Çocuğunu hem ekransız hem desteksiz büyütenler

Bi sorum olacak gerçekten çocğuna hem tek başına bakıp hem de ekran vermeyen anneler nasıl yapıyorsunuz hiç ama hiç istemiyorum ama tv açmak zorunda kalıyorum çoğu zaman yoksa asla bir iş yapamıyorum oyuncaklarla iki dk oynayıp atıyor mutfakta tezgah önünde sürekli geliyo tezgah ile arama iş yapmaama izin vermiyor soğuk almşm o kadar halszim diş ağrısı da çekiyorum biraz dinleneyim diyorum olmuyo anca tv açarsam biraz uzanablrm ama aşırı vicdan da yapıyorum ekran verdğm için siz nasık yapıyorsnz ekran vermeyip desteksz büyüten anneler

Gurbetteyim eşimden başka hiç kimsem yok. Bebeğim 17 aylık ve ara ara açıyorum tv. Vicdan azabı çekiyorum ama yapacak bişey yok. Ev bu temizlik istiyor yemek istiyor bende mecbur kalıyorum keşke hiç izletmesem

2 Beğeni

Ben gün içinde belli saatlerde bebeğimin sevdiği şeyleri yapıyorum. Dışarı çıkıyoruz hava alıyoruz kısa da olsa eğer çıkartma şansım yoksa camı görebileceği bir yere koyuyorum bebeğimi dışarıyı izlemeyi sevdiği için, eğitici köpekçikli oyun halısı var onda oynuyoruz başlangıçta ben hep yanında duruyordum alışması için ama şuan alıştı asılı olan oyuncaklarla kendi oynuyor köpekçik konuşunca heyecanlanıyor kendi kendine takılıyor, bazen ana kucağına bırakıyorum iş yaptığım odaya yada odanın önüne koyuyorum beni görebilmesi için öyle işimi hallediyorum. her gün düzenli banyo yaptırıyorum önce küvete su dolduruyorum 5 10 dakika kendisinin oynamasına izin veriyorum sonra yıkayıp çıkartıyorum suyu çok seviyor ve gün içinde daha sakin oluyor, bazen sakinleşmediyse bi süre kucağımda gezdiriyorum dans ediyorum şarkılar söylüyorum ona sonra bi süre yastığın üstüne yatırıp agulaşıyoruz gülüyoruz birbirimize. Uyumasa bile bazen beşiğinde kendi kendine bırakıyorum. Zaten tüm bunların dışında da uyuyo. Uykuya geçişlerde ve Hiç durmazsa da emzik kullanıyorum. Bu şekilde hem kendi işlerimi hallediyorum hem bebeğimle ilgileniyorum. Ama tabi bebeğin kendi kendine kalmaya alışması gerek. Eğer bebeğiniz 2 aydan büyükse kendi kendine uyumaya durmaya oynamaya alıştırabilirsiniz. Uyuturken bile bebek sallanmamalı ben kundaklıyorum beyaz gürültü açıyorum emziğini veriyorum 1 2 pış pışla da uykuya dalıyor. Tabiki bebeklerin günü gününü tutmuyor benimde bebeğim bazen diretiyor hiç durmuyor ama tamamen rutin kurma meselesiyle alakalı

Tek başına 2 okula giden ve bir bebegi olan ben TV acsamda izlemeyen bı bebeğim var umrunda bile değil tek derdi benim yanımda oluyum oyun oynayim emziriyim başka bişey istemiyo oyuncakla en fazla 5 dk oynuyo gerisi hep benimle yoksa yok 14 ay24 günlük uykusu oldu olası kendi kafasına göre yanında ben varsam 2 saat falan uyur yoksa daha koymadan uyanıyor o yüzden o uyuyunca yaparım diyemiyorum ev işlerini bugün bı ıspanak doğrayıp ocağa koymam 3 saatten fazla sürdü sadece gerisini düşünün :roll_eyes::roll_eyes:

