Evet anneme de demişler tedavi olmazsa topallayarak yürür diye ama yinede annem gerisin geriye kacmıs hastaneden Annem hala oyledir drlardan cok korkar hasta olsa bile kesinlikle gitmez Allah yardım etmis tedavisiz iyilesmisim.
Cok sukur canim valla darisi bize bakalim surec nasil ilerliycek cift bez kullanmis dimi annen suan cift bez kullaniyorum aparati takmadik
Aynen cnm öyle yapacam artık
Merhaba canım ben eski komşumla konuştum onların bebeğininki kalça çıkığıymış sizinki gibi değilmiş bebekleri 1 buçuk yaşında halen biz bandajı takıyoruz dedi gezmiyormuş bebek hep oturuyormuş Ankarada bir özel hastaneye gidiyorlarmış 6 ay sonra geçmezse ameliyat edebiliriz demiş doktorlar ama olumlu bakıyormuş doktorlar düzelir demişler ona 200 bin tl de ameliyat parası istemişler
Devlet hastanesine hic gitmemislermi canim cikiga 6 aydan buyukse bandaj ugulamiyo devlet hastanesi direk alciya aliyo cikigin durumuna gorede ameliyat ediyo. Burda bi arkadas prof. Doktora gidiyomus bebegi benim kizmla.ayniydi degerlerdini atti cikiklik var cocukda 2. Aydan beri cift bez kullandirmis gecer gecer demis ben baska doktora git diye israr ettim bizde cikik.olmadigi halde bandaj kullaniyoruz dedim baska doktora gitti oyle diyince cocukda cikik var derecesi cok dusmus suan alciya aldilar alci %100 iyilesme vaad ediyo. Yazik gunah 1.5 yasinda bebek daha 6 ay takilacakmis hareketlidir oturuyodur o kalca yerine oturmazki özel hastaneye guvenip işmi yapilir cok uzuldum
İlk zamanlar hep devlete gittik dedi bir şey yapmamışlar şimdi özel hastaneye gidiyoruz dedi artık özel hastane bunları para için oyalıyormu bilmiyorum benimde bu konuyla ilgili pek bilgim olmadığı için birşey de diyemedim alçıyı bilmiyordum mesela ay bebeğe çok üzüldüm ama onun yaşındakiler hep yürüyor
Anlamadim vallahi canim gottigi hastanedenmi oyle oldu acaba ama cok uzuldum . O bandajlar uzun sure kullanimda ayaklarda disa donukluk birakiyo bide ayak tedavisi olunuyo 3 sene ozel ayakkabi giyiliyo herseyiyle zor yani
O zamanlar hazır bez yokmus cnm yada alamıyorlarmıs her neyse çarşafları kesip bez yapıyorlarmıs büyük ve genis baglıyormus. Bugun arkadasıma sordum onun bebeginde kalca cıkıklıgı var ama gec tanı koyuldugu için aparat vermemisler cift bez takın demişler birde dr evde kanguru ile gezdir demiş. Dokuz aylık okunca bakılacak eger gecmezse ameliyat olur demişler yas sınırından bahsetmemişler.
Feridun konagin bi videosunu izledim oda carsafdan bez kesik kalinca koyun diyodu bacak acisi acilmasi gerekdigi icin annen en guzelini yapmis canim. cikik degerine gore mudahale ediyolar demekki 6 aydan sonra aparat ise yaramiyomus zaten cikikda. ama cift bez insallah ise yarar ameliyat olmaz her doktor farkli konusuyo bak yukarda arkadas yazdi 1.5 yasinda bebek hala aparat kullaniyomus 6 ay daha kullanacakmis gecmezse ameliyatmid
Rabbim tez zamanda şifasını kolaylığını versin bu günler çabucak geçsin inşallah
Amin canim benim insallahhh
Hadi gözünüz aydın