Çocuklar arası yaş farkı

Kaç olmalı avantajları dezavantjları tecrübeli hanımlar yorumlarınızı bekliyorum ara vermek mi iyi yoksa peş peşe büyüsün mü daha iyi bana kalsa bence tek çocuk yeter ama kızımın etrafında kimse yok arkadaşı oynayacğı kimse yok şu an 1.5 yaşını geçti o yüzden kardeşi olsun diyorum

3 Beğeni

Büyük oğlum 21 aylık küçük oğlum 2 aylık. Büyük kıskançlık yapıyor küçüğüyle ilgilenmemi istemiyor. Bazen seviyor bazen çaktırmadan sıkıyor. Onunla oynamak istiyor kalk diyor, yemek yerken ona da verip yedirmek istiyor. Ikisi aynı anda ağlamaya başlayınca çok zor oluyor küçüğe baksan büyük ağlıyor ona bakmamı istemiyor. Büyüğe baksan küçüğü ağlıyor. İkisi arasında kalıyorsun ve kendini yetersiz hissediyorsun.

2 Beğeni

Benim düşüncem en az 3 yaş. Büyüğün bebeklikten kurtulması lazım her açıdan. Öz bakımını yapabilir, kendi kendine oyun oynayabilir. Tuvaleti , yemeği derken daha bağımsız. Babasında, nenesinde daha uzun kalır. Ama 2 bebekle iş çok zor. Uykuları, emmesi, yemeği, temizliği. İkisi de bebek ve ikisi de kucak isteyecek en başında. En az 3 yaş diyorum ama 4 de olur. Biraz evde kardeşine alışıp vakit geçirdikten sonra da 4 yaş kreşine başlar iyice rahat olur inşallah tabi.

3 Beğeni

Tek bakıyorsun demi

Allah kolaylık versin inşallah yardım edenin vardır ya…

Tıbben 2 yıl anne vücudunu toparlasn diye… ben her zaman iki tane istiyorum beraber büyüsnler diye ama smdi 22 aylık hayırlari başladı çok zor ya…..bebekten bebeğe değişiyor anneinin durumuna göre değişiyor.bakan olursa ilk çocuğa 2 yaşına basınca yap bence

Çok zormuş ya Allah sabır ve kolaylık versin inşallah

Bende öyle düşünüyorum açıkçası 3. Yaşa bassın ondan sonra doğurana kadar 4 olur ben plan yapıyorm kendmce ama Allah’ın işi bilinmez kaderde ne vardr bilemeyiz tabi gerçi kızım o kadar zır bir bebek ki uyutmak işkence şu an uyutmaya calışıyorm ayağımda sallayıp sürekli kendini geriye atıyo deliriyorum ikinci çocuk isteği bi geliyi bi gidiyi hayırlısı kolayı Allah’tan

1 Beğeni

Şu an tek başıma bakıyorum destek olan olabilecek kimse yok şu an erken 3 yaştan sonra inşallah Allah nasip ederse

Evet gurbette olduğum için tekim

Amin canım sağol. Annem doğuma gelmişti 2 ay kaldı gitti artık tekim maalesef

1 Beğeni

Sağol canım amin inşallah :folded_hands:

Allah yardımcım olsun canım peki hiç mi avantajı yok yani güzel diyebileceğin birşey

Sağol canım. Tabiki var. Büyük olan sabah küçüğü görünce bebi diyor yanını gösteriyor yanına yatırıyorum öpüyor, cici diyor gıdı gıdı yapıyor. Onları öyle görmek mükemmel bisey. Küçük ağladığı zaman büyük duyunca yanıma geliyor anne bebi diyor ağladığını söylüyor. Kardeşinin altını değiştirelim diyince hemen bezini, pamuğun getiriyor yanımda bekliyor bakıyor bebi kaka diyor. Yani bunlar çok güzel. Bi gülüşleri yetiyor o an bütün yorgunluğunu unutmaya :smiling_face_with_three_hearts: Araları yakın iki çocuk zor ama birlikte büyüyecek olmaları, oyun arkadaşı olacak olmaları güzel.

2 Beğeni

Ne güzel maşallah :heart_eyes:

1 Beğeni

Ya canım Rabbim güç kuvvet versin sana zor ama güzel :palms_up_together:

2 Beğeni

Amin canım çok sağol :cherry_blossom:

1 Beğeni

Canım benim ilk iki çocuğumun arasında bir buçuk yaş var art arda büyüdüler bununla da 6 yaş var biraz ara vermiş gibi olduk ama sıkıntı yok benim zaten kızım çok erken çişe gitmeye başlamıştı oğlum da olduktan sonra herhangi bir kız kalma vesaire bir şey olmadı o yönden ya da çok şanslıydım bir de köyde oturduğum için çevremde kaynana eltim falan da vardı hep bana yardımcı oldular ben o yüzden bir zorluk çekmedim ama bunda nasıl olacağım ben de bilmiyorum oğlum çok kıskanıyor şimdiden Allah yardımcıları olsun

2 Beğeni

Ilk iki arasinda 1.5 yas

2 ile uc arasi 3 yas

3 le dort arasi 15 yas var

Acikcasi cok zorluk cekmedim.

Ama simdi daha bilincliyiz esim de ayni dusuncede…

abisiyle oyun gurubuna gittik abisinden ayrilmak istemedi…

buyukler cok guzel bakiyo

1 Beğeni

Canım benim ya maşallah nasıl yapıyosun benim ilk oğlum 2 yaşında diğeri 9 aylık benim kayinvalidem kendi annem baktığı halde İnanki çok zorlanıyorum bazen ikisi oluyor insan ne yapacağını bilmiyor benim büyük oğlan aşırı hareketli durduğu yerde durmuyor çok enerjik kardeşini kıskanıyor seviyomuş gibi yapıp hallediyor ne kadar söylesem anlatsam anlamıyor küçük daha . böyle zorluk olacağını bilseydim İnan daha sonra yapardım ikinciyi,bence bana göre ikinci düşünenler varsa araları bu kadar küçük olmasın ilk çocuk kendi ihtiyaçlarını karşılacagi bağımsız bir şekilde olduğunda hazır olun bence ben yaşıyorum çünkü ondan söylüyorum

4 Beğeni