Kızlar merhaba, bebeğim 48 günlük oldu ve ben permeperişan haldeyim. asla kendime vaktim kalmadı. Öncelik artık çocuk ona da kabulüm zaten. Hadi ev dağınık kalsın dedik. Eskisi kadar boş vakit olmaz dedik. Hadi çamaşır ütü olduğu kadar, idare edecek kadar yapılsın dedik tamam ama ben gün boyu ağzıma iki lokmayi zor alıyorum. Gece desen uykusuzluk ,asla dinlenemiyorum. Sırt ağrılarım, bebeğimi kucağımda gezdirmekten bacak halsizliğim…daha hangisini sayayım… hamilelikte 11 kilo almıştım. Doğumdan sonra 14 kilo verdim. Aydınlık günler ne zaman bana bir deyin hele.
Biz de 3 aylık olduk. Alerji diyeti ve relactaz damlayla biraz rahatlamış da olsak aynı huysuzluklar devam ediyor. Ben bebeğim hiç durmadığında ayakta yiyordum hep. Ya da pilates topunda zıplayarak yiyordum. Bişey hazırlamak bile mesela çok iyi biliyorum. Hatta buzdolabındaki yemeği alıp ısıtmak bile çok zor bazen. Tuvalete gitmek, su içmek… illaki geçecek ama ne zaman ben de bilmiyorum. Her çocuk farklı aylarda normalleşiyor gibi.
Daha var canım yürümeye başlarsa biraz rahatliyacalaksin yada o tempoya alışılıyor benim 3.çocugum 2 tane okula giden var ben kendimi geçtim artık diğerlerine vakit bulamayınca üzülüyorum beslenme hazırlama ödev yaptırma
Hakkaten hazır yemek olsa bile yiyemiyor insan… 4 senelik evliyim ilk bebeğimiz, belki de biz sakinliğe çok alıştık ondan. İnşallah bu tempoya da alışırım zamanla.
Alışılıyor merak etme daha bebeğin çok küçük zamanla alışacaksın
Bütün açtığın konularda kendimi görüyorum bizde 49 günlüğüz kendime makarna bile yapamıyorum bisküvi çay kahve öyle araştırıyorum eşim gelene kadar ev işini zaten bıraktım artık günde bir kere tuvalete gidebiliyorum aynaya bakmaya korkuyorum
Ben de çok kilo vermişim ya…Hepimiz aynıyız sanırım bebeğim uyur uyumaz zamanla yarışıyorum ben de Eşim her ne kadar yardım etse de evin görünmeyen o kadar çok işi var ki… Benim de ilk bebek pratik olduğumu düşünürdüm hep ama asla yetişemiyorum Mutfağı topladım sonraki uykusuna tuvalet lavabo ovmayı bıraktım mesela. Sabah saatlerinde çamaşır atıyorum bir ara onu asıyorum falan. Bazen 1 gün bekliyor. Yemek konusu hep aynı ama kanguruya takıp birazını hallediyorum bel sırt kalmadı tabi bu süreçte. Eski düzen geri gelmeyecek bunu kabul etmekte çok zorlandım ben de. İmkan varsa robot süpürge ve kurutma makinesini almak lazım. Evi süpürmek için eşinizi beklemiyorsunuz 2 güne çalıştırıp geçiyorum en azından tozu da bebeğim kangurudayken alıveriyorum. Kurutma makinesi de çoook ihtiyaçmış gerçekten. Allah herkese nasip etsin. Uyuduğu zamanlar ekmek arası sandviç tarzı bir şeyler hazırlıyorum dolaba atıyorum her zaman bisküvi doyurmuyor akşama kadar. Belki size de fikir olur. Keşke bütün bebişler uyusa güzelce gece gündüz. Allah yardımcımız olsun. Sağlıkla büyütelim inşallah
Benim 3 çocuğum var canım küçüğüm 8.5 aylık. Artık aydınlık dönem diye bişey yok her dönem farklı bi yorgunluğun olacak. Bizimki şuan yürüteçle evin içini birbirine katıyor dolap çekmece boşaltıyor. Büyüklerim biri sabah okula gidiyor biri öğle birde onların ödevleri beraber okuyoruz desem yeri. Gece herkes uyuyor ben evi toplayıp temizliyorum 2 de uyuyorum. Alıştım ama artık bu tempoya heralde uykusuzluk problem olmuyor. Bence bugünlerin kıymetini bil. Şuan diyorum ki tek çocuğum varken neye yoruluyordum acaba ben neye şikayet ediyordum hayatımın en sakin günlerini yaşıyormuşum haberim yokmuş.
Canım sana güzel haberi vermek isterdim malesef tempo hiç bitmiyor yenidoğduğunda uykusuzluk gaz vs biraz büyüdüğünde ek gıdaya geçiş tuvaleti öğretme aşırı hareketlilik sürekli peşinden koşmak gerekiyor ilkokul çağına gelince okuma yazmayı öğretmeye çalışmak ödevler okul problemleri ihtiyaçları bu zamanlarda olan sayısız kusma ishal ateş hastalıklarda cabası tempoya alışıyor insan annelik yorucu mu çook yorucu çalışıyor çabalıyorsun ama emekliliği yok ikramiyesi onların sevgisi
Benimde üç çocuğum var inan ki ilkte uykusuzluktan falan şikayet ederdim şimdi uyku üç gün uyumasam önemsiz kalıyor iki çocukta biraz idare ediliyor üçüncü çocukta evde tam bi kaos ortamı oluşuyor
Kanguru yok bizde ama sling var onda da durmuyor sevmedi hiç acaba kanguruda durmayı sevmezde boşuna almış oluruz diye onuda almadım. Kucakta yada yanında durmam gerekiyor uyurken yoksa uyumuyor odadan çıkınca alarm gibi uyaniyor onun için bütün işlerim kalıyor benim
Allah dağına göre kar veriyor o zaman 19 yaşındaydım 1 çocuk ağır gelmişti ben tempoya alıştıkça Allah’ta bana çocuk verdi çok şükür diyorum yinede sağlıkları yerinde olsun yeter
4 ay atağına geldık 1 haftadır uykusuuzm büyüdükçe ataklar gelcek, sımdı belki yine uyuyaklaıyodur ondan sonrası dahada zor maalesef yaşayarak alışcan beb alışamam sanıyordm alştm
Aynen öyle Rabbim çocukla beraber sabrını da göndermiş bizeCanları sağolsun anaları onlara yeter
Ay evet sabah eşimin kahvaltısından kalma ısıtılmış çay, bisküvi benim gündüz öğünüm.
Ve tüm bu işleri iki ara bir derede yaparken, akşam çöken uykusuzluk ve geceyi de ayakta geçireceğim gerçeğiyle yüzleşmek tercih yapmak zorunda kalıyorum, o uyurken bende mi uyusam yoksa işlere mi koşsam. Hoş uyuyacağı da max. yarim saat
Ben de çocuksuzken derdim ki ev hanımlığı çok zor, çok yorucu. Ben yorgunluğun ne olduğunu bilmiyor muşum meğer dediğiniz gibi anın kıymetini bilmek lazım, çocuk istiyorsak getirisi bunlar da. Alışmaya ya da yeni bir düzen oturtmaya çalışmam lazım.
Kızlar hepiniz iyi ki varsınız mucize anne ve bu uygulamayı indirirken not defteri mantığı ile kullanırım sanıyordum. Forum kısmının daha çok faydasını görüyorum. Minik bebeğimle dışarı çıkıp bir Allahın kuluyla görüşemiyorum ama burada sizlerle sosyal ilişki kurmak bana iyi geliyor. Üstelik hepimizin dertleri, yorgunlukları ortak yalnız olmadığımi bilmek de güzel. Annelik böyle bir yolculuk demekki, girdik bir kere alışacağiz artık
Bende ben beceremiyorum sanıyordum demek ki genel olarak herkes böyle dedim burayı okuyunca. Gece uykusu kahvaltı sıcak yemek hepsi hayal gibi. Uyku düzeni rutini diyenleri anlayamıyorum bizde oturan bir şey yok hanfendi ne isterse o oluyor. Sosyal hayatım bitti bazen günlerce evden çıkmıyorum. Havalarda aşırı soğuk burada. Hadi onu geçtim benim çocukla hazırlanıp çıkmam saatler sürüyor zaten. Annelerin hakkı asla ödenmezmiş. İlk çocukta motoru yaktım ben
Tamamen aynı dertten muzdaribim