Dualarinizi eksik etmeyin kizimin kalçasi duzelmiş olsun güzel Anneler💜

Amin canim benim Allah razi olsun​:purple_heart: ek gidada napicaksin bacim ya senin isinde zor gecici biseymi bu alerji

1 Like

Valla bilmiyorum cnm şaştım kaldım sebzeleri iyi kötü verdi.m tattı azar azar a baska ne verecem bilmoyorum şuan anne sütü alıyor sadece geçici diyorlar ama kimi çocuğun beş yada kadar sürebiliyor Muş bu çocuk buyunce illaki çikolata falan canı isteyecek nasıl yapicaz yedirmeden bilmiyorum ilk defa geldi başıma böyle bişey diğer çocuklar da yasamadim

1 Like

Öylede düzelmiyorsa en mantıklısı bu olmuş zaten en azından bebeğin rahat olur, huzurlu olur nasıl sevindi mi aparat çıkınca

1 Like

Tuh bacim ya doktora goturuyon demi liste falan iste doktordan cocuk bu sen gormeden karselerinden yine yer

1 Like

Aynen oyle canim oylede duzelmiyo boyle belki cift bez bakalim nolacak dun eve geldik cikarttik zaten cikarinca cok seviniyo bi genlesiyo ayaklari kollari sesler cikarmaya basliyo. Altini degistirdim pijamasini giydirirken direndi aglamaya basladi aparat takilacak biliyo ya takmadan kucagima aldim sevinmezmi konusabilse konusacak biseyler soyleniyo kendi kendine cok mutlu. Dun deliksiz uyudu gunduz surekli uyanirdi bugunde 3. bucuk saat oldu hala uyuyo cocugum rahatsiz oldugunda. Uyuyamiyomuş gunduz

3 Likes

Ouy kuzum benim ya biz bile aynı pozisyonda yatınca her yerimiz tutuluyor yavrum ne yapsın çok haklı sıcaklarda geliyor iyice daraltırdı onu, maşallah günlerin acısını çıkarıyor demek ki :smiling_face:

1 Like

Huveyda ağlarım kıyamam yavrum bn bugün hep kızım için hem snein minnoş için agladim sen beni hatirlamazsun ama mucize anneden de konusyorduk dün gibi hamileliğiniz mutluyduk ins her şey hep iyi olur bundna sonra bizim icjn

1 Like

Çok üzüldüm ne denir bilmiyorum canım Allah yardımcınız olsun eski komşumunuzun torunuda aynı sorunu vardı o bebek 1 yaşına kadar takmış bandaj ve diyorduki çok az kalmış yani bandaj işe yaramış onda 3 ay sonra tekrar gelin geçmezse ameliyat demiş doktorlar onada şu anki süreç ne oldu bilmiyorum isterseniz sizin için arar sorarım ameliyat oldumu düzeldimi ameliyat olduysa nasıl bir süreç olduğunu

Götürdüm cnm diyetten başka çare yok arada diyet açıp deniyorum gecmismi diye ama devam ediyor yiyince hemen kan geliyor

1 Like

Canım çok üzüldüm ya rabbim tez zamanda şifasını versin inşallah rabbim beterinden korusun düzelir inşallah. Elbette üzülürsün gözünün önünde akşama kadar ana yüreği dayanır mı rabbim sana sabır evladına güç kuvvet şifa versin inşallah tezden toparlar dualarımız sizinle. Rabbim ummadığın bir günde yüzünüzü güldürsün inşallah. Eşinizin yaptığı da bencede de mantıklı madem bu zamana kadar düzelmemiş aparatla çocuğu sıkmaya ne gerek var aparatsız deneyin çift bez takın dediğiniz gibi. Bizler bazen eskileri ciddiye almıyoruz ama büyüklere da danışın onlarında elbette başlarından geçmiştir böyle bir durum. Onlar ne yapmışlar en azından fikir falan olur ne bileyim aklıma başka bişey gelmiyor. Rabbim yardımcınız olsun inşallah :green_heart:

2 Likes

Ahh kuzum benim Rabbim tez zamanda sifasını versin ins yuregim sızladı gercekten​:downcast_face_with_sweat:Bende eşine hak verdim acıkcası aparatı bir yasına kadar taktınız diyelim yine duzelmezse ameliyat olacak siz bu sefer ekstra uzuleceksiniz bebekliğini yasayamadıgı o aparatın içinde hapsoldugu icin..Kalça gelişim geriliği hiç duymadım kalça çıkıklıgı değil sanırım. Bir tanıdıgımın bebeginde cıkıklık var tanısı gec koyuldugu icin aparat vermemişler çift bez takın demişler iyilesmezse ameliyat demişler. Benimde bebekken kalça cıkıklıgım varmıs annem korkmus taktırmamıs kendi kendine iyilesmisim.. Canım eger İstanbuldaysan kartal eğitim araştırmaya gitmeni tavsiye ederim oranın hocaları cok iyi doç proflar ilgileniyor biz orada 15 gun kaldık bebegim iki aylıkken testis iltihabı gecirmisti o yuzden biliyorum cok detaylı ilgileniyorlar heyet toplanıyor her seferinde o sekilde tedavi veriyorlar. Aklında bulunsun yani. Ameliyattan da hiç korma, ins gerek kalmaz ama ben hastanedeyken cok farklı zor hastalıklarla mucadele eden cocuklar gördüm demem o ki bir ameliyatla gececekse hic korkma.. Benim bahsettigim cocuklar ömür boyu o hastalıkla yasayacak olanlar veya uzun zamandır tanı bile koyulamamıs olanlar.. Allah beterinden korusun deyip yinede sukur et ve hiçbir zaman isyan etme. Evlat en zor imtihan bende 11 yıl boyunca evladımın olmaması ile imtihan oldum.. Olması da olmaması da imtihan yani.. Derdi veren Allah dermanını verir insallah..
Bebisin adı neydi dualarımıza katalım ins
Benim bir arkadaşımın bebegi kalp hastası olarak dogdu anne karnında tanı almıstı ve aldırmayı onermisti drlar. Aldırmadı bebek bir haftalıktı sanırım ameliyat oldu aylarca kuvozde kaldı taburcu oldu bir ay olmadan yine ameliyat oldu. Kalp ve tum damarlarda sorun vardı. Cocuk toplamda 7-8 kere ameliyat oldu şimdi büyüdü de ilkokula gidiyor..

