Doğumdan 3 ay sonra hamilelik şüphesi

Kızlar doktorum zlynda doğum kontrol hapı vermişti emzirdiğim için ama emzirmeyi keseli çok oldu bebeğim 3 aylık ben 20. Günde kısmen emzirmeye başladım 40 ta komple kesildi bebeğim sütten. Tekrar doktorumla da iletişime geçemedim ilaç değişikliği için. Emzirmeyi kestiğimde direkt ilk adetimi gördüm normalde 3 4 gün süren adetim 1 hafta sürdü 24 ocakta bitti. Normalde 28 günde bir olurum şuan o düzene göre 9 günlük bi gecikmem var. Adet olacak gibiyim ama bi türlü olamıyorum 3 4 gün önce test yaptığımda negatif çıkmıştı. İlacımı da düzenli alamamıştım bi süre bazen unutup ertesi gün 2 tane olarak içtim. Adetimin düzelmesi gerekmez miydi emzirmeyi kestiğim için zaten ilk adetimi olmuştum. Hamileysem nasıl anlayabilirim? Hamileysem ilaç bebeğe de zarar verecek korkuyorum çünkü

Test dışında anlaşılmaz sanırım. Çünkü belirtiler adet belirtileriyle aynı oluyor. Benim de ilk aylar çok düzensizdi 10 gün gecikmem de oldu. Kızım 8 aylıkken ilk reglimi oldum kızım şu an 16 aylık ve benim daha yeni yeni düzene girdi hala gecikme vs olabiliyor hatta.

sağlık ocağında kan testi verebilirsin ama daha yeni doğum yapmışsın düzensizlik olması normal hormonlar daha düzene girememiştir ben doğum yapalı 8 ay olucak bazı aylar 1 hafta gecikmelerim oluyor mesela tamamen düzene girmesi zaman alıyor

Doğru diyosun canım gecikme olabiliyor da benim kafamı karıştıran şey ilk adetimi olup 2. Yi olamamam. Bir de her yerde emzirmeyi bıraktıktan sonra düzene girmesi lazım diyo benimde normalde düzenlidir zaten emzirmeyi bırakalı da çok oldu zaten bırakınca adet görmüştüm o yüzden kafam çok karışık. Testte de çıkmamıştı ama çok mu erken yaptım acaba

1 Like

İnşallah dediğin gibidir canım çok korkuyorum çünkü şuan olmasından. İlacı düzensiz kullanmam emzirmeyi bırakmam ilk adeti olup 2. Yi olamamam kafamı kurcalıyor. Yoksa bende ihtimal vermiyordum ama belli olmaz. Kürtajımdan bile 3 ay sonra hamile kaldım tekrar oğluma. 3. Bi gebeliğe ne vücudum ne ben hazır değiliz

Aslında kontrol hapları da biraz hormon dengesini bozuyor canım düzensiz kullanmanın da etkisi olabilir hem yeni doğum yapmışsın hormonlar dengesiz hem kontrol hapını düzensiz kullanmışsın bunlar hormon dengesini bozuyor birde stres varsa tamamdır. Annelikte başlı başına stresli bir süreç :smiling_face_with_tear: korkma Rabbim gönlüne göre versin inşallah ama böyle tedirgin olmaktansa bir kan testi ver bence kesinleşir benimkide 3 gün gecikmiş senin konuyu okuyunca aklıma geldi adet olmadığım :joy: bende şimdi korktum açıkçası :joy::joy:

1 Like

Sağol canım seninde Allah gönlüne göre versin inşallah :folded_hands: :sweat_smile: dediğin gibi olmadı kan vereyim cuma günü oğlumu sağlık ocağına götürcem zaten o ara çıkartayım aradan hala olmazsam adet. Bu hormonlarda bi normal seviyelere inseydi artık insan geriliyor :joy:

Çok teşekkür ederim canım sağol adet olursan haber ver merak ederim :joy::heart:

1 Like

Evet erken de yapmış olabilirsin testi, ama korunuyoesanız bence gecikmedir

1 Like
  1. Aylik emmeyi birakdi kziim suan 16 aylik benimki bikmle duzenli degil her ay baska baska tarihde oluyo. Emzirmeyi birakalo cok oldu demissiniz ama daha cok olmamis oyle hrmen duzene girmiyo
1 Like

Olur canım sende haber ver mutlaka :sweat_smile::heart:

1 Like

Öncelikle ben 14 aydır emziriyorum emzirdigim için regl olmama vs gibi durumlar yaşamadım hatta 40 bitti 2 hafta sonra regl oldum tabi ki düzensizlik oluyor bu ay 4 gün geciktim ama vücudun hormonların normale dönmedi daha bunu emzirmekle değilde de hormonlarla ilgili bir düzensizlik yaşıyorsun birde unuttuğun için ertesi gün 2 tane içilmez bu çok yanlış birşey hangi ilaç olursa olsun unuttuysan bile ertesi gün 1 tane alırsın zaten doğum sonrası değişen hormonlar + kontrol hapının yaptığı hormonel değişimler ki ertesi gün 2 tane içiyordum unutunca diyorsun adet düzensizliğinin olması normal bence bir doktor git ve bu 2 içme olayını kesinlikle söyle

Ay bu ay nerdeyse tüm arkadaşlarımın gecikti bende dahil :sweat_smile: bu ayda bişey var

İlacın prospektüsünde bu şekilde yazıyor. Kullandığım ilaç mini hap ve normal doğum kontrol gibi ara verilmiyor her gün içiliyor Ve unutulduğunda hatırlandığı anda 2 doz alınması gerekiyor. Zaten emziriyorum diye bu ilacı yazanda böyle kullanmamı söyleyende doktorum. Emzirmeyi kestiğim için değiştiricem orası ayrı tabi. Ayrıca evet hormonlardan kaynaklı olabilir ancak her vücut farklı siz emzirdiğinizde adetten kesilmemiş olabilirsiniz ama benim adetim emzirirken yada bazı ilaçları kullanırken kesilebiliyor.

Sabah gidip kan tahlili verdim yarın çıkacak umarım bu ayda birşey vardır da kimse istemediği halde hamile değildir :joy::joy:

Ha siz minipill kullanıyorsunuz sanırım evet her vücut farklı mesela 1yil sonra rego olanda var hemen olanda tepkimeler ayrı ama reglinizin gecikmesi hormonlardan kaynaklı emzirmekteb değil zaten kontrol hapı kullanıyorsunuz nasol oluyor gebelik şüpheniz anlamadım ama benim demek istediğimi anlamamişsiniz

1 Like

Amiiiin inşallah ben 3.5 atıyorum​:sweat_smile: da bir kaç gün daha bekliycem bakalım inşallah 1 hafta olmadan olurum e nabiza baktin mı sonuç için düşmüştür belki sonuçlar hemen düşüyor ya sisteme

Baktım canım diğer değerlerim düşmüş ama beta HCG yok :joy: hemşire zaten yarın öğlene kadar tamamı çıkar demişti şansa bi o yok :smiling_face_with_tear: senin kaç gün geçti acaba oruçtan dolayı mı böyle herkeste bir gecikme oldu

Bugün 4gun oldu bacım 3 gün daha bekliycem

Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah :blush::blush: