bebeğinizde enzim var ama az takviyeye ihtiyaç var sanki.
Bir de mesela biz ilk sağlık ocağında verdik kan geri istediler geri verdik sonra sonuç geldi şehir hastanesine sevk ettiler genetik bölümüne gittik ordan da kan aldılar değer düşük çıktı bu sefer de yine kan aldılar özel olarak incelendi rapor verdiler.
Bizden 2 gün önce de bu hastalık tanısı tsm manası konulana kadar tutanak yazıp sağlık ocağı doltoruna teslim etmemizi istedi sağlık bakanlığı
Yani ben aslında desem de boş da bişeyler süreç size ve bebeğimize özel öyle hareket edin kendiniz araştırın kesin ve canınızı sıkmayın her şey Allahtan
Sonuçlar kaç günde çıktı ?
Nereden bakıyorsunz?
Kan verdiğiniz hastanenin sitesi olur tahlillerim diye bölümden bakabilirsiniz . Biz şehir hastanesinde verdik tahlili orda baktık yani ama ilk kan sonucu 15 gün içinde çıkar dediler öyle oldu. 2. Defa hastanede kan istediler onu da 2 ay içinde çıkar dediler 1.5 ay içinde çıktı o da yine şehir hastanesinden öğrendik. Sekreterine ulaşmaya çalıştık
Bizde saglik ocaginda 2.testo verdikten sonra arandik ve hastaneye sevkimiz yapildi elinden kan aldilar haftaya carsamba cikae dediler bekliyoruz tabiu cok kotu durumda olan insanlarda var herseye hamd olsyn ama pazartesi gunhnden beri aklimdan cikmiyor belki hata olmustur yykselmistir diye umut ediyorym
Sizin de kismi eksiklik mi acaba yoksa daha mi dusuk degeriniz
Biliyorum çok soru sordum cevapladiginiz icinde cok tesekkyr ederim Allah razı olsun ![]()
Tam net demediler ama kısmi sanırım yani 6 aya bir kontrol dediler. Ha bu belki de dediğiniz gibi sonucu öyle çıkmayan da oluyormuş hastanede ama yine de burda doktoru dinlemek ve araştırmak önemli
Yok estağfurullah. Pek de karşılaşılan bir şey değil
Bende kendi kendime araştırıp öğrendim makaleler tıp dergileri videolar vs. Yani rica ederim ![]()
Insallah temiz gelir bu hafta hic geçmeyecek sizin bebeginize de rabbim şifa versin sizde dua edin bebeğimde bu hastalik çıkmasın ![]()
İnşallah tabi çıkmaz temenni o yönde ![]()
@Elif08 Aramıza hoş geldiniz![]()
Geçmiş olsun ![]()
Cok teşekkur ederrim
Amin cok sağolun bu arada dogdugundan berj gecmeyen pisik sorunu var mi bez bolgesinde
Bizde var doktorda sorunca hastalikla bir baglantisi var mi diye merak ediyorum