2 Beğeni

Bnm kızımda 17 aylık Allah yardımcımız olsun inşallah ya umarım bi sorun çıkmaz tv acıyoruz diye

Sizin bebeğinz kaç aylık bilmiyorum ama sanırım daha küçük ilk aylarda 7-8 aya kadar hatta 9-10 ayına kadar da idare edebiliyorsun bi şklde ama emekledkten sonra yrümeye başladktan sonra rutin fln kalmıyor maalesef en azında bnde hiç aynı olmadı çok değişti gün gecktçe inşallah geçer bu günlerde umarım sizde hiçbir zaman ekran açmak zorunda kalmazsnz sağlıkla büyütün inşallah

Ayy Allah yardımcınız olsun szn işiniz daha da zor valla uyumayan bebek en zoru bilirim benm kızım da dün gece misal 10 buçukta uyudu akşam gece bir de uyandı saat 4 buçuğa kadar artık çileden çıkacaktım babasına gittim verdm o uyutsun diye onda uyudu iki üç saat sonra da uyandı ztn ne zaman geçecek bu zor günler bilmiyorum Allah yardımcımız olsun inşallah

1 Beğeni

Benimki benden başkasında uyumaz babasıda alıp uyutuyum demez zaten saat 19 35 ye uyuttum 45 gece geri kalkti şimdi en erken 12 gibi uyur gece sürekli kalkiyo zaten sabah yanına yatınca 1.5 saat uyumuştu sonra öğlen bı 15 dk uyudu yani sabah 8 den beri toplasak 2 saat anca uyudi

Bnm kızımda öyleydi o zamanlar bnm dışında kimsede uyumazdı yeni yeni babasına da alışıyor şükür

1 Beğeni

Açmamaya çalışıyorum ama yetemiyorsun ki şuan 16 aylık 2 uyku yapıyoruz halen böyle olduğu halde sıkılıyor tek uykuya düşünce nanay ama öyle çokta TV müptelası değil Allah’tan sevdiği şeyler olmayınca yüzüne bakmıyor avantajim o benimde… onun dışında kitap okuyoruz evi topluyoruz o dağıtıyor :joy: mutlaka hava yağış olmadığı sürece 10 dk bile olsa dışarı çıkartıyorum öyle geçiyor valla

1 Beğeni

Benimde 2 okula giden ve haftaya 6 aylık olacak bir bebek var desteksiz büyütüyorum sürekli benimle yapışık gibi geziyorum iş yapacaksam özellikle makina yapacağım zaman kanguruya koyuyorum o şekilde yapıyorum mutfakta mama oturağına alıp yanıma tezgaha koyuyorum o şekilde idare etmeye çalışıyorum canım Allah yardımcımız olsun inşallah

2 Beğeni

Benm ev 4. Kat asansör yok havalar maşallah hep yağmurlu çıkarmak çok zor oluyo tek başıma iken bebek arabasını indir çıkar çok zor oluyor diye pek çıkaramıyorum da

Amin inşallah.Küçükken idare edebiliyorda insan büyydkçe zapt etmesi zor oluyo

1 Beğeni

Yurtdışında yaşıyorum eşim dışında kımse yok o da çalışıyor evde hep tekim bugune kadar hiç ekran vermedim. O uyudugunda ızlıyoruz bız de.

Çok çok zorlanıyorum ama ekran verirsem ileride daha çok zorlanacağımı biliyorum. (Dikkat dağınıklığı, çabuk sıkılma, kendi kendine vakit geçirememe, bilişsel gerilik, konuşma geriliği vb sorunları tetikliyor maalesef) bir eğitimci olarak öğrencilerimden ekran alanla almayan her zaman çok belli oluyordu​:smirking_face: yeri gelıyo tuvalete gıdemıyorum bana cok baglı hemen aglıyor 2 dk aglamasını ekran vermeye tercıh edıyorum​:smiling_face_with_tear:

