Kızlar eşimle 3-4 gündür konuşmuyoruz aramız pek iyi değil ama yerden göğe kadar haksız konuyu anlatmıyım canınız sıkılmasın neyse soru şu ben dün çilek aldım kızıma ama çilek erken çürüyen bi meyve ve bozulmadan değerlendirmek istiyorum eşimin de en sevdiği tatlı çilekli magnolia şimdi ben bunu yapsam sanki ona adım atmışım gibi olur böyle düşünmesini istemiyorum bi de bugün bizim evlilik yıl dönümümüz ama içimden hiç affetmek gelmiyor Allah’a havale ettim napim sizce ya da başka türlü nasıl değerlenidreblrm sizce
Yazarken aklıma waffle geldi nasıl canım cekti hemn yapıyorum skfnfjlöm
Ya bende senin gibi düşünüyorum böyle anlarda bir şey yapmak istemiyorum ve zorlamıyorum artık o an illa kutlanacak diye bir şey yok. Bir de kendime şu soruyu sormuştum ben bu adamdan ayrılmak istiyor muyum yoksa bu evliliği sürdürmek mi istiyorum. İstiyosam eğer bazen bazı şeylerde -ufak tefek problemlerden bahsediyorum sizinki nasıl bilmem- alttan alıyorum ya da uzatmıyorum es geçiyorum gibi. Böyle olunca bir tık daha rahatladım. Yoksa önceden en ufak şeyde büyük bir problemmiş gibi kavga ederdik ve boş yere o zamanı çöp ediyorduk. Şimdi baktım tolere edilecek bir şeyse sebebinş söylüyorum sonra bırakıyorum artık
Bacım ufak tefek sorunları alttan alıyorum elbet küs kalma uzatma gibi bir huyum yok ama bu çok ağır geldi bana o yüzden affedemiyorum onun için bişey yaptığımı da düşünsün istemiyorum o ztn benm için bişey yapmaz
Yüz kızartıcı bir suç değilse enişteyi affedin bence ![]()
hele ki şu olaylardan sonra ölüm var yani haklı da olsanız haksız da Allaha konuyu havale etmişsiniz zaten siz size düşeni yapın imtihandan siz başarılı geçin yani yapın sevdiği şey oysa hem güzel de olur bir çay akşama küslük kalmaz bile o da adım atar sanki
Bu arada evet erkekler bazen kıt düşünüyorum ve böyle saçmalıklar bizde de oluyor takılmayın derim
Sen daha iyi bilirsin tabi ama ben olsam yapardım belki utanır diye ![]()
Kısa ve net söylim bnm mehir olan altın bilezklermle annesine kardeşine ev alıyor tabi bnm altınlarım 1 milyon civarı ediyor geri kalanı kendisi birikim yaparak alacakmş daha sonra da bu bilezikleri sana almadım diyip altınlarımı götürdü bunun kavgasını ettik daha çokk şey var da temel sebebi bu
Daha önce bi kavgamsda dediğin gibi belki utanır diye yaptım dolaba koydum gece yarısı yemşti ama hiçbir şey söylemedi yapmadı teşekkür de etmedi kendimi kötü hissetmştm bu sefer ya aynısı olursa diyorum daha akşama var düşünecem biraz ![]()
Mehir senin hakın helal etmeden alıp yapıyorsa ve annesı kardesı kabul edıyorsa bu onların günahı olur bosver sen ALLAH a bırak ona söyle o benım hakım mehrim benım rızam yoktur ona rqgöen hala alıyorsan o zaman hakkım helal degıl belkı onun bu dunyada annesıne yaptıgı ev senın imtıhanınla sana cennete köşk olur bosver ALLAHa sıgın o kimsenin hakını kimsede bırakmaz
Ya adım atmış gibi ol ne olcak sanki hoşuna gider muhabbetiniz artar bence![]()
Aslında annesine alıyor diye başta tamam dedim kiradan çıksnlar vs ondn sonra senin altınlarını sana geri alacam dedi ammaaa başka bir şey daha çikti eşime sordum senin bekar erkek kardeşin var ona da yardım edicem diyordun şimdi sen evi aldıktan sonra önce bnm altınlarımımı alacan yoksa kardeşin için mi altın birikimi yapacan dedim kardeşime yapacam dedi annen için olana laf etmedim ama kusura bakma sen benm eltim olacak kadının koluna bilzekleri takacan ama ben öyle kalacam öyle mi dedim senin ihtiyacın yok dedi dedim kadınlar mehiri ihtiyaç olarak değil dinen Allahın bizlere verdiği