Zahmet olmazsa kendisi yapsın onlarıda.. Suan anneliğin en zor donemindesiniz yenidogan donemi gercekten hic kolay degil suan yardıma ihtiyacınız var. Anne kardes kv gorumce hiç kimse yok mu etrafınızda haftada bir iki gunde olsa yardıma gelebilecek birisi. Eger yakınınızda birileri varsa yardım istemekten cekinmeyin belki de siz istemezsiniz diye teklif etmiyorlardır. Hem bebeğin bakımı hem ev işi yemek malesef mumkun olmuyor yardımsız. Bende yapamamıştım aylarca yemek yapamadım eşim yaptı veya dısarıdan yedik. Ailelerde gelmek için musait değillerdi iki hafta kv geldi sadece yenidogan zamanı o kadar onun dışında kendim bakıyorum. 15 aylık olduk hala evde bir temizlik veya yemek duzeni yok cunku bebegim cok aglıyor ve saatlerce susmuyor kucagımdan inmiyor yemek yapmama izin vermiyor. İns sizin bebeginiz boyle olmaz ama bazı bebekler gercekten cok zorluyor yemek temizlik mumkun olmuyor. Bu sekilde eşiniz sizi azarlamaya devam ederse siz depresyona girersiniz Allah korusun ama lohusa depresyonu cok tehlikeli bir durum. O yuzden mental olarak hazırlayın kendinizi ev duzeni uzun bir sure eskisi gibi olmayacak eger tek olacaksanız tabi. Kiloyla ilgili gelen yorumlardan dolayı etkileniyorsunuz suanda. Ben sezaryen oldum karın egzersizi bile yapamıyorum henuz cunku karnım agrıyor. Varolan karnımıda cok seviyorum bu karın olsun diye on bir yıl bekledim cunku. O ameliyat yerini görünce kendimle gurur duyuyorum şükrediyorum. Şu mubarek gecede anne olmak isteyen herkese dua edelim. Yasamayan bilmez gercekten. Kilo ameliyat izi bunlar baskaları icin buyuk bir nimet cunku..
bende vermedim üstüne aldım bide 64 kilo oldum duba gibi geziyorum etrafta feracelerin içinde bile fil gibiyim acil kilo vermem lazım 13 aylık bebeğim
ama o zamanda çift kilo almış olmaz misiniz ben ilk hamileyken 43 kilo başladım 56 ile doğum olmuştu ..2. ye 50 ile başladım 63 le doğum oldu..3. ye 58 le basladim 63 le doğum oldu şuan sabit 64 acilen bı 14 kilo vermem lazım mümkünse bayrama kadar
ben ekmeği çok yiyorum bazen gece acikmalari oluyo ne bulursam yiyorum bu ara çikolatayi biraz fazla kaçırdım yanlarim simitten ziyade gobite döndü ![]()
![]()
Boyunuz kac acaba benimde hedef kilom 64![]()
150
eccik minyon bir insanım o yüzden de az bı kilo bile duba gibi gosteriyo
İnşallah hepimiz en kısa zamanda sağlıklı bir şekilde istediğimiz kilolara ulaşırız ![]()
Kendı yapıyor ama sonra başima kalkıyor senın yapman gerekenlerı ben yapıyorum diye. Çocuk durmıyor 2 daka uyuncada bende biraz uzanmak dınlenmek istiyorum çok yoruldum çünkü oda herhal gözüne batıyor.
Annem yok , kardeslerımde kimse bize dokunmasin kafasında.
Bende sezeryan oldum ve karnım hala ağrıyor belim vs, agrilarin niye gitmedi 1 Ay gecti hala nasıl agrıların var gibisnden yorumlar alıyorum. Kaynanam eksık kalsın hiç kaldırmıyor kafam zaten onlari da.
Ahh canim kadınlar ne güzel destek mesajlarınız var
fakat herkes böyle düşünmüyorum ve dogumu kolay bişeymiş gibi lanse etmeye devam edıyorlar.
