Doğumdan ne kadar süre sonra cinsel hayatınıza dönebildiniz?

Normal doğum yapalı tam 2 ay oldu hala tam iyileştiğimi sanmıyorum çünkü akıntım durmuyor. Bebekten vakit de bulamıyoruz bu yüzden cok üzgünüm.ve bedenimle barışamıyorum açıkçası. Kararmalar, sarkan göbek vs.. aynı psikolojide olan var mı bunları nasıl aştınız?

Canım hiç moraliniz bozma bende lohusa depresyonuna yakalanmstim durumun çok kötüydü dikiş ağrısı meme uçlarım berbat durumdaydı resmen ucu koptu o ağrıyla emziriyordum mastit oldum sıtmaya girdim o yüzden. Ama geçti hepsi 40tan çıkınca cinsel yakınlaşma oldu eşimle ama felaket bir agrydi nedenini bilmiyorum ama benim vajinamda aşırı kuruluk olduğu için sanki bıçak saplanyor gibiydi çok zor oldu acı içinde kivrandim istemedim uzun bir süre ama eslerde mecbur isteyince bende artık cinsellik eziyet gibi gelmişti o dönem ama geçiyor yavaş yavaş regl olduktan sonra vücut tekrardan düzeliyor gibi ve o kurulukta gidiyor.

Benzer durumları yasadim ben de mastit vs. Dogumda zaten asiri dikislerim oldu yeterince ikinamadigim icin. O yuzden zor toparladim. Eşim anlayışlı ama nereye kadar böyle gidebilirki sonuçta olması gereken bir şey cinsellik. Akıntı yüzünden tam yakinlasamiyorum temizlenmeyi bekliyorum. 40 cikinca hemen regl oldum ben. Simdi sari akinti devam ediyo ne zaman biterki acaba 2 ay oldu

He sen çabuk olmuşsun regl ben 40bitti 1ay sonra regl oldum ama seninkide düzene girer ömür boyu böyle surcek degl sabırlı ol ve olumlu düşün hep.

Sadece regl degil başka akinti da var işte regl de kucuk kucuk oluyor tam olmuyor ki

Ben de doğum yapalı tam 2 ay oldu. Eşimle 2 defa kondomla denedik canım çok yandı yapamadık bi de emzirirken kuruluk olur kayganlaştırıcı kullan demişlerdi o da aşırı yanma yaptı. Doktora gittim iyileşmesi 12 hafta sürer acele etmeyin dedi biz de beklemeye karar verdik. Bir de doğum kontrol hapı aldım onu kullancam kondom çok can yakıyo

Haplar işe yarıyor mu gerçekten ben hic kullanmadım

Hamileliğimden önce de 3 yıl kullandım ben yarıyor tabii. Şimdi emzirdiğim için farklı bi tür kullancam ama benim için en rahat ve en koruyucusu hap bence

Ben 2 hamilelik üst üste geçirdim önceki düşüktü. Ama haliyle çok kilo aldım hamile kalmadan 60 kiloydum doğuma 93 kilo ile gittim. Herkes 93 durmadığımı söylese de ben hiç bir zaman kabullenemedim o kilo alışını. Şimdi bakıyorum evet doğumdan sonra kilo verdim ama fit değilim tabiki sezaryen göbeğim olduğu gibi ortada korsede taktım ama belli bir noktaya kadar düzeldi. Hala kafama takılıyor ama bunun doğal bi süreç olduğunu böyle bir süreçten geçmesem oğlumun hiç olmayacağını onun için olduğunu kabullendim. Sonuçta kilo illaki alınıp verilir. Ben sezaryen oldum normal değil ama doğumdan sonra regl düzeni akıntılar değişkenlik gösterebiliyor. Ben cinsel hayata doğumdan sonraki 20. Günde dönebilmiştim kanamam olmadığı ve iyi olduğum için. 40 ımda tuhaf lekelenmeler başladı kahverengi sonra kırmızıya döndü ama 1 hafta kahverengi geldi sonrasında adet oldum onu bile tam anlayamadım normalde adetim 3 4 gün sürerdi. Şimdiyse tekrar adet olmadım bile. Bu tarz değişkenlikler normal ilerleyen dönemde düzelir. Doğum kontrol hapı da kullanıyorum emziriyordum bu yüzden mini hap olan zlynda kullanıyorum ama bebeğim emmeyi kestiğinden değiştireceğim. Haplar koruyor tabi ama 1 gün bile unutmamak lazım içmeyi. İmkan varsa deri altı implant mantıklı geliyor bana bende yaptırmayı düşünüyorum doğum kontrol hapı da bir yere kadar sonuçta

Notmal doğum yaptım . çok akıntım olmadı benim ama 40 gün bekledik yine de. 40 gün sonra cinsel ilişkiye döndük ama sadece döndük ben de hiçbir his yoktu. İki sene olacak hala his yok. Napacağımı bilmiyorum. Herkes acı çeker ben de aksine hiç hissetmiyorum .

1 Beğeni

Hormonlari etkiliyor diyorlar

Benim de istegim zerre yok 2 ay oldu korkuyorum hep böyle olur diye henüz ilişkiye girmedik

Haplar hormonları cok kotu etkiliyor diyorlar. İmplant da ayni sekilde cok yan etkileri varmış vazgeçtim öğrenince. Ve teselli olur mu bilmem ama ben normal doğum yapmama rağmen hamile gibi göbeğim kaldi herkes niye böyle olduğunu sorup duruyor. Dogumdan sonra evdekiler korse takmami soyledi doktorum ise dikislerimin iyileşmesi için 3 hafta falan beklemem gerektigini e sonra da artik geçti şimdi taksam bile fayda etmiyor zaten ev isi cocuk vs takmaya firsatim da olmuyor sürekli emzirdigim icin falan. 2 ayi gecti hala gobegin gecmedi, gececegini de sanmiyorum. Ve benim psikolojim bununla barışmıyor​:smiley:

Bende zaten pcos vardı reglim düzensizdi o yüzden bana iyi geldi doğumdan sonra da henüz adet görmedim ilaç kullanırken de görmicekmişim sonrası Allah Kerim :joy:

Adet gormedikce karniniz sisecek kilo alacaksınız ama o da var

Çok rahatsız olursam ilacı bırakırım herkesin bünyesi bir değil kullanmadan bilemem vücudum nasıl bi tepki verecek

Kilo aldiriyomu peki

Walla yeni normal dogum yaptim ertesi gune korsemi taktim takiniyorumda

Yok ben hiç kilo sorunu yaşamadım

Kizlar bende 6 ay olucak hala bi sey hissetmiyorum cozum bulan varmi buna?