Çok bunaldım . Geçmısten kurtulamıyorum.😢

Oncelikle cok uzun bır yazı olacak ılk defa bu kadar cok uzun yazacagım. Icımı dökmek istiyorum. Hepımız anne olduk az çok hepimiz ın kotu anıları oldu. Benım anılarım da cok kotu bazen dertlesmek ıstıyorum ama kımseye de soyleyemıyorum . Arda cok daralıyorum. . 24 yasında genc bır anneyım. .Bıraz gecmıse gıtmek istiyorum. Benım en buyuk sorunum gecmısım gecmısımden bır turlu kurtulamıyorum. Bu evlılıgımı etkılıyor. :cry:Ben 18 yasına kadar koyde buyudum. Hata cıflık deyım evımızın yanında hıc ev yoktu eee hıc yasıtım da yoktu cocuk bıle yoktu . 5 yasımdan berı buyukbas hayvanlarımız vardı . Aılem hep onlarla ilgilenir hatta bız de ılgılenırdık . ablam abım ben 3 kardes yatılı okula verıldık . Maddiyat tan dolayı . O zamanlar 9 yasındaydım. Dedem yenı olmustu o zamanlarda ve ben oz amcam tarafından tcvz… ugradım 2 kere ve benı cok korkutu ustune benımle dalga gectı canın cok mu acıdı soyle boyle ben o serefsız den bıle utanmıstım. Babam amcamı kesın oldururdu o zaman oyle dusunuyordum babam hapse gırmesın dıye sustum ve korktum. Babama asırı dusgun bırıydım. Annemlede hep kavga ederdık .o serefsız amcam olacak gelınce ben ust kata cıkar bız gıbı odada uyumayı tercıh ederdım. Onunla yanlız kalırım dıye aklım cıkıyordu. Hem ondan korkuyor hemde utanıyordum. Hıc kımseye soylemedım uzun zaman boyunca benımle beraber sır ıldu 17 yasıma geldım . Ve cok ağır donemler gecırdık ablam sevdgı vardı aılem olmaz dedı sonra bır tanıdıgımızın oglu ıle sozlendıler ablamı zorlamadılar kendı kabul ettı. O oglanı sevdı . Annem hep benı hırpalar ablamı el ustunde tutardı . Ama soyle kotu bır huyuda vardı yengelerıme bizi kotulerdı. Ama bı el ustunde tutulacak cocuklardık küçücük yasımızla kocaman ısler tutyorduk herkes bıze yarsıyordu. Hıc çocukluğumuz olmadı hep ıs iş iş yatılı okulda oynardık oyun evde sadece ınek vardı ıs vardı tarla tapan . Neyse Bırgun ablam ıntıhara kalkıstı bır suru hap fln yutmus ben 40 tne ıneklerı otlatmaya goturuyor dum. Ablam da benle gelırdı ıkımız otlatırdık ama annem fark etmıs . Hemen onu hastaneye fln goturduler. Bende tek basıma hayvanların basında kaldım. Kurban bayramına az kalmıstı bır suru kurbanlık vardı 20 tane fln ınk tek tek ellerımle sulardıö helke helke onlara su tasırdım. Ink otlarırdım elımle sagardım . Evın ısını tutardım .tek basıma o kadar agır ısler tutardım kı . 50 kg yem cuvaları tasırdım. Bırgun evlerı düzeltirken bır not buldum. Aslında tekrardan gelecek olan intihar mektubu ydu. Mektupta tabancayı bır yere sakladıgı yazılıydı. Ve ablamın sozlu su olacak da bana asık olmus o fln yazıyordu tabı ben cok uzuldum hersey bnm yuzumden oldu doye o tabancayı buldum ve kendı kafama tuttum 15 dk fln kafamda tutulu bır sekılde agladım cesaret edemedim olmekten korkmadım ama babam gozumun onune geldı dayanamadımm onu bırakmaya ben babama o kadar duskundum . Bıraz daha yardım edeyım aıleme dedım. Babam ıcın kendıme soz vermıstım gelınlıkle cıkacagım evden dıye yada kefen asla bır erkege kacmıycam yada elını fln tutmuycam bı yakınlasma olmuycak dıye oylede oldu sevdıgım oldu kalbımden sevdım hata ılk babama soyledım dovecegını bıle bıle soyledım. Ama soz de verdım babam sevgıden baska bırsey olmaz dıye oylede oldu sadece sevdım uzakdan gozlerımle sevdım. Ama ablam oyle yapmadı. Inadından vaz gecmedı . Sozlusu ıle ayrıldılar. Ardan bıraz zaman gecınce eskı sevdıgıne kactı tabı bababm perısan oldu. Annemde ben ıse tas gıbı olmustum hıc aglamıyor sadece ıs tutuyordum. Annem sen tas kalplısın sen gaddarsın ablan gıtı aglamıyorsun bıle dıyordu ama ben tek basıma kalınca aglıyor toplumda hersey normalmıs gibi davranıyordum. Herkesın ıcınde aglamaktan hep cekındım utandım . Gerı getırdıler ablamı jandarma yoluyla . Tabı ablamın en ıyı telefonu vardı kacınca almıstı babamgıl bende babamdan telefon ıstıyordum ıcınde hat olmasın sadece ders ıcın vıdeo dınlıycem bırde sarki dınlemek ıcın dıye. Babam bana telefon alınca ablam aldı basını gıtı annem de babama bagırdı sen bu kıza telefon aldın dıye gıtı dıye babam ses etmedı bız arabayla yolara dustuk bulduk tabı gerı getırdık eve annem bna bagırdı senın yuzunden gıdıyor diye. Ama hic kımse bnı dusunmemıstı. Ona en ıyı telefon alınca bn onun adına sevınmıstım. Hayvanların yanında usanıyorum biraz sarkı dınleyım dedıkce vermıyordu. Ikımız gıderdık hayvanlar o vıdeo ızlerken bende merak ederdım yanına gıderdım bende bakayım dıye o hemen yanımdan uzaklasırdı o telefonda vakıt gecrırıken ben gunesın altında aksama kadar bos bos oturrur aglardım . Annemle aramız ıyıce açılmıştı kı ben ıyıce bunalıma gırdım ve 11 sınıfa gıderken bırden gıtmek ıstemedım . Bıraktım okulu kısın bıle ınklerı dısarı cıkartır hava kararana kadar onların basında dururdum baabam bagordı ınk getır dıye ben karanlık olmayınca goturmezdım okula da eve de gıtmek ıstemıyordum . Aksama kadar hayvanların yanında kopegımle dertlesırdım .gercekten benımle arkads olmustu kopegım. 