Bunalım eşiğinde hissetmek

Kizlar bebegim 2,5 aylik ama asiri huysuz. Disari cikinca avazı çıktığı kadar bagiriyor. Bugun öğlen randevuya gittik gene her zamanki gibi bagira bagira bizi yordu. Dr durumu farketti ve bizimle ayri ilgilendi sağolsun​:worried: Bunlari yazarken bile aglammamak icin zor tutuyorum kendimi. Evde sürekli emziriyordum meger ondanmış. Bana emzirme uyku esnasinda emzir dedi. Zaten bebegjm ufacık 35+6 doğdu​:pensive: Bu degisen sisteme sanirim zor ayak uyduracagiz cunku bebegim gerçekten hep ağlıyor. Esimi de etkiliyorum bu stresle bebegimi de​:sob::sob: Kafamda ölme istegi bile uyanmıyor degil. Kendimi tanıyamıyorum resmen… Bütün kemiklerim o kadar ağriyor ki stresten… evimi bile bos verdim. Asla yapmazdim. Cok kötü hissediyorum. Nasil düzelecegim ben ? Bebegjme haksizlik ettigimi ona bakamadiğimi düşünüyorum. Bedenimden de iğrenmeye başladim. Ter koktugumu hissediyorum sürekli ama kokmuyormuşum​:pensive: bebeğim uyumayan da bir bebek onunla nasil basa cikacagim bilemiyorum. Diğer bebeklere bakıyorum hepsi uyuyor veya anne kucaginda, bebek arabasinda hepsi mutlu​:sob::sob::sob: Bebegim beni sevmigor mu diyorum! O kadar yoruldum ki kizlar… Hic bir seyden mutlu olamıyorum desem geecekten yeridir. Ne yapmaliyim? Bu bunalım esiginden nasil cikmaliyim? Tesellinize- teselliye o kadar ihtiyacım var kii…

3 Beğeni

Anlıyorum çok zor durum ama geçicek hele şuan bulunduğu ayda o kadar normalki bunlar. O koku size kötü geliyo olabilir ama bebeğiniz o kokuya aşık ve en sevdiği koku bu bunu düşünün. Hepimiz normale dönüceğiz bakmayın işte hep zor dediğine şuanki en zor dönemleri 1 yaşlarına kadar onları gelecekte olduğundan daha fazla korumamız gerekiyor. Uyku da emin olun yakında düzene girecek. Şuan gerçekten hem erken doğmuş ve hemde bazı şeylerin pik yaptığı dönemde. Bence bebeğiniz emzirince sakinleşiyorsa kimseyi dinlemeyin emzirin az bi süre sonra bu günleri özliceksiniz( doktor bana ek gıda listesi verdi ağlicaktım nasıl yani daha emmicek mi diye )

1 Beğeni

Canım yorgunsun die bunları düşünüyosun anlıyorum seni. Yardımcın varsa birinden destek al. Emzir ver birine en azından sen uyur dinlenirsin. Bebeişin uyumuyosa sende uyuyamazsın. Ben hastanede bi bayanla tanışmıştım bebişi 9 aylık olmuş. Oda diyodu hiç uyumuyo az uyuyo uyanıyo die. Artık hafızasını kaybediyomuş kızcağız. Sonra düzene girdi dedi. Sende sebret hep böyle gitmicek ya. Gazı varmı belki gazdan uyumuyodur. Emzik emmiyosa alıştır. Benim bebeğimde amzik olmasa sürekli ağlar. Sesli oyuncaklar al onu oyalamak için. Ter kokusuna gelince bende doğumdan sonra çok ter koktuğumu bikiyorm. Terim pis kokmaya başladı. Ama bu emzirdiğimiz için. Çnkü emzirinde vucut terliyomuş toksin atıyomuş. Biyerde okudum hindistan cevizi yağını ve karbonatı peçeteye sürüp koltuk altına sürüyomuşsun. Denedim o gün boyunca ter kokusu olmuyo istediğin kadar terke kokmuyo. Dediğim gibş sakın moralini bozma her annenin kendini çağresiz hissetmesi normal

1 Beğeni

Aynı bunalıma bende girmiştim ev islerini ustten yapmaya baslayip bebeğimle ilgilenip onu anlamaya calistim o uyudumu bende uyuyup dinlendim disari cikarmaya dus aldırmaya basladim dusta sakinlesiyordu . Gececek bir surectesin herkes boyle hissetmistir diye dusunuyorum alisik olmadigin bir durum fedakarlık yapıyorsun vs ağır geliyor zamanla alisacaksin kendini yipratma ve kendine vakit ayirmaya bak jbirak evin dagilsin vs kimsede gelmesin önemli olan siz ve senin sağlığın

1 Beğeni

O kokuya bebegimin asik olmasi gerçekten duygulandiricı:pleading_face:
Koku aslidna yokmus. Dr a sordum dedjm normalsin kokmuyorsun dedi. Şok oldum bana o kadar agir geliyor ki koku. Her gün dus almama rağmen.

