Dogumdan sonra kilo

Merhaba canimlar dogumdan sonra nezaman kilo vermeye basladiniz? Yada nezaman diyet yapilmali, hamilelik süresinde degil de simdi daha çok yedigim icin kilo aldim .. malesef diyete baslamam gerekir. Fakt zamanlama nasil olmali?

Ben hiç veremedim 6 ay 12 gunluk bebeğim, emziriyorum . Emzirme bitsin, o zaman dusunurum :slight_smile:

1 Beğeni

Ben de hala veremedim kızım 14 aylık oldu, artık doyumluk emmediği için ben başladım yediklerime dikkat etmeye. Dikkat ediyorum dediysem de sadece miktar olarak daha az yemeye çalışıyorum :joy: henüz fazla veremedim ama 2 haftadır filan dikkat ediyorum, 2 kilo verdim gibi ama sürekli değişiyor pek anlayamıyorum. Sadece yediklerimin miktarını azaltmakla olmuyor tabi bazen kaçırıyorum. Artı olarak bir de daha fazla hareket etmeye çalışıyorum yürüyüş yaparsam daha hızlı gidiyor, evde spor yapıyorum. Just dance diye bir uygulama var müzikle birlikte ekrandaki dans hareketlerini yapıyorsun onu baya sevdim bu ara onu açıyorum kızımın da hoşuna gidiyor o da oynuyor benimle birlikte. YouTube’a just dance yazıp bulabilirsiniz orda da yüklü bir sürü müzik var. Bunları yapmadığım zamanlar da oluyor o hafta kilomda hiç bir değişiklik olmuyor hatta geri alıyorum :woman_facepalming:t2: ama dikkat edilirse veriliyor yani.

Başladığımda tokken tartıda 59’u görmüştüm, şimdi 57.5 kiloyum. Bir kaç gündür de pek dikkat etmiyorum

Ay bende vermek istiyorum, bebeginiz kac aylık? Kac kilo vermek istiyorsunuz

Şahsi fikrim emziren anne iseniz en az 1.5 yıl diyet yapmamanız bununla ilgili makale okumuştum anne sütünü daha zengin içeriğe sahip olması için annenin protein olarak zengin beslenmesi gerekiyor. Tum gıdalardan dengeli olarak beslenmek gerekiyor. Eğer diyet yaparsanız sütün içeri tabiri caizse light oluyor ve bebege pek faydası olmuyor kilo alımı azalıyor. Bunu okuduktan sonra ben diyet yapmaktan vazgeçmiştim. 1 yasından sonra ozellikle emzirme sıklıgı azalıyor o zaman yiyeceklere dikkat edip spora baslanabilir bence..

Sporda mi sütü etkiliyormus

Benimde kafama takılıyor ya nasıl vericem bide sezeryan göbek kaldı önümde oda nasil gidicekse

İkinciyi istiyorum ben ,ondan sonra bakarız çaresine , şimdi verip tekrar hamile kal dogur , çift iş hiç germiyim kendimi :slight_smile:

6 hafta oldu dogum yapali yedikce yyiyorum . Emziriyorum ama bebegim daha çok şişeden yiyor. Kilolar yüzünden kendımden tıksnyrm

bebegim bir buçuk aylık.:face_holding_back_tears: ama kilolar yüzünden kendımden tıksnyrm

Daha cok biberondan yıyor süt

Kiz aynen benım göbegımde oyle. Nasıl olcak bılmım

Daha çok yeniymiş aslında bence hiç kafanıza takmayın şu an. Sütünüz belki artar bebeğinizi düşünün şu an sadece. Tabi ki kendinizi iyi hissetmeniz de önemli ama kilo vermeye çalışmayın bence şu an. O aldığımız kilolar hep bebeğimiz için zaten kendinizi kötü hissetmeyin kimse de yargılayamaz sizi

Bende 65 dogum yaptım 62 kiloda sabit kaldım eskı kilom 59 du bır türlü eskı kiloya ulaşamıyorum emzirme de yok ama iştahım çok açık ve çok ıvır zıvır tüketen biriyim tatlı ozellıkle

Walla yargılıyorlar. Heledr eşim başladi Nezamn kilo verecksn cok yiyorsun dikkat etmıyorsn vs

1 Beğeni

Bn etli bırıydm zaten ama tansyn seker vs dıyınce hamılelıkte kılo almadım. Ama var olanlardanda kurtulmak istiyorum

Kesinlikle katılıyorum benimde sutum iki ayın sonunda arttı.