1 ay gıtmedım okula mudur aradı bnmle konustu arkadslarım evıme geldı ıkna etmek ıcın gıtmedım. Ogretmenler toplanmıs arkadslarımı sıkıstırmıslar bırsey varda soyleyın nıye gelmıyor dıye 1 tane arkadaşım harıc hıc kımse bılmıyordu.Tabı kımse bırsey demedi. Bende bır pazartesı dedım malım ben nıye okulumu bırakıyorum benım tek kurtulusum okul dedım gıtım okula ogretmenlerın de destegı ıle butun acıkları kapattım. Yaz tatili oldu ve babam dedı kızlar yetıskın oldu gıtmedın artık bır tane coban tutalım neyse tutular Azerbaycanlı cok sevmedıler bakamadı . Sonra afganıstanlı tutular 27 yasında bır genctı unı. Dın bolumunu okumus ama ıs bulamayınca turkiye ye gelmıs cook efendı bırıydı . Babam da memleketin den uzak da dıye bıze ne alırsa ona da alıyordu . Hatta tek yemesın dıye bızle beraber kahvaltı yapıyordu. 5 ay boyunca boyle devam etı ama bnm 6 hısım kuvvetlı bns karsı bırsey hıssetıgını dusundum. Ben kısa kolu ıle yanına bıle gıtmezdım kollarım acıkken utanırdım. Ablam sakınmazdı ama ben cok sakınırdım gecmısten gelen bır korku ıle erkeklere karsı bır korku vardı. Tabı bunu zaman geçtikçe bana bellı etı bnde dedım . Bak abı bni mı sevıyon yoksa bn mı yanlus anlıyom dedım oda evet senı ılk gunden berı sevdım . Ama bn kotu bırı degılım sana ve aılene zarar vermem baban cok ıyı bırı fln dedı . Iyı dedım bnden uzak dur babamgıl ısden donuncede gıt dedım. Babamgıl 1 ay sonra gelecektı. Oda korkma bn ıhanet etmem dedu . Aradan bır kac gun gectı bırden içine seytan kactı sankı bna yakınlasmaya calıstı tabı 17 yasındayım o zamanlar .Ben hıc yuz vermedım kacamaya calıstım tabı annemlede anlasamadıgımız ıcın anlatamadım tam anlatacak vakıtı kavga yapiyorduk. Bırden bna temasta bulunmaya calıstı . Evde kımse yoktu . Bnde kuru sıkı tabanca vardı uzerıne tutum oldururum senı dıye uzak dur benden babam gelınce defaol got gelsın babam soyluycem senı dedım tabancayı gorunce korktu tm gidecegim dedı ama tam babamgılın geldıgı gun bnı tehtıd etı . Babangıle bırsey dersen senı kacırırım yemegıne ılac katarım vs vs . Ben aldırıs etmedım . Soyluycektım ama bırde baktım babamgıl eve gelmeden acıl ısı cıkmıs gıtmısler . Soylemeye bıle fırsat olmamıştı. Aradan 1 haftaa mı ne gectı ben ahırdakı hayvanlara bakarken annemgıl erıste kesıyordu evde coban da gelmıstı hayvanları getırmıstı . Bende ablama bagırdım bna yardımet dıye ordan coban seslendı bn yardım ederım dıye ses bombası vardı baya sesı cikiyordu bırden o sesı actı son sez sarkı sonra benim elımde kovalar vardı kucuk buzağı lara yıycek verıyordum bırden kapıları kapatı . Benı aldı bır korku ılk once elımı tutmak ıstedı sonra opmek ıstedı bnde hıc bırını kabul etmedım ve bnı bırakmazsa bagıracgımı soyledım . Bıraktı ama bu sefer ınklerı sagcam vakıt doger ahıra gıtmıs kapının arkasına saklanmıs tabı bn gormedım ıcerı gırmem ıle bana saldırması bır oldu . Ben aglayarak bagırdım . O dırek eve cıktı gıtı ben ınk sagdım elıme bıcak aldım ve onun odasını bastım sıktır caldım . Bıcakla ustune yurudum gozum donmustu aynı seylerı yasamamak ıcın bu swfer susmuycaktım. Aglaya aglaya annemgıle anlatım. Annem ın dedıgı bır cumle benı derınden yaraladı SEN ONA KUYRUK SAGLAMSAYDIN O SANA BIRSEY YAPMAZDI . O gunden sonra nefret etım annemden. Ablamda bız hıc bırsey anlamdık nasıl boyle bırsey yapar dıye hıc suoe etmedık fln dedı. Bnm pıskoljı yerle bır olmustu hıc kımseyı gormek dahı ıstemıyordum.Babam gelınce cobanı kovdular tabı kovmadan once benden o kadar ozur dıledı her yanlız kaldıgımızda ozur dılıyordu ama bn kacıyordum yanından cok pus bır sekılde korkuyordum ondan . Cunku bn uyurken yanıma kadar gelmıstı nefesı nefesıme cok yakındı ama bn korkudan gozumu acamıyordum . Saclarımı kokladı kokladı gıtı yatagına o kadar buyuk bır travmayadı kı bnm ıcın o adam gıtı ardanbıraz daha zaman geçti ablam baska bırını sevdı ınt konustugu cocukla kactı . Yıne annem bnm ustume gelmıstı . Oyle boyle 20 yasıma geldım tasındık ılceye bn cok sevındım dedım kı okuycam artık ıs guc yok hayvanlara bakmayız fln hayaler kuruyordm. Hersey daha kotu oldu koyden daha da cok ıs tutmaya basladım. Yasım geldıgı ıcın gelen gıden cok oluyordu her hafta bır dunurcu . Ben ıse gecmısımden cok korkuyordum ve durust olacagım dıye kendıme soz vermıstım. Ama evlenmek ıstemıyor okumak ıstıyordum. Cok cabaladım unı. Sınavına hazırlık yaptım o kadar ısın ıcınde hergun abım olacak serefsız mal salak derdı benı herkesın ıcınde kucuk dusurur her ısı bna tutururdu. Babam kızsrdı abıme ama abım onları saymazdı bnı doverdı ıstedıgınj yapmayınca her turlu sıddetı gosterırdı . Bır keresınde cok hastaydım kemerı sokulmus bna dık dedı hem oruc hem hastayım bn nasıl dıkeyım onu annem dıksın dedım oda ınat etı sen dıkcen dıy bnde dıkemem bn kemerı dedım oda kemerle dovdu benı annem geldı daha ne oldugunu bıle anlamadan bnı sucladı on da bagırdım ogulunu haklı goruyon dıye bır tokat da ondan yedım ustune mahalleye ındı komsular sorunca kız suclu kopek gıbı zınarıyor vs. Kelımler dıyordu. Agzım gozum patlak patlak yıne gıderdım ınk sagmaya gıtmezdem dove dove zorla gotuyordu abım olacak serefsız. Cok ezıyet gordum. Ustune hergun mısafır gelıyordu annemde. Bnı aşağılardı hep mal salak kopek vs . Kımseyı de ıstemıyırdum herkesı red edıyordum annem dıyordu bn senden bıktım defol gıt doye sırf babama soz verdıgım