bir güvence olsun diye isteniyor sana bana mecbursun ama başkasina değil öyle tartştk bnm kimi aldıktan sonra kardeşine de yardım edersin diyince kabul etmedi bende o zaman helal etmiyorum dedim napıyorsan yap dedim tartıştık sonra da aldı altınları götürdü ondn sonra da konşmuyprz bu arada evim de bikaç eksik var telefonum bozuktu vs kaçtır ya tamire ver ya da yenisini al dedim ne zaman bişey istesem önceliğim annemlere ev almak olduğu için harcama yapamam diyor sen bilgilsn eşin hoca bu dinen uygun mu annesi tek yaşamıyor üç bekar çocougyla beraber yaşıyor aldiği zaman ev hepsinin olcak normal de gerçekten maddiyatı sıkntı etmem ama bana yok diyip ailesine bu kadar yüklü miktar verince bana nasıl yok diyorum düşün ben bi telefon istedm diye o gece telefonu tv ye bi fırlattı tv kırıldı ekranı gitti ama onlara gelince var da var
@Şeyma.A bir kilo verince bunu kutlamam gerek diye düşündüm![]()
![]()
Estağfurullah hepimiz bişiler öğreniyoruz ama sen başta vermişsin sonra şeytan araya girmiş kısaca fitne yaymış keşke baştan şart konulsaydı ben annenin evi için verıyorum ve zaman konulsa 2 yıl sonra bana gerı vereceksin deseydın zıra ben eşime verirken bılıyorum nefes ve şeytan çeliyor insanın aklını ondan dolayı ben verdım ama gerı bana yapma dedım helal edıyorum dedım cunkı gerı ıstesem o zaman yapılmazsa seytan benı cok eline alırdı o yuzden ya verıp helal edecektim yada vermıycektım o yuzden verdım ve helal ettım huzursuzluk cıkmasın dıe yaptığı dogru degıl ama sende bence uzerınde fazla durma cunkı seytan vesvese verıyor onunla konuş bır sure ver ne zaman yapacaksa eger oyle anlaşın yoksa sureklı fitne cıkıcak belli yanı empati kuracak olursakta sanırım babaları yok ee gec kardesı hemen evlendirmek daha mubah bana kalırsa sabır et sabır etıkcede sevabın katlanır bekle kardesıne yapsın sonra sana aranıza bır zaman koyun o zamana kadar yapsın olmaz mı
Bencede bende 2 kılo alıp kutlayım ![]()
Bazen böyle utanmaz olabiliyorlar maalesef. Üzme kendini canım konuyu okudum haksızlık yapılmış ama inan değmez Dünya malına huzurunu bozmamaya özen göster başka bir zaman daha sakinken istiyorsan tekrardan konuşun ama uzattıkça farklı yerlere gider daha da üzülürsün inşallah düzelir tatlıya bağlarsınız
İnşallah teşekkür ederim
Benm derdim altın değil bana verilen dahadoğrsuu verilmeyen değer beni inciten bu gözüm dünya malında değil elhamdülillah öyle olsa başta ztn yok diyip kabul etmezdm vermesini ama ben bişey istiynce önceliğim başka diyor ya bnm söyledkklerimi almıyor ya beni aslnda dolduran kendisi düşünsene eşin yanında ne kadar birikmişi var herşeyini biliyorsun bana şu şu lazım sana param yok diyor önceliğim farklı diyor bir insan evlenınce önceliği eşi çocuğu olmazmı yanlış mı biliyorum böyle yaparak beni hem kendnden hem de ailesinden soğutuyor haberi yok
Dogru dıorsunuz onun yaptığı zate. Başlı başına hata pekı bu durumu degıstırecek bir durumunuz varmı bıkackez daha konuşmuştum cok uzun zaman once ya bu deveyi güdüceksın yada bu diyardan gıdıceksın ısteklerınızı yapmak zorunda yapmıyorsa bu onun vebali sızw sabır etmek kalıyor
Yani derin bir konu ama mahir dinen hak ve size karşı ödemeli mesuliyeti olan bir şey aldığı gibi geri ödeyeceksin eğer hiç şey yapmayın yok eğer sana almadım sonra ödeyeceğim diyorsa da ona yine hakkınız olduğunu hatırladım ara ara da hani benim mehir deyin mesela bence boşveri şu an için eğer dediğim şekildeyse yani siz daha iyi bilirsiniz tabi ama takılmayın iyi olun derim siz adım atın bazen tatlı dil çözer