Konu sahibi arkadasım suan onceliğiniz kilo vermek olmamalı herseyin bir zamanı var. Bu stres sadece sütünüzü etkilemez lohusa depresyonuna girmenize de sebep olabilir. Cok yeni annesiniz henuz. Eşiniz gercekten cok anlayıssız biriymiş yeni anne olan bir insana heleki eşine insan bu sekilde hissettirmemeli. Dokuz ay boyunca tasıdınız vucudunuz hormonlarınız degişti kilo bu surecin cok olagan bir sonucu. Bunu da kendinize şimdiden dert edinmeyin. Kendinizi bebeginizi sevin bebeginize odaklanın olumsuz cumleleri duymayın. Suan yapabileceğiniz tek sey abur cubur tuketmeyin ki faydası yok zaten aksam yediden sonra yemek yemeyin. Bol su için hem oder atar hem süt yapar. Ekmek pilav tatlı tuketmeyin. Bunlar hepimiz icin kilo yapan seyler zaten. Canınız cok cekerse tabili yine yiyin ben yedim şahsen hiçte pişman degilim. Onca zahmet çekiyoruz hem dogururken hem emziriken azıcıkda kendimizi şımartmaya hakkımız var. Baskalarının hayatımıza bu kadar mudahele etmelerine izin vermemeliyiz.

1 Beğeni

Aslında öncelıgım kılo vermek değil ama kendımı kötü hissedıyorum. 6 hafta oldu doğuma yaptın Nıye biraz gitmedi karnın. Zaten lohusa depresyonuna ramak kalmiş girmeme, yok evi toplamıosun yok bunu yıkamadın sunu yıkamadın, benım bebeğim de yere ındırdıgımde ağlıyor eşimdede durmuyor. Kendımı kötü hissediyorum sadece , anca ağlamak istiyorum

Öncelikle anneliğiniz ve lohusaliginiz hayırlı olsun. Ben de hamilelikte çok kilo aldım. Sanki doğumdan sonra hepsi gidecek gibi geliyordu. Gitmeyince acı gerçekle yuzlestim tabii :blush:. Vücudumda hep catlaklar kaldı, kilo kaldı, evimi toplayamiyordum, cocuk benden başkasında durmuyordu. Bizimde 97 gün oldu doğum yapalı. Şimdi her şey daha çok düzene girdi. Hala kilo veremedim tabii ama çocukla yaşamayı öğrendim. Sizin 40ınız daha yeni çıkmış. Her şey çok yeni zamanla inşallah her şey yerine oturacak. Kilolarınızı hiç kafanıza takmayın. Eğer çok kafanıza takiliyorsa hafif hareketlerle biraz yürüyüş yaparak yavaş yavaş verirsiniz. Ben yürüyüş yaptığımda daha hızlı kilo verebiliyordum.

Anne olmak mucizevi bir şey gerçekten, 9 ay karninizda bir can taşıdınız. Şimdi de en mükemmel şekilde annelik yapmaya çalışıyorsunuz. Gerisi hiç önemli değil. Ne ev ne kilolar ne başkalarının söyledikleri. Kendinizi hiç üzmeyin. Lohusalik sürecinde Allah namaz kilamamizi bile istemiyor dinlenebilelim diye. Şu süreçte sadece ne kadar iyi bir anne olduğunuzu düşünün. Her şey zamanla çok daha güzel olacak :white_heart:

2 Beğeni