ıcın gıtmıyordum okumak ıstıyordum tabı hevesle paramı yatırdım unı. Sınavı ıcın elbıse bıle almıstım gece yatarken de sacımı nasıl yapsam dıyordum . Sabah oldu ustumu gıydım baba hadı godek dwdım hazırım bn babam dedı ne okumasıymıs. Okuyanları goruyorz dedı . Tabı babamı abım olacak ve eve gelen gıden dunurculer kafasını bulandırdı kızını dızının dıbınden ayırma dısarı cok kotu soyle boyle doye okuyamadım . Asırı uzuldum ardan zamn gecınce dedım. Barı evleneyım de kurtuluyum bu evden . O zaman komsumu vardı sen bnm gelınım olacaksın fln doyordu bende ıstemıyırum bn cok uzaklara gıdecegım dıyorrdum. Bırını kabul etım. Gecmısımı spyledım tcvz. Olayını ve kabul etmedı bnı uzuldum bnm sucum degıldı. Bu sefer daha cok kısı gelemeye basladı 1 haftada 3 kısı fln gelıyırdu. Benımde ınt bır abım vardı herdımı ona anlatırdım. Iyı bırıydı oz abımın yapamadıgıabılıgı bna o yaptı. Bırgun aglaya aglaya yıne derdımı anlatırken o abının hesabını en yakın arkadsı kullanıyormus. Asker bır gencle tanıstık. Bır gece de butu herseyı anlatım . Aynı ılcedeydık gecmısle bna zarar verır doye korkuyordum ama bır yandan da ıntıhar ederım dıye dusunuyordumm. Hayatan umudumu kesmıstım o genc bna umud oldu . Ben dedı senı herseyınle kabul edıyorum. Bır ısım olsun senı aılenden ıstıycem dedı . Sankı kendımı ona muhtac gıbı hıssetmıstım. Konustuk onun askerden gelmesını bekledım. .sadece mesajlastık bırazcık da olsun ıyı gelmıstı bna onu sevmeye calıstım . Genctı ve yemk yapmayı sevıyordu merhametlıydı.3 ay konustuk ve 3 ayın sonunda abım olacak konusmamızı yakaldı babama gosterdı . Bende ıstıycek bnı dedım fakır ısı gucu yok vs. Dedı bagırdı cagırdı o sırada komsumuz da ıstemeye geleceği z dıye tuturdu. Ben ayrıldım o askerden ve ıstemeye ıstemeye kabul etım dedım gelseler bıle olmaz evlenmıycwm dedım . O sırada esım olacak ınsan geldı . Tabı annesı babası komsumuDu ama esım baska bır yerde kalıyordu bn hıc gormemıstım onu 2 yıl boyunca komsuyduk ama hıc denk gelmemiştı. O bnı gormus begenmıs. Oyle gelmıs yası kucuk degılse18 ustundeyse oda ısterse olur demıs. Esım 26 yasındaydı bnde 21. Geldı ve bır odada 5 dk konustuk bn hep durust olacagıma soz verdım kendıme ve bna sevdıgın var mı dedı bnde 1 hafta once ayrıldım dedım. Tm dedı konuyu kapatık cıktık. Ben kafadan bıtırmıstım o da olmaz der dıye dusundum ardan 1 ay gectı babam 1 ay boyunca arastırdı. Ve bna dedı memur rahat edersın bak dedı bır dusun bu cocugu herkese sordum herks efendı dedı . Fln dedı bna. Annem bır yerden babam bır yerden bnı ıkna edıyordu ama bn gecmısten korkuyordum. Basa donmek ıstemıyordum. Ben dedım o cocuk bnı kabul etmez dedım annem de dedı o swnden haber beklıyır kabul edersen gelcekler dedı ıstemıyen bn ıcımde bır mutluluk oldu nedenı bılmıyom geldıler ve tekrar odada konustuk bu sefer annemgıldd vardı bn ona sordum ıstıyon mu oda utanarak kafa saladı bnde olsun barı dedım . O gunden sonra bı gulme vardı bnde bılmıyom sevmıstım onu 1 ay telefon olmadan sadece gel gıt annemgılın yanında fln konustuk sonra sozlendık hata sozlendıgımız gun fotograf cekındık ama o elını belıme koycagı zaman koydurmadım . Kendıme hıc dokundurmadım uzakdan cekındık foto. 1 ay kadar sadece mesajlatık . 2 aya dogru aramaya basladım 3 aya dogru da goruntulu fln konustuk3 ay sonra gecmısımı soyledım . Ona asık olmusutum bnı terk eder dıye cok korkuyordum ama gıtsın dıye de elımden gelenı yapıyordum. Oda bnı sevmıstı . Onu soyleyınce agladı telefonda soyledım yuzunu gormeye utanıyordum. Ikımız ıcın de cok zordu. Benden bır hafta ıstedı bn sabredemedım cok agır dı uzaklasmak ıstedım yuzuklerı attım. Bana aldıgı herseyı gerı verdım. Hep olmk ıstıyordum kafamda olmk vardı bır yandan da esımı tek bırakmak ıstemıyırdum. O bnı gercekten sevmıtı. Zor oldu ama tekrardan bır araya geldık benım ıcın herseyı kabul etı . Durust oldugum ıcın onun kalbını kazanmıstım. Aılesı fakırdı ama ıkımız de anlayıslı olduk dugunumuzu yaptık. Ve esımle kavga yapınca aklıma gecmısım gelıyor acaba dıyom vurcak mı yuzume bazı seylerı benı sevmıyır fln dıyom . Bazen bosandıgımızı hayal edıyom nasıl olur dıye ben onsuz nasıl yaprım bılmıyom. Bu ara buyuk bır cokusteyım . Gecmısım sağolsun bnı hıc yalnız bırakmıyor . Korkuyorum bırgun bnle kavga edınce gecmısımı yuzume vuracak yada brn senı kurtardım fln bn olmasaydım soyledın fln dıycek diy korkuyorum.Benım deger verdogım kadar aılen vermedı fln derse bn ne yaparım bırgun oda kotu davranırsa ne olur offf tek basıma asamıyorum hıcbırseyı.dok. ve Terapıye fln da gıtmk ıstemıyorum bazen bebegım durmuyor ona vurasım gelıyor tabı kendımı tutyorum sonra üzülüyorum ben yetersız mıyım neden boyle yapıyom. Bu ara da sey korkusu var . Sutum kesıldı kesılecek bebegım emmıyır sut sagma makinasi bozuldu. Memede uyumak ıstıyır ama ac biberon ıcıyır. Bn esımle kavga yapınca bna ıhtıyacı olmadıgı ıcın durek annesıne goturur bebgımı dıye korkuyorum. Nıye boyle bır dusuncedeyım bebegımden bnı ayıracak dıy korkuyom. Kendımden de korkuyom yanlışlıkla ona vurarım dıye . Onu cok sevıyorum ama bır bag kuramdım gıbı degısık bırsey var :cry:of daha yazCak cok sey var ama elım yoruldu.