Hala kendıme gelemedım bunu soyleyıncede tuhaflarına gıdıyor
Kendimi zaten çok caresiz degısık hissediyorum bilmiyorum annelıkten midir nedir. Bebeğim dogdu o günden beri kocamla hergün kavga ederiz bundan mi kaynakli bilmiyorum ama boguluyor gbym
her insanın vücudu elbette farklıdır ama ben emzirme döneminde kilo vermenin dengeli beslenmekle mümkün olduğunu düşünüyorum ben 77 ile doğum yaptım 1 ayda 63-64e düştüm. (bunun ödem, bebek, su vs olduğunu düşünüyorum. çok ödemliydim son günlerden) sonrasında stres, yurtdışında yaşadığım için desteksiz olmam beni abur cubur yemeye ve karbonhidrata itti. kendim de zaten pasta börek yapmayı çok severim. 2-3 aydır sürekli yiyorum ve sadece emziriyorum gene de kilo almadım veya vermedim. 1 haftadır abur cubur tüketmemeye çalışıyorum ödem veya yağ bilemiyorum tartıda 62yi gördüm. sabah öğle akşam öğünlerimi yemeye devam ediyorum normal. emzirmek başlı başına bir mucize zaten kalori yakımında. protein ağırlıklı beslenerek yağdan kaybedilebilir diye düşünüyorum. benim hedefim de 55. takıldığım yerde veya sütüm azalırsa eğer diyetisyenle çalışmayı düşünüyorum. şimdilik süt arttırıcı öğünlerle gidiyorum (yulaf, yoğurt, bulgur). chat gptye emziren anne için süt azalmadan kilo verdirecek diyet listesi diye aratmıştım. gayet doyurucu olduğunu düşünüyorum, isterseniz siz de kendi rahatsızlıklarınızı ekleyerek bir sorun.
Agrılarınızın geçmemesi çok normal koskoca bir ameliyat geciriyoruz sonucta 40 ndan sonra sızılar azalmaya başlıyor kilolarınızı dert etmeyin bebeginiz biraz daha büyüsün bahara dogru alırsın bebegini bol bol yürüyüş yaparsın bol su içersin bak nasıl gidiyor kilolar. Her seyi kendine bu kadar stres etme sütüne yansır. Dünyalar güzeli bir bebek dünyaya getirdin kendin gibi
güzel enerjini bebegine harca dinlenmeye cok ihtiyacın var. Sütü arttıracak olan stressiz zaman bol bol dinlenme ve su bunlara dikkat etmeye çalışın. Eşinize bu kadar kafa yormayın şu an ekstra hassas oldugunuz zamanlar her seye aglamak istiyor insan hepimiz aynı dönemlerden geçtik geçiçi bir dönem hepsi zamanla gececek daha iyi hissedeceksiniz. Cok hızlı büyüyorlar anın tadını cıkarmaya bak. Kendini iyi hissettikçe akşam ya da gündüz uykuları hangisi uzunsa o vakitlerde yaparsınız ev işlerini de gerekirse de dagınık kalsın ev. Sadece kadının görevi degil erkeklerde pek ala yapabilir hatta erkeklere daha cok yakışıyor ev işi yapmak yemek yapmak hem dışarı hem de evin işini yapsınlar belki o zaman yorgunluk nedir anlayıp biraz sessiz kalmayı bilip boş boş konuşmamayı öğrenirler.!