Bebeğinin tam hareketli dönme zamanı o aparatın icinde kalması kısıtlanması bebeğin ruh dunyasına ve beyin gelisimine de zarar verir ustelik..

2 Likes

Oy canim benim :face_holding_back_tears::face_holding_back_tears: aminn insallah insallah ordada ismin aynimiydi inan hic hatirlayamadim

Aminn canim benim. 3 aydir duzelmedi canim 6 aydan once bandajla.duzelmesi nerdeyse %100 mus doktorda dedi arastirdim hep oyle ilk 6 ay kikirdak yapisi henuz kemiklesmedigi icin bandaj tedavisi boyle ama simdiye kadar duzelmedi simdiden sonra bandajla nasil duzelicek inan hic inanmiyorum artik. Cocuk surekli ayaklarini tutup cekiyo elleriyle bacaklarini yirtiyo okadar sıkıldiki yasina kadar nasil olacak bilmiyorum. Sirtina gelen bandajin yerleri artik yara yapmaya basladi surekli ustunde ve sirt ustu yatiyo napicam sastim kaldim. Cok memnun olurum inan bi sorarsan onlardada gelisim geriligimi varmis birde alfa degerleri kacmiş

Tuh bacim yaaa rabbim sifasini versin sen yasina kadar dikkat et alerjik bisey verme belkide arada verdikce duzelmiyodur

1 Like

Aminn aminn canim benim insallah Allah razi olsun :purple_heart: hafta sonlari köye gidoyorum ben mini bi bahcemiz var gelen akrabalardan duyduklarim hep ayni biz cift bez takdik gecdi hic kimse aparat takdik demedi ve kalca cikikligina bizde cikik da yok bizimki daha hafifi. Suan bahsettikleri kisiler inan 40 yaslarinda hic bi saglik sorunu yok hastanedede denk gelip cift bezle geciridk biz diyen oldu bakalim bizde onu deniycez 3 ay sinra ne olucak tek korkum degerlerse düşme olurmu

1 Like

Kalca cikikliginin en hafifi bu canim kalcasi yerinde ama kalcayi orten ust kemik gelismemis yani geriden geliyomus. Cikik olsa alci yada ameliyat diyolar ama bunu alciyada almiyolar ameliyatida 4 yasina kadar gelismezse yapiyolarmis. Bacakda kisalik aksama topallama olur ergenlik caginda cok agrisi olur 30.40 yaslarinda ameliyat olmak zorunda kalir dedi doktorlar okadar ciddi konusuyoki insan napicani sasiriyo halbuki degerlerimizde kotu degil. İsyan etmedim hic hastanede bile halimize hep sukrettim bunda ne varki neler neler var Rabbim evlatlarimizla sinamasin. Peki canim kalcanda agri veya yururken aksama falan oluyomu sende cunki cikik daha ciddi . Rabbim yavrunu sana bagislasin canim benim rabbim kucagini.bos birakmamis sukur. Ben ankaradayim.birdada tek doktor ve hastaneyle kaldim bu hafta yine gidicem bashekim kendi muayene edicek haber bekliyorum

1 Like

Anladım canım tabikide çok zordur büyük insan değilki konuşup anlatasın yürüme dönemi hiç durduramazsın Rabbim büyük vardır her şeyde bir hayır iyi sonuçlanır umarım tez vakitte yarın arar sorarım sana yazarım canım :heart_hands:Rabbim kolay eylesin inşallah bu süreci

1 Like

Yok canım herhangi bir sıkıntı topallama vs hiçbir sorunum olmadı cok sukur. Özel hastaneye mi gidiyorsunuz peki? Bence en az dört bes farklı drdan görüş al canım ozellikle doc ve proflara götür mümkünse. Benim ameliyatlık birkac durumum oldu daha once ben her seferinde en az dört farklı drdan gorus alıp karar veriyorum cunku her drun gorusu farklı oluyor gercekten.. Rabbim kalıcı şifalar versin inşallah

1 Like

Amin canim benim Allah razi olsun :purple_heart:

Cok sevindim canim saglik sorunu olmamasina arastirdigima gore ve doktorlarin soylemesiyle ciddi sorunlar cikiyomus ileride. Ben ozel.hastaneye guvenmiyorum bu konularda devlet hastanesine gidiuorum alaninda uzman askeri hastanesinde bi doktora goturdum ordan heyet doktoruda bakdi bu haftada bashekim birebir ilgilenicek bakalim cunki degerimiz sinirda sayilir boyleyken 1 yasa kadar aparat takmam coo sacma geliyo

1 Like