Bugün menümüzde neler var?

Yok kız niye yanlış anlıyım eskışehırden Diyarbakıra gelin geldım diyarbakırın bir ilçesinde eşim gorev yapıyor ama batmana gıderız arada gezmeye hastaneye falan merkezdemısn biz batmanla dıyarbakırın arasındayız

1 Like

Evet canım ben Batman’ın merkezindeyim :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Yaaa ne güzel tevafuk belki birgun görüşürüz İNŞALLAH

1 Like

İnşallah canım :smiling_face_with_three_hearts:

1 Like

Bugün akşam yemeğimizde tavuk tantuni, ayran, salata, turşu var :smiling_face:

1 Like

Fırında mücver yaptım yanınada peynirli börek

Birde dünden kalan tavuk çorbası ile lahana sarmam vardı onlarıda ısıttık mı tamamdır​:smiley:

2 Likes

Bademli iç pilav Tava
salata

Elmalı tarçınlı kek

Karnıyarık

Pirinç pilavı

Sebzeli misket köfte pirinç pilavı ayran var menümüzde. Ama eşim geç gelecekmiş işleri uzamış. Yarın nöbete giderken götürür artık :smiling_face: Bir de sütlü şerbetli irmik tatlısı yapmak istiyordum ama Asil gündüz uykusunu uyumayınca yapamadım gece uykusuna geçerse yaparım yarına hazır olur eşim işe giderken götürür :smiling_face_with_three_hearts:

Yarın akşam çayına misafirimiz var. Çayın yanına kalburabastı, soğuk baklava, lor peynirli börek ve haşhaşlı çörek var.
Kahvenin yanına bir şey yapmıyorum cezerye ve badem koyacağım lokumluklara :smiling_face: Biraz geç gelecekleri için yemeğe gelmiyorlar. Yoldan geliyorlar dinlenme tesisinde yiyeceklermiş.
Misafirlerimiz eşim için çok kıymetli. 6 yıl önce beraber çalıştıkları arkadaşları. Kendileri köy korucusu ve eşimin kucağında şehit olan rahmetli Murat abisinin eşi, çocukları ve o karakoldan üç asker arkadaşı ve eşleri. Bize gelip bizi alacaklar pazartesi günü murat abinin ölüm yıl dönümü mezarını ziyaret edeceğiz.
Biraz zor bir gün olacak hepsi çok üzülmüşlerdi hala adı geçince çenesi titrer eşimin :face_holding_back_tears: O yaşanan anlar aklına gelir.
Yaşanan bir anısını anlatırlar hep. Murat abi yeni bir takım elbise almış çok güzelmiş yakışmış falan demişler bayrama çıkmak nasip olursa bayramda giyeceğim demiş sonra belki de çıkmayız hele bir fotoğraf çekin de anı kalsın demiş ve fotoğraf çekmişler. Gerçekten o fotoğraf anı olarak kalmış ve murat abi ramazan bayramına iki hafta kala şehit olmuş hemde dost ateşiyle :face_holding_back_tears:

2 Likes

Çok üzüldüm Allah rahmet eylesin ailesine ve sizlere de Rabbim sabır versin inşallah

1 Like

Amin inşallah :folded_hands:t2:

Mekanı cennet olsun allahim ailesine sabır versin sizdende allah razı olsun esra bu zor günlerinde onlara destek bi nebzede olsa dindireceksiniz insan birini kaybedince daha cok iyi anlıyor o acıyı ve hissi :pensive_face:

1 Like

Amin inşallah :folded_hands:t2: Kesinlikle öyle bazı duyguları yaşayınca daha iyi anlıyoruz. Benim amcam da şehit olmuş abime onun adını vermişler ama adını söylerken hep aklına gelirmiş babamın. İki ismi var hep diğerini kullanıyoruz.

1 Like

Besni tavası, pirinç pilavı, ayran var akşam yemeğimizde. Çayın yanına da magnolya var :smiling_face:

1 Like

Benım menüde aclık var bebişin menüsünde havuçlu muzlu irmikli mama var :rofl: cocuklar ve eşimede dünden kalan sac tava kısır ve irmik helvası menü bıraz karışık ama yazdır bişi olmaz :rofl: :rofl:

2 Likes

Akşam yemeğimizde mercimekli köfte, salata, turşu, ayran var.
Çayın yanına da içli kurabiye var :smiling_face:
Sizin menünüzde ne var :wink:

Şehriyeli terbiyeli çorbam vardı ıspanak ve nohut yemeği salata diyet olduğu için çay yanına birşey yok kahve içcez​:joy:

Yarın akşam 13 kişilik misafirimiz var.
Akşam yemeğinde mercimek çorbası, islim kebabı, pirinç pilavı, çiğköfte ayran, salata, turşu, şalgam var.
Çayın yanına nevzine tatlısı, limonlu cheesecake ve kaşar peynirli rulo börek var.
Kahvenin yanına cezerye var.
Afiyet olsun :smiling_face:

2 Likes

Maşallah okurken doydum :smiley::smiley::blossom::blossom:

1 Like