2 Beğeni

Üzüldüm adına gerçekten hiç birşey için kendini korkutma buda senin bir sinavinmis umarım tez vakitte bu tiranvayi atlatırsın

1 Beğeni

Canim benim yeni dogum yaptin bi anda hayatin degisti gecmis gelecek yarin dun bugun hersey gelir aklina suan bunlari yasaman gayet normal cunki hayatin degisti sorumluluklarin artti bi duzenin kalmadi uyku gezme kendine evine esine eskisi gibi vakit ayiramiyon emin ol gecici bi sureç bu sadece sabir ilerde bugunleri ozluyceksin o bebegin bu zamanlarina asla bidaha gelmiycek zaman çok zalim… Sakin bebegine vurma cok sinirlensende hemen onun yanindan ayril sakinles canim o bebek.aglasada uyumasada bilincli degil bebek yani sabir az buyusun rahat ediceksin… Gecmişinde yasadigin seyler gercekden zor yasayan bilir bisey diyemiyorum o yuzden sana tek tavsiyem annen gibi olma o melek kizina sımsıkı saril seni hep guzel ansin olurmu senin yapamadiklarini o yapsin okusun annesiyle her derdini paylasan bi evlat olsun bunlar senin elinde canim. Sende bi anne oldun kimseye ihtiyacin yok esinle sen yetersin herseye gecmisini unutmaz takili kalirsin ilerleyemezsin hayatini mahvedersin esinden Allah razi olsun anlayisli bi eşmiş olmayan biseyi olacakmi ki diye yaşama sakin eger eşin gecmisini yuzune vuracak olsaydi illa simdiye kadar vururdu canim bugununu yaşa dun dunde kaldi yarin daha olmadi anin tadini cikar. 14. Yillik evli biri olarak bi abla bi kardes tavsiyesi sana evliliginde 3. Sahislar yuzunden sakin kavga etme hep esinin yaninda ol destek ol inatlasma ailesi konusunda bile sakin ol alttan al gerekirse esinin begenmedigin huylari varsa otur konus sende ona sor kendini duzeltmeye calis inan hersey daha guzel olur yeni dogmus bebeginle huzurlu bi yuvan olsun sen esinle anlastikdan sonra kimse seni bebeginden falan ayirmaz korkma bu dunyaya bi kere geliyosan kendine eziyet etme :purple_heart::bouquet:

4 Beğeni

Dişlerimi sıkarak okudum. Ben tecavüze uğramadım ama ramak kala kurtuldum. Tacize de uğradım. Bunu aşmak gerçekten kolay birşey değil. Bazen benim de aklıma gelir yaşadıklarım soğuk soğuk terlerim. Ben eşimden başkasına güven duyup anlatamadım. Ben onun değil o benim güvenimi kazanmalıydı. Yaşadığınız korkuları yaşamak istemediğim için. Dürüst olmak için çabalamadım beni kazanabilecek o insana denk gelene kadar. Öyle de oldu çok şükür. Bir kez bile lafı geçmemiştir. Aksine psikolojik olarak kötü olduğumu hissettiğinde sessizce sarılıp saçlarımı okşar ağlama nobetim bitene kadar sabırla bekler. Rabbim iyi kullariyla karşılaştırsın insanı yoksa hayat gerçekten büyük bir zulme dönüşüyor. Ben aileme söyleyemedim çünkü benzer korkum vardı babamdan yana hapse girer falan. Ama en çok abimden cekinirdim. Abimin böyle biseyde gözü dönerdi. Ölümden fazlasını yapardı. Gözü dönünce canavara dönüşür çünkü. Biri bana takılıp takip edip beni rahatsız etmişti vakti zamanında komsuydu. Korkmuştum ve abime söyledim ne yaşayacağımı bilmeden. Abim o insanı girtlakladi sırtında sandalye kırdı ağzı burnu kan boşandi babamlar jandarma çağırmaya kalktı bu durumdan dolayı ailesi ayaklarıma kapandı benim annemin babamın. Abimi güç bela uzaklastirmislardı. Sonra o insanı ailesi zorla koylerinden biriyle evlendirip bizim ordan uzaklastirdilar. O olaydan sonra abimden çekinir oldum. O yüzden susmak zorunda kaldım. Benim yüzümden elini kana bulamasindan tekrar çok korktum. Öyle böyle biz kadınlar çoğumuz benzer hikayelere sahibiz ne acı ve ne yazık ki. Bunları anlattım çünkü sen bize guvenmis ve içini dokebilmissin bunun karşılığında yalnız olmadığını bil istedim. Bunları aşmak zorundayız. Başka çaremiz yok. Ne olursa olsun başın dik duracaksin. Biz yanlış bişey yapmadık. Karşındaki insana koz vermeyeceksin. Kimseye zorla yamanan yok. Ben öyle bir insanı hiç bulamayabilecegimi kabul görerek yaşamıştım hep çünkü sonsuza kadar bunu içimde tutamaz ve birini kandiramazdim geçmişe dair. Fitratim da yoktu. Ha böyle şeyler yaşayıp da kılıfını bir şekil bulanlari da şahsen ayiplamiyorum. Herkes aynı psikolojik sağlamlığa sahip olamayabilir. Ve bir et parçası bizi bu kadar etkileyememeli. Bize kadar onların geçmişi nelerle dolu kim bilir. Ne kadari dürüst ki… Kaygılarına korkularına yenilme sadece önüne bak. Bundan sonrası senin elinde çünkü. Geçmiş senin elinde olmadı ama gelecek senin. Yüzüne vuracak olan bakışiyla bile anlatır herşeyi. Rabbim sizi kötü niyetli herkesten korusun. Ve lütfen bebeğinize karşı o şekilde olmayın. Siz bir anne sevgisi ile buyumediginiz için o bağ nedir hissedemiyorsunuz sadece. Aynı kaderi bebeğiniz de yaşamasın. Lütfen zinciriz döngüyü kırın. Gerçek bir anne kadar güçlü başka kim var bu hayatta. Gücünüzün farkında varın ve yalnız olmadığınızı da bilin…

4 Beğeni

Ay ağzım açık, tüylerim diken diken okudum. Senin adına çok üzüldüm. Yaşadıkların hiç kolay birsey değil. O yüzden o travmayı atlatmak kolay değil. Ama geçmişi düşünerek de kendine çok acı çektirirsin. Bebeğinin bir suçu günahı yok her şeyden habersiz sinirini ondan çıkarma canım. Gerekirse destek al. İnşallah bir an önce geçmişinden kurtulursun :pray:

2 Beğeni

Hepsınj okudum. Tek cvp yazmak ıstedım suan atak haftası mı bılmıyom bebegımle yapısık ıkız gıbı gezıyoruz 9 uyandı daha yenı uyutabıldım dusunun tek basıma gercekten cok zorlanıyorum esım ıste aksm 7 gıdıyor gece 3 gelıyır o gelene kadar uyuyor ama bnı bnden alıyor .kızım 2 aylık olacak 2 gun sonra da 3 tane asısı var o zaman ne yapcam hıc daha bılmıyom. Kaynanamı fln cagırmak istemıyorum ıyuce bunalıma sokuyor benı annem desem amalıyat olcak gozunden yarın gıdıyor hastaneye . Allah’a sukur bebegıme vurmadım ama dedıgım gıbı vurmak ıstedıgım zamanlar oluyor . Vurarsam da kesın cok uzulurum aglarım. Aslında onu cok sevıyorum onun ıylıgı ıcın bılmedıgım bırsey olunca araştırıyorum. Onun canı yanınca ıcım bır tuaf oluyor ama onunla bır bag kuramadım gıbı ınsAllh zamanla duzelır. InsAllah kızıma guzel bır gelecek sunarım. Gecmısımı kızım unuturur ınsAllah .

