Çıkmaya Çalışan 🦷

Merhaba güzel anneler. Bebeklerinin dişi çıkan, çıkmaya çalışan, diş süreciyle alakalı ilgisi ve bilgisi olan canlarım.

Diş ağrısı ya da yangısı için neler yapılabilir? Mesela sulu dişlik aldım dolaba atıyorum serin serin kemirsin. Zeytinyağında bekletilen karanfil karışımını duydum. Tetagil de önerdiler ama denemedim daha.

Siz neler yaptınız, yapıyorsunuz ya da yapacaksınız?

5 Beğeni

Ben sulu dişlik aldım aynı zamanda oyuncaklar ile de diş kaşıyor

2 Beğeni

Bi haftadır bizde uğraşıyoruz aglama krizleri salyalar diş sancımız gelince meme bile istemiyor sulu dişlik aldım bende zeytinyağı karanfil olayını denemeyi düşünüyorum

2 Beğeni

Sophie diş kaşıyıcı varmış çok iyiymiş ablam onu almış. Bakalım şimdi ondan medet umacağım.

2 Beğeni

Tomris de elini kulağına götürüyor mu

3 Beğeni

Tetagil önermedi bizim doktor. Zeytinyağı ve karanfil formülünü önerdi. Biz de o döneme girdik. Dün damaklarına baktım, çıkacak olan diş yerleri iyice kabarmış

1 Beğeni

Bizimkide kaşınıyor ama tam kaşıyamıyor diye ağlıyor sinirleniyor,bende bir yöntem bulamadım,elimj yıkıyorum elimi ısırmaya çalışınca rahatlıyor ama ,ne kadar doğru bilemiyorum

1 Beğeni

Havuç, yeşil soğan, salatalık gibi sert sebze ve meyveleri kabuklarını soyarak bebeğinize verebilirsiniz. Tomris bu besinlerle dişlerine baskı uyguladığında rahatlayabilir. Ellerini birkaç defa sabunlayarak yıkadıktan sonra, Tomris’in dişlerine soğuk ellerinle masaj yapabilirsin kuzum

4 Beğeni

Günay götürüyor

Evet ben de yeşil soğan verdim sevdi

1 Beğeni

Doktorumuz bana bi eli agzindayken diger elliyle kulağını tutup ağlıyorsa diş sancısıdır demisti

2 Beğeni

Zeytinyağlı karanfil umaya iyi gelmişti. Uzunca bi süre diş beklemiyoruz çoğu bitti çünkü azı kaldı🤦

2 Beğeni

Havuç ve salatalık veriyorum. Yeşil soğana cesaret edemedim nedense :thinking: elimi buz gibi suyla iyice yıkayıp bazen yapıyorum öyle çok hoşuna gidiyor. :smiling_face_with_three_hearts:

3 Beğeni

Evet kuzu. Hatta saçını çekiyor. Acaba kulakta mı sorun var dedik ama diş dedi doktoru🥺

Bize de aynısı dedi doktor hatta kendi sordu elini kulağına atiyor mu diye korkmayin kulak degil distendir bi süre çeceksiniz bunu hemen çıkmaz dedi

Diş etkinliği yaptın mı arkadaşım

1 Beğeni

Buğday kaynatılır bizde içine leblebi çerez konulur komşulara verilir. Makas para ekmek vs konulur bebeğin önüne hangisine el atarsa mesleği o olacak denilir bunları yaptık aile arasında öyle büyük organizasyon yapmadık açıkcası🤍

1 Beğeni

Ben bunu yapsam burada kime vereceğim ki. Kimse yok öyle :unamused:

Evet yeşil soğanın ağrı kesici etkisi var

1 Beğeni

Ömer’de salyalar selale gibi ve elini sürekli ağzına götürüyor eline verdiğim şeyleri ağzına götürüyor birşey bulamada kiyafetini crkistirip goturuyor parmagimi tutuyor goturuyor geceleri sık sık uyanıyor inleyerek anlamadim acaba disbelirtisi mi bunlar
Sulu olan oyuncaktan bende aldim onu istemiyor iki uc emcukleyio atiyo

1 Beğeni