Merhaba güzel anneler. Bebeklerinin dişi çıkan, çıkmaya çalışan, diş süreciyle alakalı ilgisi ve bilgisi olan canlarım.
Diş ağrısı ya da yangısı için neler yapılabilir? Mesela sulu dişlik aldım dolaba atıyorum serin serin kemirsin. Zeytinyağında bekletilen karanfil karışımını duydum. Tetagil de önerdiler ama denemedim daha.
Siz neler yaptınız, yapıyorsunuz ya da yapacaksınız?
Tetagil önermedi bizim doktor. Zeytinyağı ve karanfil formülünü önerdi. Biz de o döneme girdik. Dün damaklarına baktım, çıkacak olan diş yerleri iyice kabarmış
Bizimkide kaşınıyor ama tam kaşıyamıyor diye ağlıyor sinirleniyor,bende bir yöntem bulamadım,elimj yıkıyorum elimi ısırmaya çalışınca rahatlıyor ama ,ne kadar doğru bilemiyorum
Havuç, yeşil soğan, salatalık gibi sert sebze ve meyveleri kabuklarını soyarak bebeğinize verebilirsiniz. Tomris bu besinlerle dişlerine baskı uyguladığında rahatlayabilir. Ellerini birkaç defa sabunlayarak yıkadıktan sonra, Tomris’in dişlerine soğuk ellerinle masaj yapabilirsin kuzum
Buğday kaynatılır bizde içine leblebi çerez konulur komşulara verilir. Makas para ekmek vs konulur bebeğin önüne hangisine el atarsa mesleği o olacak denilir bunları yaptık aile arasında öyle büyük organizasyon yapmadık açıkcası🤍
Ömer’de salyalar selale gibi ve elini sürekli ağzına götürüyor eline verdiğim şeyleri ağzına götürüyor birşey bulamada kiyafetini crkistirip goturuyor parmagimi tutuyor goturuyor geceleri sık sık uyanıyor inleyerek anlamadim acaba disbelirtisi mi bunlar
Sulu olan oyuncaktan bende aldim onu istemiyor iki uc emcukleyio atiyo