Amaaa benım de kafama taktıgım şey sürekli annemlerle kayınvalidemlerle görüntülü konuşuyoruz torunlarını görmek istiyorlar o yüzden bebeğim telefona çok alıştı elimize telefonu aldığımızda hep birisiyle konuşacağız zannediyor küçücük bebeğin bunu düşünmesi benim moralimi çok bozuyor önlem olarak artık kulaklık takıyorum ekranı da bebeğime göstermiyorum sadece onlar görüyor bu şekilde tedbir almaya başladım ama yine de içim rahat etmiyor​:pensive_face::pensive_face::pensive_face: konuşmaya başlasam bile hemen anlıyor telefonda biriyle konuştuğumu

1 Beğeni

15 aylık oğlum var benim de hiçbir desteğim yok eşimle birlikte büyütüyoruz, gün içerisinde kuleye çıkartıyorum ben yemek yaparken mutfakta onun önünde de kovar zıvır bir şeyler koyuyorum oyalanıyor , sıkılınca dolapları döküyor tencere tavayla oynuyor. Dışarı çıkıyoruz onun dışında parkta zaman geçiriyoruz akşam zaten babası gelince ona postalıyorum o ilgileniyor :sweat_smile: gerçekten çok zor desteksiz ve ekransız büyütmek imkansız değil tabi ki ama birşeylerden fedakarlık etmek gerekiyor bunun için kesinlikle bazen ev dağınık kalıyor bazen yemek pişmiyor hiç durmadığı zamanlarda ..evden fedakarlık yapıyorum ekran açmamak için yeri geldiğinde , eşim de böyle olmasını istiyor ama imkanların el vermesi de önemli tabi bunun için

2 Beğeni

15 aylık kızım var. Desteksiz büyütüyorum. Hiç tv açmadım. Gerekirse akşamları eşim gelince yapıyorum işleri. Yemek yapamadığım günler oluyor. Bu ara iş yaparken onu da dahil etmeye başladım. Gün içinde 10 dakika bile olsa dışarıya çıkıyoruz. Komşum var ona gidiyoruz. Gerçekten çok zor. Sizi anlıyorum. Süreyi çok uzun tutmayın tv açarken. Birde sürekli konuşun iletişim becerisini geliştirmeye faydası çok büyük oluyor. Ayrıca çok geçmiş olsun Rabbim Şafi ismiyle şifa versin inşallah​:heart:

2 Beğeni

Desteksiz büyütüyorum bende ekran veriyorum TV pek acmiyoruz telefondan eğitici şarkılar açıyorum mümkün oldukça iş yaparken işlerime dahil ediyorum sende yapabilirsin mutfağım çok küçük ben bile yemek yaparken elime yağ sıçrıyor hada yanıyorum sıcak yada yağ olmadığı sürece onada plastik mutfak eşyaları veriyorum saklama kabı süzgeç vs onlarla oyalaniyor çekmece karıştırıyor bende yapabilildigim kadar yapiyorum işimi yemeğimi eger mümkünse akşama yetiştirebilcegim bir yemekse uyutunca yapiyorum işlere dahil etmek bebeğe faydalı imiş sanada geçmiş olsun canım

1 Beğeni

Dr.umur ozdol böyle bir soru sorulmuştu ekran vermemek eeen iyisi ama görüntülü görüşme karşılıklı iletişime girdiği için sorun olmaz diyordu ekran vermek ve görüntülü görüşme farklı şeyler zaten

1 Beğeni

İçimi rahatlattın canım ya sagolasın ben de aynı sey gıbı dusunmuyordum ama ne bıleyım onları hıc canlı gormedı yapay bısey olarak algılar mı doye dusunup duruyordum neysekı rahatladım sen oyle deyınce

Ne demek canım 13 aylık bebeğim maalesef ekran veriyorum ben ama mesela kardeşim Şırnak’ta 6ayda bir geliyor bagzen daha uzun süre de oğlum konuşuyor hep ekranda içim rahat etmesede görüntülü konuşmayı o kadar dert etmiyorum bende

1 Beğeni