Bebegim gazli degil diye biliyorum ama dr yuz ustu yatirdi elini kamburlaştirdi bildigin sert sert vurdu. Bunu yap dedi ve gerçekten rahatladi. Beni esas yoran seylerden birj de disariya bir türlü alısamadi. Avazi ciktigi kadar bağırıyor bebegim. Benim kucagimda bile susmuyor bazen​:face_exhaling:
En kotusu iste bu yuzden bebegimin beni sevmedigini düşünüyorum. Istemeden bunu düşünüyorum.

1 Beğeni

Haklisiniz. Isi duygusalliga vurduğum nokta biraz da erken dogmus olmasi. Kafamda oyle endişeler var ki… işe de başlayacağım. Ona bir duzen kuramadan başlarsam bebegim bosluga düsecek diye korkuyorum.
Kafamda boyle sorular olusuyor.

Arkadaşım senin yaşadğın durumu ben 11 aydır yaşıyorum git gide de huysuzluğu artıyor,ben de bazen senin kadar kendimi çok kötü hiss ediyorum.Ne yemek yiye biliyorum doğru düzgün ne uyku uyuyorum.Geceleri de her 15 20 dkdan bir uyanıyor uyutuyorum yine sabaha kadar devam ediyor . Uykusuzluktan gözlerim morardı resmen.Bazen ben de eşime sinirlenip hırsımı ondan çıkarıyorum​:woman_facepalming: Her gün bir umut edip bu gün düzelir rahat uyur diyorum yok aksine daha kötü. Ama sonra onun bana ihtiyacı olduğnu benden başkasnda da sakin olmadığnı görüyorum üzülüyorum da.Sinirlerim alt üst olsa da ona olan sevgim onun bana olan bağlılığı ayakta durmama yardmcı oluyor.İnşaAllah bu günler de geçicektir . Eşin bazen ilgilensin sen 1 saatte olsa uyumana bak,ben vakit buldukca uyumaya çalışıyorum eşim sağolsun yardımcı olmaya çalışıyor

1 Beğeni

Derin bir nefes alın çok şükür ki kucaginizda ve sağlıklı siz sagliklisiniz her an geçicidir hamilelik geçti doğum geçti iki buçuk ay gecti hepimiz eşek gibi terliyoruz vücudumuz değişti evimiz asla eski düzende değil eskisi gibi değil biz de eskisi gibi değiliz önemli olan siz ve bebeğiniz duş sakinleştiriyorsa sık sık duş aldırın ben öyle yapıyorum emzik kullanmaya başladı dışarı çıkarıyorum alışıyor onun dünyası sizsiniz

1 Beğeni

Bende icin icin kızıyorum uyumuyor susmuyor diye o uyuyunca da ona sinirlendiğimi onu anlayısla karsilamadigimi hissediyorum ağlamaya başlıyorum.

Cok sukur gerçekten :bouquet:
Insan şükretmeyi de unutuyor. Allah affetsin. Bizimkisi emzik almıyor. Cok istedim alsın diye ama maalesef. Dediginjz gibi aslidna yeni bir brbek yenk bir yasam tarzi demek. Bunu kabullenmek gerekiyor sanirim ilk olarak.

1 Beğeni

Aynen öyle sütle karışık değişik bi koku ben de hissediyorum ma cidden belki içgüdüseldir onu hissetmemiz :slight_smile:

1 Beğeni

Benim arkadaşımın bebeğide öyleydi dışarı çıktığında bağırırmış hiç susmuyodu. Dr u demiştiki ev ortamını güvenli gördüğü için yapıyo dedi. Önce bahçeye çıkarın ağlasın sonra kapı önü sonra parl bilmemne derken pes etmeyin demişti doktoru. Sende denesen ağlasa bile oyalasan belki çözüm olur. Seni sevmiyo değildir öyle şey olurmu. Hatta herkezden çok seni sever. Sadece kendini güvende hissetmek istiyodur belki hep kucağını istiyoda olablir. Sen yine sıkma canını geçicek bu zamanlar

1 Beğeni

Deneyeyim bu taktigi çünkü dışarıda hic susmuyor.