Ayy sinir oldum ben iki oglumdada doğum yapınca göbeğim dumduzdu sanki hiç dogurmamis gibi eşim çok zayifsin derdi kızımda abiraz göbeğim kaldı ama ona rağmen hamileyken bile disardakiler çok zayifsin doğumda bile bebek nerende senin demişlerdi kii ama eşim çok kilo aldığımi söyledi bana şakasina soyledi bende sende karar ver zayiflayinca zayıf kilo alınca kilolusun diyosun millet ne fitsin hiç hamile gibi değilsin diyor senin dedigine bak diyordum valla hiçte aldırış etme hem bebeğimiz olsun hemde karım fit olsun oldu sizin için vücudumuz bozuluyor daha ne valla diyorum kusura bakma kızım emiyo benim elim ayağım titriyo yemeyince kızım emmeyi bırakana kadar böyleyim ama şunuda soyleyim eşim istediği için değil kendim sevmediğim için vereceğim 6kilo felan fazlam var
Ay maalesef öyle bir grup insan var. Bazı kadınların doğumu kolay oluyor bazılarının ki ise çok zor. Benimki de benim için çok çok zordu. Doğumu kolay geçen insana kendi yaşadığım zorluğu anlatamıyorum mesela anlamıyor çünkü. Bende doğum yapmadan önce bu kadar zor beklemiyordum açıkçası deneyimleyince anladım. Demem o ki, kadınlar bile birbirini anlamakta zorlanırken kaldı ki bir erkek gelsin de anlasın. Azıcık grip olsalar yatak döşek yatarlar. Benim eşim emarın çok zor olduğundan bahsediyordu en son. Şakasına doğum ve emarı karşılaştırıyordu. Şakası bile sinirimi bozuyordu açıkçası ![]()
Ben 64 ile başladım 76 ile doğuma girdim , 73 ile çıktım hala 73 um
çok takmiyorum artık verilir kilo , insalalh bebem sağlıklı şekilde emsin su an ona odakliyim
Doğumda 84 kiloydum doğum sonrası eve geldiğimde 80 dim bebeğim beş günlükken yoğun bakımda yattı bir hafta onun stresinden 70 kere düştüm eve döndüğümüzde yine bir şey olur korkusuyla bir de bebeğim temas bağımlısı doğru dürüst yemek yememe firsat vermiyordu yoğun bakımda kaldığı surec sonrası iştahım da gitmişti şu an altıncı aya yaklaştık 64 kiloya geldim artık inmiyorum fazla bebeğiniz ve sizin sağlığınız yerinde olsun verilir bir şekilde stres edecek çok şey var zaten annelik de bir de kilo sorunu ister istemez etkiliyor insani
İnanirmsnz daha kendime hic bir duzen kuramadım.. kendimi unutum gibi.
Aynen benimde yanımda destekci kimse yok hersey tek yapıyorum işte bide eşim var.
Walla ben hele hele biskuvi cıkolata vs sardim . Nasıl duzene girecegim bilmiyorum, başkalarina bakıyorum hersey planli rutinli benım Hıc bişe yok . Sabah kalkıyorum bebege süt verıyorum uyursa Kahvalti hazirlamaya calsyrm vs yada bi iş yaparım.
Sütüm zaten cok yoktu şimdi daha da az gelıyor . İşte böyle sakınleşmesi icin emzırıyorum.
Eşimin gözüne batıyor dınlenmem, anca yıyorsun yatıyorsın baska bişe yaptığın yok diyor.
Bişeler yapıncada bunlar aslında senın yapman gereken seyler dyp duruyor. Bebgim dogdungdan beri anca kavga edıyoruz
Gerçekten çok tuhaflar ya . Benım ki bana dıyor sen koltuga oturunca çöküyor sonra karşılık verince sana şaka yapılmıypr sevdıgımden taklyrm falan, yani Allah aşkina bu şaka mi?? Sonra da kavga ederiz tüm sucu benım üstüme atip ee ben naptım ki der.
Tabııkı bende kendım icin kilo vermek istiyorum
Çok degısık insanlar gerçekten. Birak kocayi ablam bile bana şey diyor sen niye kendine bakmıyorsun şudur budur (tabi kendisinin 3 çocuğu var) benım ilk ve kimse yok yanımda .
Fazla ayakta duramıyorum dogumdan sonra belim ağrıyor çok niye geçmedi niye agrıo falan . Artik boguluyorum gercekten
Öyle ya kocamla kavgalarmzdan bebegmn gelmesıne doğru düzgün sevınemedim. Bende biliyorum kılom var vermem gerek ama hep soylemesıne gerek yok diye düşünüyorum