kızlar akşam bir türlü yemek oluyor ama sabah aklıma gelmihor sabahları ne veriyorsunuz 8 aylık olucak daha korkudan pankrk deneyemedim siz neler veriyorsunuz ? Yazar mısınız
Bebk terayğı gerekli mi sizce yumurta pişiirmek veya kuymak yapmak saçma mı
Tam da ben bu konuyu açacaktım 6 aylık 5.5 da başladım şuan kahvaltı veriyorum ne yapacam bilmiyorum ek gıda bilmiyorum kahvaltı çok sıkıntı
Bende aynı yumurta haşlıyorum peynir onkadar sürekli yumurtada anca bir iki kaşık ağzına aürüyor zaten o kadar
Aynenn sürekli de aynı şeyi verince vicdan yapıyorum ben de ama kahvaltıya yapacak bişey bulamıyorum bize bir yardımcı olun
Pirinç unu içine elma , armut yada muz ve 1 tatlı kaşığı formül mama katıyorum bazende labne ile avakado karıştırıp veriyorum bunlardan birini yedikten sonra salatalık kesip veriyorum onun da içini yiyor
Damakları sertleştiyse korkmayıp deneyebilirsin pankeki köfteyi falan. Normal yöresel tere yağımızı kullanıyorum özel almadım.kuymak yapıyorum ben içine yumurta sarısı da koyuyorum çok seviyor. Yine yumurtalı tarif olarak havuçlu yumurta yapıyorum youtubede tarifi var onun harici yulaf lapası yapabilirsin meyveli yine videoları youtubeden bulabilirsiniz bebe bisküvisi haşlanmış yumurta sarısı labne ya da lor pekmez ceviz karışımı yapabilirsiniz
Avokado, salatalık, yeşil biber veriyorum bende eline tutuşturuyorum hatta. Yumurta haşlıyorum labne ile karıştırıp veriyorum genelde bende. Geçen yumurtayı çırpıp verdim ama pekte sevmedi gibi. Tahin ve pekmez vermeye başladım tam buğday ekmeğinden miniş kopartıp bandırıp öyle veriyorum. Yulaf veriyorum birde meyveli falan.Başka ne bilim bende bilemiyorum
Bal kabaklı muhallebi yapıyorum içine bir adet organik bebe bisküvisi atıyorum birazda tahin pekmez koyuyorum evde yapılmış doğal peynir onunla zeytin ezmesini karıştıriyorum yarım yumurta iyice eziyorum bazen elma eziyorum bazende muz eziyorum bunların hepsini tabağına ayrı ayrı koyuyorum severek yiyor pankekide minik minik koparsan yer korkma alişsin artık bende yediyorum ezerek yiyor benim bebeğimde 8 aylık
Kuymakta mısır unu kendi yediklerimizden olur mu dokunmaz dimi
Ben kendi yediğimizden yapmıştım
Tereyağı da mı peki
Yumurtanın yanında peynir vermeyin, yumurtadaki proteini öldürür bir faydası olmaz. Yumurtanın yanına sebze meyve türü birşey verebilirsiniz. Örneğin havuç soteleyin bir iki parça, ya da ıspanak vs gibi… yeşil biber verebilirseniz, hem yumurtadaki protein çok güzel emilir hem de C vitamini almış olur.
Bebek için özel değil ama marketten de almıyorum tereyağını
Aa bunu bilmiyordum ben hep peynirle veriyorum dikkat edeyim
Kendim de aksine yumurtanın yanında peynir yemeyi çok severim ama maalesef yumurtanin hiçbir faydası kalmıyor. Peynirdeki kalsiyum proteinlerle birlikte alınmaması lazım.
Birgün peynir birgun yumurta vermek mantıklı olur.
Evet evet teşekkürler bilgi için
Biberi de mi haşlayalım
Ben daha pütürlü pirinçli şeyler veremiyorum ya korkuyorum. bu dönemi de bir atlatsaydık
Püre haline getiriyorum ya da çorba yapıyorum