1 Beğeni

Dene canım birde emzik alıyormu bebeğin emzik çok iyi bi susturucudur. Birde sesli oyuncaklar al dikkatini dağıtır bunlarda işe yarayablir

Emzik almıyor :pleading_face:
Cok cins bir bebegim var ya​:worried:

Lohusalik sendromu yasiyosun.
Soyle bi silkelen sen bu bebegi butun kalbinle istedin ister erken dogsun ister gunu gec.
Herturlu sen tasidin onu icinde aylarca
Ne tur gucluklerle dunyaya getirdin.
Vucuduyun halsiz olmasi vitamin kullan
Kesinlikle dogumda cok guc kaybi yasiyorsun.
D vitamini kullan.
Emzik surekli agzina verme
Ver cikar ver cikar
Sonra gozunun onune elinin ulasabilecegi
Bir yere koy.
Sonrada ilgisini ceken bi oyuncak
Al.
Etraftaki annelerden kendine sakin pay
Cikarma.moralini dusurme.benim
Oglanda reflu vardi hastanede melek gibi uyuyan
Cocuk .
4 ay tam anlamiyla uyku felaketi
Gecirdik.
Kendi kendime diyordum bu oglan catlamiyomu
Uykusuzluktan.
Gozlerinin onu morarmis gibi olurdu
Kac kere gittim doktora.
Aile doktorum dedi kucuk bebeklerde
Goz morarmaz dedi yorgunluk tan.
Sana bi fikir vereyimmi esine de ki sudum yetmiyo mama da vermek istiyorum de
Gunde 1 sabah 1 aksam emzir diger vakitlerde
Mama ver.
Etraftakilere de en azindan bakima ortak
Olur.
Uzerinden yuk kalkar en azindan.
Utanma SIkilma kim ne derse dersin
Yardim istemek ayip degil.
Gunde en az bi saatini kendine ayir.
Bebegin uzerinde hakimiyet kurmaya calis.
Internetten arastir bebegine bakacak
Kullanisli alet edevat.
Biberonu ogret mesela benim 3 ayda belki baslamistir biberon kendi tutmaya.
Icine dustum bi cukur cikamiyorum
Diyosun.
Inan uyuyunca mutluluktan agladigim gunleri
Biliyorum.
Eger annen yada kardesin varsa yardim iste.
En cok onlar sana kiyamaz.
Mesela bebek tv al dikkatlerini cekiyo
Cok .
Oturma odasina kur bi box besik
Sen islerini gor oda yaninda uzansin.
Reflu yatagi al yada biz hep onunla sallardik
Uyuturduk sonra uyanmadan besige koyardik reflu yatagi ile.
Mukkemel bi annesin merak etme.
Unutma aglamak dan felan kolay kolay
Bisey olmaz.
Rabbim onlari koruyo merak etme.
Suan agliyorsan 4 aydan sonra guleceksin
Haline.
Senin ihtiyacin olan iki insan yuzu gormek
Iki sohbet etmek.
Onuda burda yapariz kizzz
Destan yazmissim kizzz
Hakkini helal et.
Mutlu ol bebegin sana asik inan bak
Baska kimin gozunun ici guluyo sana bakarken
Bebeginin gozunun icine bak da
Konus her zaman.
Onu anliyo seni gercekten suan sadece
Aglayayim annemi boyle cagiririm diyo.
Ilerde bak sen konustukca nasil hosuna gidecek.
Emzirmek icinde uyandirma o uyurken
Sen de uyu .
Annem herzaman bi lafi var firsat bulunca yat
Varsin islerinde dursun herkes bi ekmek bulsun
Da yesin sen cocuguna baktigina dua etsin
Der.

2 Beğeni

anne sütünü ucuna degdirin verin emzik konusunda. yavaş ve nazikçe. tutar belki benim ki öyle tuttu ilk başta istemedi. sonra bı iki kere anne sütünü sürdüm üstüne verdim tuttu. denediniz mi

1 Beğeni

4 ay gözde çok büyüyor. bendee aynı durumdayım. 1 aylık olacak daha.

1 Beğeni

Deneyeyim bugün