3 Beğeni

Soluksuz okudum diyebilirim canım bu ülkede 10 kadından 8 i tacize tecavuze uğramıştır küçükken evet hiç kolay değil ne kadarlık lohusasin bilmiyorum ama bütün hormonların altüst oldu iç organların yer değiştirdi resmen kendine merhamet et sakin kalmaya calis bebeginin gozlerine bak sütün azsa süt sorunu çözüldü diye konu açmıştım emzirme danışmanlığı almıştım onun verdiği tarifler var onları yapabildigin kadar yap gerçekten işe yariyor ama stres yaptıkca azalır sütün, bebeğini kimse alamaz senden asla korkma vakit geçir onunla, öyle emziremedin diye bağ kopmuyor senin evladın o senin parçan, bir de eşine herşeyi başta anlatmışsın bak ne güzel şimdi de müsait bir zamanda neler hissettiğini anlatabilirsin destek olur bence sana. Mükemmel bir annesin senin çocuğuna senden iyi kimse bakamaz asla unutma. Ve yalnız degilsin emin ol bura harika bir yer

2 Beğeni

Ne denilir inan bilemedim bir insan yaşadıklarının onda birini yaşasa ne hale gelir, sen hepsine çok güzel sırt germişsin. Allah’ım bundan sonraki hayatında sana hep huzur, mutluluk, sağlık getirsin, bu günleri bir daha anmayacak kadar iyilik, güzellik olsun hayatında. Bence bunları yeteri kadar konuşmadığın için aşamıyorsun içinde aslında bir terapi alıp uzman biriyle konuşsan çok iyi gelir sana en azından bununla yaşamayı öğrenirsin. Bebeğim çok ağladığı zaman bende kızıyorum istemsizce ama sonra onun bir derdi olduğu ve anlatamadığı için ağladığı aklıma geliyor, kıyamıyorum sonra kendime kızıyorum. Sende sinirlenince besmele çek, dua et, Allah’ım kolaylaştırsın inşallah. Zaman geçtikçe bebeğinin dilinden daha iyi anlıyorsun, ne istediğini anladıkça, ihtiyacını giderince ağlama süresi de kısalıyor. Hemen yeni bir süt sağma makinesi al bence sütün kesilmeden ne kadar anne sütü alırsa onun için o kadar iyi. Dua ediyorum senin için Allah’ım feraha çıkarsın :purple_heart:

2 Beğeni

Okurken kanım dondu çok ağır şeyler yaşanmışsın rabbim yuregine inşirah ferahlığı versin bebeğini seviyorsun dahaa çok küçük olduğu için anlamıyorsun seni anlıyorum benim 3. Bebeğim hep ağlayan bir bebek bazen sabır tükeniyor ama onlar bize muhtaç ve bilmiyor kafanı rahat tutmanı öneririm cok sinirlenince hemen yanından git elini yüzünü yıka kucağına al bol bol kokla öp annenin stresi bebeğini etkiler unutma destek almanı öneririm yaşadığın şeyler tek başına anlatabileceğin şeyler değil

2 Beğeni

Canım öncelikle çok üzüldüm tüm yaşadıklarına ben normalde asla bu kadar uzun yazı okuyabilen biri değilim sonuna kadar okudum ne denilebilir onu da hiç bilmiyorum :pleading_face: canım bak ben el bebek gül bebek büyütülmüş ve hayatında hiç bebek bakmamış biriydim benim bebeğim daha 6 günlükken annem ve babam hacca gitti kaynanam da bebeğim 8-9 günlükken evine gitti ve bebeğim 50 günlük olana kadar bir Allah’ın kulu da gelmedi evime destek olmak için. Aşı zamanları bende senin gibi korkardım ama Rabbim yardım etti gerçekten bebeğim inanki hiç ateşlenmedi ilk 4 ay neredeyse :face_holding_back_tears: hatta bugün tam 8 aylık oldu son 3 aydır falan ateşleniyor aşıdan sonra :pensive: Tam 6 aylık olduktan sonra da memeyi bıraktı komple :pensive: Seni çok iyi anlıyorum bende istemsizce bazen bağırıyorum vurmak istiyorum ama tabiki vurmuyorum :pensive: çünkü onlar Rabbimin mis kokulu sâbileri, onlara zarar verirsek Rabbimi incitiriz diye düşün hemen aklına bu gelsin :face_holding_back_tears: Bende desteksiz büyütüyorum yavrumu ben işe de girdim bebeğim 5 aylık hem evden çalışıyodum hemde bebeğime bakıyordum :face_holding_back_tears: 1 aydır işsizim bu ay tekrardan işe gireceğim gibi duruyor, tekrardan aynı iş yerimden arayacaklar, bekliyorum bebeğim de artık ek gıdaya tamamen geçti yani artık bizim yediğimiz yemeklerden bile yemeye başladı bir de formül mamayla besleniyor artık daha rahatım çok şükür

3 Beğeni

Hepsini okudum ve çok üzüldüm yaşadıklarınıza. Ben 5 yaşımdayken benzer bişey yaşadım ama kötü bitmedi sonu Allahtan bunun taciz olduğunu da büyüyünce anladım.

Siz en büyük yarayı da anneden almışsınız maalesef. Ama Allah size bir fırsat vermiş onun gibi bi anne olmamanız için o yavruyu göndermiş. Bunu düşünün ve şimdi aksine daha çok bağlanın ki annenizin size hissettirdiklerini bu çocuk hissetmesin. Ve geçmişte yaşadıklarınızın hiçbiri sizin suçunuz değil bunu kimse yüzünüze vuramaz izin vermeyin. Aksine destek olmalı çevreniz. Bu bilinçte değillerse lütfen asla altta kalmayın. Şuan bu kadar düşünmeniz de hormonlardan dolayı normal ama sizin geçmişinizde yaşadıklarınızın hiçbiri sizin suçunuz değil olamaz da.

