Bende öyle derdim uyusu bende uyusam, bir duş alsam (babası evde olsa bile bana yapışırdı kene gibi sürekli emmek isterdi ) ya da bir şeyler yiyip içebilsem derdim ilk zamanlar. Şimdi büyüdü kahvemi kendisi yapıyor sütüyle de bana eşlik ediyor
Büyüyünce sizde birlikte keyif yaparsınız ![]()
Yiaaaaaa teşekkür ederim Elçinnnn sen de iyi ki doğmuşsuuun ![]()
![]()
![]()
![]()
Ayy ne güzel masalla daim olsun o kadar zorlanıyorum ki sanki hic geçmeyecek gibi![]()
![]()
İnanın çok hızlı geçiyor. Daha dün gibi hatırlıyorum doğduğu günü. Gazlı günlerini, diş çıkarmasını, ek gıdaya geçişini, ilk yürümeye başladığı zamanları, yoğun bakımda yattığı günleri, ilk kelimelerini… O zaman hiç geçmeyecek sanıyordum şimdi de zaman su gibi aktı gitti diyorum. Bugünlerinden keyif almaya bakın bir daha bu kadar minik olmayacak. Büyüdükçe bağımsızlaşacak ![]()
Yakın olsaydık herkese benden kahve derdim Çiçek Abbas filmindeki gibi ama kendim yapardım ![]()
Ahhh keşke çok ihtiyacım var bu aralar birileriyle oturup kahve içip dertleşmeye
Esmanur yalniz değilsin..![]()
![]()
![]()
Çok saçma olacak ama kızlar bana kahve yapmayı ögretin![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Ya ben kahveyi sevmiyorum yada yanlış yapıyorum. Kendim beğenmediğim için misafirlerime de kahve yapasım gelmiyor. ![]()
![]()
@Serap1987 kahveci başı yardım ett![]()
Harika goruntu ![]()
![]()
tesekurrrr ederimmmm![]()
![]()
@514habis_r yarın sana özel bi kahve yapacam güzel aniş![]()
Tam olarak ismin habibe demi
Yalnız değilsin biz varız burada güzel anları paylaştığımız gibi dertlerimizi de paylaşıyoruz elimizden geldiğince destek oluyoruz ![]()
![]()
![]()
Aaaa merak ettim bah. Nasıl uyucam ben şimdi .
evet Habibe adım ama herkes Habiş der.
Kahvedeki köpüğün sırrı soğuk su, kısık ateş ve pişirmeye başlamadan önce iyi karıştırmak.
Makinede pişecekse zaten soğuk su ve iyice karıştırıp makineye koymak.
Dibek kahvesi veya menengiç kahvesiyse süt köpürtücüyle karıştırınca hem daha kolay homojenize oluyor hemde daha güzel köpürüyor.
Acı kahve sevmezsen sütlü de deneyebilirsin ![]()
Çok sağolun bu yazı bile içimi rahatladı ![]()
Ben ne yapıyorum biliyor musun?
İlk once fincana gore kahveyi koyuyorum. Mesla normal orta boy fincana 1 tatlı kaşığı kahve 1 çay kaşığı şekeri koyup karıştırıyorum iyice . Sonra kısık ateşte yavaş yavas kaynıyor. Arada bir karıştırıp köpğüne bakıyorum. Köpuğünu alıyorum ,kaynayınca da fincana döküyorum.
Sütlü daha güzel ama ben kaymak sevmiyorum ,sütün kaymağı geliyor ağzıma tıksınıyırum .
Ben kaymak tutmasını bekliyorum sonra bir çay kaşığıyla alıyorum kaymağını yoksa bende sevmem kaymağı
Aldıkca tekrar kaymak tutuyor onu bekletmeden içiyorum bende ![]()
Ayy çok güzel yapmışsın yaa