Ay kızlar gerçekten çok zor durumdayım kızım hiç durmuyor sürekli ağlıyor Çok mızmız Bir bebek ve tek başımayım Annem il dışında yaşıyor iki tane Görümcem var biri çalışıyor diğeri 2 sokak yukarıda oturuyor arkadaş sağ olsun bir kere gelip kapımı açmıyor Ne evimi temizleyebiliyorum Ne Çamaşırımı yıkayabiliyorum ne ütü yapabiliyorum zaten kaynanam gelir oturur yer içer gider Gezer gelir bana hiçbir hayrı dokunmaz sağ olsun Görümcem desem aynı bir kere gelmez Ayda yılda bir sefer artık ne yapacağımı şaşırdım Çok bunaldım yemek yiyemiyorum sürekli Çocuk ağlıyor ne zaman düzeleceğiz kızlar
Benim bebeğimde durmuyor uykusu var uyumuyor surekli Benim yanimda olmak istiyor bende tekim maalsef Allahtan gelip yiyip icen yok bende dogru düzgün yemek yiyemez oldum
Aynen aparatif ekmek arasi surekli yaninda istiyor uzaklasinca agliyor artik evi bok goturuyor temizlik yapamiyorum surekli kucagimda olmak istiyor boyun fitigim var ileri derece artik kolum koptu agirda bir bebek
Allah kolaylik versin gececek inşaAllah bizden de biseyler götürecek ama bitecek
Insallah biter gelip yegenim diye sevdiklerinde boyle laflar agzima kadar geliyor
Bende ayniyim benimkiler yakinda ne olmuş uzaktan seviyorlar be 2 tane daha cocugum var bu gunlerde gecicek
Allah hepimizin yardimcisi olsun gelip bir hal hatir sormak zorlarina gidiyor gercekten
Oyy bacım hepimiz aynıyız. Ben muğladayım annem Samsun’da. Zaten çalışıyor gelemiyor. Kayınvalidem alt katta oturmasına rağmen haftanın 4 günü evde değil kendi kızının çocuklarına yatılı bakmaya gidiyor. Diğer 3 günü de zeytine toplamaya bağ bahçe yapmaya gidiyorlar bana hayrı yok. Uyku gerilemesi diş çıkarma dönemlerindeyiz zaten huysuzdu iyice huysuz oldu bebeğim. Oyun alanı aldık onda durmaz oldu. Ne temizlik yapabiliyorum ne yemek. Evi haftada 1 süpürsem şükür diyorum. Çamaşır astım 3 gündür asılı. Artık kuruyanı askıdan alıp giyiyoruz. Banyo tuvalet girdikçe temizleyebiliyorum o da zor. Tuvaletimi tuta tuta böbrekler iflas edecek. Banyo desen uykumdan feragat edip giriyorum. Saçlarım dökülüyor evin her yeri saç oldu çıldırmak üzereyim
Canım arkadaşın falan yokmu rica etsen az bebeği tutta iş yapayım falan die
Benim annemde yakın ama sadece kırkı cikasiya kadar baktı ama öyle böyle değil öldüm bittim iyi değilim diyip yere yatıyordu zoruma gidiyordu. Doğumdan 10 gün sonra bulaşık yıkadım düşünün yemeğimin malzemelerini ben doğradım oturup ağladım sürekli çocuğun kırkı çıktı ben evime geldim tek başıma bakiyorum evim kirli ama napim bugünlerde geçecek diye motive ediyorum kendimi yalnız bakmak çok zor
Bende oyleydim hala oyleyim ama eskisi kadar değil. Surekli miz miz kucakta olma isteği. Yemek yeme yok, ev temizligi yok, dinlenme yok, kendine vakit ayirma desen yok. Anne olmak cok zor birseymis cidden. Kaynanama veriyordum. Hani evi temizliyim yemek yiyim diye sen ne yaptın yattın mı ettin mi diyordu. Yarım saatte işimi halletmeye çalışıyordum. Sonra annemlere gondermeye başladım. Bakıyorlardi onlar. Aramıyorlardi bile beni. Ben yapip dinlenip gidiyordum. Son zamanlarda baktim artik boyle olmuyor. Sabah kalkinca karnını doyuruyorum. Oynuyorum. Tvvden bisiler acıyorum ona temizligimi oyle yapıyorum
Bende istanbuldayim annem samsunda butun lohusaligim yanimdaydi hic yanliz birakmadi ise guce elimi asla surdurmedim kayinvalideler tokatta gelirler ay surda su akraba ay burda bu komsu gezerler tozarlar gelirler yemek beklerler cocuga baktigim gibi birde onlarin yemek derdine duserim
Yok canim ben samsundan gelin geldim
Herkes tv izletme diye kiziyor o yuzden acmiyorum normalde tvye bakarken sakin simdi onuda yapmiyorum hepten kucagimda mizmiz surekli agliyor uyku uyumuyor yemegimi bile kucagimda yapiyorum
Bende öyleyim actigim da yine duruyordu simdi gözünü benden asla ayırmıyor. Ywmek yaparken kucağımda, temizlik yaparken kucağımda asla iş yaptirmiyor yoruluyorum
Kızlar Ben bu sohbeti şimdi gördüm de tekrar dertleşmeye ne dersiniz?
Eşimle 4 yıldır evliyiz ve ailesi evlendiğimizden beri 1 kez bile evimize gelmedi (otobüsle 5 saatlik mesafedeler.) Normalde evi yerleştirirken gelinir ben içinde otururken evimi yavaş yavaş yerleştirdim. Neyse bu yıl çocuk olunca da başta gelmek istememişler eşim saklıyo ama babam onlara gelmeleri için telefonda ısrar ettiğini duymuş. Düşünün torunu doğmuş hastanede oğlu çağırıyo ve İsteksizce geldiler. Keşke gelmeseydiler dedirttiler gittikleri gün. 5 gün kaldılar ve bize her günü zehir ettiler. Özetle annesi eşime beni, banada eşimi kötüledi sonra babası olur olmaz herşeye alınıp trip attı. Alındığı şeylere gelince biri onun olmadığı odada emzirmek istemiştim ona alınmış diğeri beyfendi denize gitmek istedi bn 3 günlük çocukla nasıl çıkayım zaten sarılık oldu ben neyin derdindeyim o deniz… Sonra götürmeyince laf sokmalar balkonda oturup yanımıza gelmemeler falan… En son da bebeğimizin fotoğrafını çekip sosyal medya da paylaşmış eşimde uyarmıştı “daha çok küçük sizde olsun ama fotoğrafını paylaşmayın” demişti. Gidecekleri günden bir gün önce de video çekiyordu eşimde hatırlatınca tersledi. Artık bu çocuğn hiçbirşeyiyle ilgilenmicem dedi. Ve o gün ne annesi ne de babası bizimle aynı ortamda bulunmadı. Ertesi gün de bebeğe bir kez bile bakmadan çıkıp gittiler… herşeye rağmen annesinin elini öpüp varınca arayın mutlaka dedim . Ve kızım 3 aylık oldu gittiklerinden beri 1 kez bile aramadılar. İnsan hiç mi torununu merak etmez anlayamıyorum. İçimi biraz dökmek istedim sizin Yorumunuz nedir?
Fazla deger vermeyeceksin benim kizim kan uyusmazligi sariligi oldu ve 3 gunlukken yenidogan yogun bakimina girdi annem ve kaynanam yanimdaydi haliyle inanilmaz bir sok ve ben artik ne kadar kendimi tuttuysam hastanenin ortasinda resmen honkure honkure agladim soyle dusunun aglamaktan gozlerimin alti morardı sabah 7 de hastaneye gittim aksam 8 de eve geldim kaynanam yanima gelmis bak diyor sizin stresiniz yuzunden kolumda yara cikti seker hastasi kendisi bende dondum dedim ki senin kolunda cikan yara benim baska yerinde cikti 3 gunluk sezeryanligim bana kustu 3 gun benimle konusmadi ayni sofraya dahi oturmadi gitmis anneme sikayet etmis beni beni tersledi azarladi diye annemde demis dunur kizin psikolojisi zaten iyi degil evladi yogun bakimda sabah 6 dan gece 12 ye kadar hastane bahcesinde oturtuyorum emzirecem diye onunda derdi evde nerede ne var
Gerçekten ayıp etmişler gelip 5 gün kalıp birde üstüne laf vurmaları çok saçma bende bebeği kırkı cikasiya kadar paylasmadim kimsede laf etmedi eşin iki tarafı da idare etmesi lazım sen yine de boşver belki de böylesi daha iyi olur senin için
Sizin içinde çok zor olmuş. Birde evde nerde ne var durumu vardı demek yalnız değilmişim o konuda… Sizde gönlünüzü ferah tutun sizinde bir yanlışınız yok. Yeni doğum yaptınız ve aklınız evladınızda o kadar iyi anlıyorum ki…
Valla kirilip kirilmasi cok beni ilgilendirmiyor dogur sen ben yanindayim dedi 10 gun sonra kacti gitti annem olmazsaydi ortada kaliyordum uzerine annemi cekemeyip iftara atmaya kalktilar bende hepsinin agzinin payini verdim simdi hepsi dut yemis bulbul