2 Beğeni

Hayat hikayenı okudum ve beni çok etkiledı açıkçası … çok da üzüldümmm … aile ne kadar da önemli bunu bır kez daha anladık … aıleden gördüğün sevgisizlik dünyanın öbür ucuna da gitsen peşini bırakmıyor . Çok üzücü şeyler yaşamışsın ama bunu tüm samımıyetımle söylüyorum sen çok güçlüymüşsün :cherry_blossom:
İnsan zaafı olduğu yerden sınanırmış senın karşına hep kötü insanlar çıkmış ama eşin o kotuluklerın içinde sana elını uzatan vicdanlı senı herseyıyle kabul edecek kadar senı seven biri bence . Zaten sevgı de bu degıl mı herseye rağmen sevmek kabullenmek .
Çocuğuna karşı hissettıklrınde annenle yaşadığın şeyler sende tranva olmuş ve o hiç oluşmayan bağ kendi çocuğunla olusmasına da izin vermıyo . Hatıce Kübra tongarın bı kıtabı var “ SEN ANNEN DEĞİLSİN” imkanın varsa bu kıtabı okumanı isterim çok şey degısecek evladına karşı …
eşine gelınce başına kalkacağını dusunmuyorum senın kaybetme korkun var bu da gecmıste yaşadığın seylerın senın halen pesını bırakmaması .
Çok üzüldüm ve hep duamdasın artık
Çok çekmişsin çok yıpranmışsın inşallah bundan sonraki hayatında , yürüdüğün tüm yollarda çiçekler açsın :cherry_blossom::pray:t2:

2 Beğeni

Hepınıze cok tsk ediyorum. Gerçek hayata alamadığım desteği gücü burdan alıyorum. Keske o zamanlar da sızın gibi temiz kalpli insanlarla karşılasaymısım. Ama 18 yasıma kadar telefonum bıle yoktu hep yanlız buyudum. Kendımı hiç bir zamann geliştiremedım.Benım en buyuk mutluluğum babam ve kopekler olmustu . 80 tane kopege rahat bakmısımdır onlarla vakıt gecırmek bnı mutlu etmıstır. Evet bazı konularda ailemı cok sucluyorum. Belkı aılem bızim uzerımızde dursaydı bızımle ılgılenseydı belkı bazı seylerı cekınmeden soylerdım . Ama kımse ılgı gostermedı hep ıs güç vardı. Aılecek bır lokantaya gıdıp ymk bıle yemedık yada gezmedık baska sehırlere gıtmedık . Dugunlere bıle gıtmezdık . O kadar cok yorulurduk kı yorgunluktan gıtmek ıstemezdık. Ama soyle donup bakıyorum kı gecmıse ve suankı durumuma ben nasıl sağ kalmısım emin olun bundan daha agır trvmalrım var hep tacıze ugradım ve hep benden yasca buyuk ınsanlardı . Ve evımız acık hapıshanenın karsındaydı evımızın anahtarı bıle yoktu yıkık dokuk penceresı olmayan laylonla kapalı pencereler ahsap bır evdı tuvaletı bıle dısardaydı ve ben o evde hep tek basıma kalırdım. Annem babam tarlaya tapana gıdınce gece 22:00geldiği zamanlar oluyordu. Ve hergun bır mahkum kaçıyordu ceza evınden ben kapısı bıle kılıtlenmeyen evde tek basıma kalırdım. Babam abımı basıma dıkerdı babamgıl ıse gıdınce abım olacak arabayı alır gıderı carsıya arkadslarının Yanına . Ben ıse korka korka uyurdum yada tek basıma ceza evının yanında ıneklerı otlatırdım. Bana o kadar ınsan zarar vermeye kalktı kı butun hepsınden kendımı korudum da kendı sulalemden kendımı koruyamadım . En cok da ona kızıyorum. Ben gercekten cok guclu bır bayanım . Defalarca olumun kıyısından dondum.hep hırpalandım annem bana bır aferın desın dıye kendımı parcaldım . Bana ne ablam ablalık yaptı ne abım abılık yaptı ne annem sevgısınj verdı tek baba sevgısı aldım . Oda benı guclu tutu. Evet esım ıyı bırı cok sınırlı ama ıyu bırı sadece cok resmı ben ıse cocuksu yapıdayım . Tabı bunu yasımıza verıyorum. Allah razı olsun esımın sayesınde kız olduğumu anladım . Normlade suslenmek yasak dısarı cıkamıyordum ısten dolayı arkadslarımla bıle oturamıyordum hata erkek arkadsı olan kız arkadsım olunca kız arkadsım cok erkeklerle takılırsa abım olacak bnı doverdı bu kızla konusma dıye yada o kızı tehdıt ederdı. Asırı kısıtlı bır hayatım vardı . Ama evlenınce kadın oldum en onemlısı ınsan oldum . Esıme korka korka yaklstım. Hep kendımı yetersız hıssedıyırdum. Bırazcık kendıme yatırım yapınca kendımle vakıt gecırınce duzeldım .esım sayesınde buyuk travmalrım azaldı normlade hergun aglayan bırıydım hıc yuzum gulmezdı . Cok kırılgandım sımdı oyle degılım …Ya ben anlamıyorum kımseye zararım yokken mıletın bana zararı nıye oluyor kı . Ben herkese ıyı niyetle yaklsıyorum ama herkes seytanlasmıs kullanmaya calısıyır kendı dayım bıle o kadar cocuklarına baktım o kadar ısın ıcınde yardım etım onlara yengem olacak serefsız cocuklarına tembıhlıyormus. Babanız gelınce Habiş bizi dövdu fln de diyormus .kendı kardesıme o kadar guzel bakmadım onun cocuklarına baktım . Ama yıne kotu bn oldum. Cocugum oldu aramdı bıle . Ama ben ıcımde buyuk bır kın beslıyırum 24 yasına koly koly gelmedım benı dolup tasıran benı bu hale getıren butun ınsanlar ettıklerını bulsunlar. Ben esımın aılesıne bıle cok ıylık yaptım ama kıymetımj bılmedıler. 2,5 yıllık evlıyım kendı evımı bıle dugune 3 gun kala bn temızledım annem fln geldı yardım ettı . Ve kaynananm gozumun ıcıne baka baka taze kasıkları ve tencereyu cantasına koyup evıne goturdu. Bana kullanılmıs yorganları verdı . Ala ala defolu tencere almıs 3 tane . Ben yenı gelın oldugumda evımde kulanılmıs kasık tencere fln vardı bekar evınde kalanlar vardı. Kaynatam bıle benım gucum yetmez bekar evdekı kulanılmıs esyalr taze dıyor onlarda dur zamanla alırsınız dedı . Ben bır tatlı tabagı beğendim 2 yıl once 6 tanesı 30 tlydı esım parasını bn vereyım deyınce eltım kaynanamın koluna vuruyormus evunde var ya nıye alıyor dıye yanı evdekı kullanılmıs tapakları soyluyor . Ama. Allah razı olsun esım herseyımızı yavas yavas yaptı ymk takımı da aldık kasık takımı da aldık . Ustune tatıle de gıtık . Hıc kımse cekemıyor bizi en yakınımzdakı ınsanlar catlıyor mutlu oldugum ıcın .kucuklukten berı cok sey gordum .Ve gormeye devam ediyorum. Bebek gormeye gelen oldu bır kac kısı 2 tane kızı oldu bırının ıkısınede elbıse aldım. Bana bebek gormeye kızının kıyafetınden koymus. Benı mal yerıne koymus gıbı oldu darıldım sahsen. Tek bırı degıl hepsı oyle yapmıs 3 kısı geldı 3 de oyle yapmıs . Ben eltımın kızına 2 tane elbıse takımı aldım. Besık fln aldım . Eltımgıl sey dıyormus bebek olunca bızım bebegın besıgıni gotursunler . Ben sıfır alıyom onlar kullanılmıs seyı yolluycaklar ben mı malım onlar mı cok akıllı. Bırı demıs bırda esının aılesı ıle ıyı gecınmeye bah altan al gerekirse doye ben cok altan aldım alıyırum da . Kaynatam bna bın tl para verdı gıtım yarsınj kaynanama verdım . Gıt bırsey al diy . Esım annesını uzunce esıme cekıstım gıt ozur dıle dedım kendı annemı bıle opmeyen bn kaynanmı optum yuzunden teselli etım aglayınca . O ne yaptı en ufqk seyde bnı cocuklarının onunde tehtıd ettı . Gıtım yıne bayram dıye elını optum . Ilk defa kurban kesdım esımle esımın kardeslerı fln kesmedı babası da kesmedı bı bol bol verdık kurbanımızdan ama ılk defa kestıgım halde kımse bna yardım etmedı . Kos koca evde tek basıma et kestım . 3 tane eltım kaynanam fln hepsı de oturdu tv. Baktı bende tek basıma et kestım bırı de gelıp yardım etmedı . Utanma belası sonrdan buyuk eltım geldı . Kurbanımj zehır ettıler . 2 ci kurabn kesdıgımzde de babamdan aldılar hayvanı ve kaynatam babamı salak yerıne koyup 5 bın bır acık vardı vermedıgı halde verdım dedı ve yıne kurbanımı z zehır oldu mındar ettıler .Ben esımın aılesı gelınce evımde ne varsa onlerıne koyuyorum. Butun hozmetı edıyırum . Kaynanamın evıne gıdınce de ona hep yardım edıyom anneme gıdınce hıc yardım etmıyom mutfak oylece kalıy annem sen elleme dıy bebege bak diy hıc bır ısını tutmuyorum. Sımdı bıle sırf esım mutlu olsun dıye kaynanam bna cektırdıgı halde hıc bırsey olmamıs gıbı davranıyorum . Ya benım kaynanam bebek olunca 3 gun yanımda kaldı afedersınız agzıma sıctı 3 gunde. Ya bebegımı emzırmeye kalktı ya bna ınek gel kızı doyur dedı ya evındekı sebzeleri getırrrır bnmevdekı sebzeleri cope at kotu olmus der ya aldıgım pusetı begenmez aldıgım besıgı begenmez homurdanır battanıyenın rengınj begenmez bebegın memesınj sıkmaya kalkar vs vs benı herkes yıpratı . Taş olsa catlar bn yıne sabretım. Hıc bırsey demeden evı terk etı gıdıyom bıle demedı sırf onun dedıklerınj yapmadıgım ıcın . Ben herseyı tek basıma yaptım bebegın 40 bıle twk basıma cıkartım. 40 cıkana kadar da tek basıma baktım bebegıme hıc kımsenın bır destegı olmadan 2 aya kadar getırdım ınsAllah guzel gunler bekler bızı ona guzel annelık yaparım . Kendımj de daha cok gelıstırırim ıcımı tek buraya dokebılıyorum cunku benı dınlıyecek ınsanlar yanı cevrem tam bır seytan senın düşmeni beklıyor herkes bugun ıyse yarın kotu olur hepsı. O yuzden sırlarımı burda paylasmak rahatlamak ıstedım . Hepınıze tsk ederım tekrardan . :blush::pray::bouquet:

5 Beğeni

Gerçekten taş olsa çatlarmış. Ben okurken çatladım. Güzel günler mutlu günler senin olsun :cherry_blossom: Bebeğin sana şans getirsin sen çok güzel bir annesin :heart:

1 Beğeni

Amın amın inşallah her anneye bebeklerı şans ve yenı mucizeler getırır​:bouquet::heart::bouquet::smiling_face_with_three_hearts::bouquet::smiling_face_with_three_hearts::bouquet::bouquet::heart:

1 Beğeni