Ek Gıda konusu😓8 ay 20 günlük

Bebeğimin kilo durumuna bakarmısınız. 8 ay 20 günlük. Moralim çok bozuk artması gerekirken geriye düştü sizce bu normal mi? 8.aydan itibaren hareketleri çok arttı emekleme yanyan yürüme vs ona bağladım ama yinede böyle düşüş olması canımı sıktı.

Süt alerjisi var yumurta tahin de yiyemiyor o yüzden kahvaltıda peynir yumurta ya da meşhur her tarife uygulanan lor peyniri falan yiyemiyor.

Çoğu zaman sadece avokado veriyorum , ya da irmik iki yulaf lapası içlerine de pekmez. Acaba yetersiz mi kalıyor başka ne yapmalıyım sizce ?

Ben bu ek gıda işini beceremdim galıba​:downcast_face_with_sweat: kaç öğün yemeli ve bildiğin öğün gibimi olmalı? Bizimki biraz tadım gibi sanki. (Tek çeşit veriyorum)
Bir de hep Sebzeler ya da kuzu kıyma veriyorum tavuk balık da veriyorum ama hiç karbonhidrat vermiyorum makarnayı erişte gibi, bu da galeri durumuna etkiliyor olabilir mi ? Günde üç veya dört defa kaka yapıyor. Yani yedigini mide olduğu gibi çıkartıyor sanki . Siz nasıl yapıyorsunuz lütfen yardımcı olurmusunuz.

Bir de büyük ve önemli bir detay vermek istiyorum çoğunuz biliyor uyku eğitimine başlamıştık gece eskiden üç kere ya da dört kere emzirirken sadece bir kere emziriyorum şubatın başında başlamıştık acaba bunun da etkisi olmuş olabilir mi çünkü direkt olarak üçten bire indirdik.:downcast_face_with_sweat:

Lütfen yardımcı olur musunuz ek gıda konusunu ben yapamadım galiba en son saat kaçta vermeliyim yedide uyuyan bebek için bir de ben soğan ve sarımsak koyuyorum yemeklerine ama yine de çok tatsız yavan bir şey oluyor baharat koymadığımız için acaba farklı tarifler var mı sizde, yoksa sizde mi bu şekilde. Mama almıyor sadece anne sütü. Ne kadar verdiğim için emzirmeyi mi aksatıyorum acaba gündüzleri bilemiyorum kafam çok karışık şimdi de bunu kafaya taktım

Sondan başlayacağım yorumlamaya, anne sütü 6. Aydan sonra kiloya zaten fazla etki edemiyor ama yine de beslenme anlamında tabiki önemli bir unsur, geceleri 3 ten 1 e dusmussunuz kiloyu elbette etkilemiş olabilir, mama vermediğinizi söylemişsiniz ama +6 ay üstü içinde vitaminler olan besleyici kaşık mamalar ondan alıp gündüz anne sütü ile karıştırıp verebilirsiniz faydasını göreceksinizdir.

Sürekli avakado vermek faydalı değil zararlıdır ona da dikkat etmek lazım, yemek konsuunda ise tatsız tuzsuz şeyleri benim kizimda hiç sevmedi yedirirken bende acaba beceremedim mi neden sevemedi vs diye tribe giriyordum, kızımın herhangi birşeye alerjisi yoktu doktora danışıp 9. Ayda sofra yemeklerine geçtik, doktor nasıl yiyorsanız kültürünuze uygun yapıp yedirin ilerde sıkıntı yaşamayın dedi, dediğini uyguladım yavaş yavaş tuza, baharata başladım.Cocugun iştahı yerine geldi, sadece proteine yüklenmek evet hata bir yerde çunku vücudun karbonhidrata enerjiye de ihtiyacı var, yavaş yavaş makarna pilav gibi taneli yiyecekleri verebilirsiniz.Makarna yumuşak sonuçta boğazında kalır diye endişelenmeyin dişi yoksa bile çocuğunuzun damagiyla ezecek potansiyeldedir.Ek gıdayı gözünüzde çok büyütmeyin, bende deli gibi ne yapcam ne yedircem diyordum ne kadar alerjik bir bebek olmasa da ek gıdaya uyum süreçleri oluyor, kimi bebek iştahla hemen sürece dahil olurken kimi bebek geç uyum sagliyor..

Yemekten önce en büyük sorun uykuymus bence sizin açınızdan onda gelişme olduğunu söylüyorsunuz bu çok iyi, büyüme dediğimiz olay uykuda gerçeklesiyor o kesin..Zor olanı başarmışsiniz gibi görünüyor, yemeği dediğim gibi çok kafanızda büyütmeyin.. Alerjik bebekler içinde kilo yapan güzel tarifler oluyor onlardan yararlanın, hatirladigim kadarıyla şuan 2 ana 1 ara öğün olmalı gün içinde anne sütü aldığını farzederek ögün sayısını bu şekilde söylüyorum..Mideleri de zaten çok kcuuk yiyecegi 3-4 yemek kaşığı olacaktır, Instagram annelerine bakmayın o ayda hiç bir bebek tabak tabak yiyemez. Ara öğünde tahin yiyemedigini söylediğiniz için muz ve Hindistan cevizi yağı karışımı tavsiye ederim.İcine çok ince öğütülmüş ceviz, bebe bisküviside koyabilirsiniz, aslında düşününce insanın aklına çok alternatif geliyor.

2 Beğeni

Benim bebeğiminde kilo alımı 4,5 ayından sonra baya yavaşladı bizimkinin de tahin ve kuruyemiş alerjisi var ama ek gıdada çeşitlilik önemli benimkide maalesef henüz tam alışmadı 5 gün sonra 8. Ayına girecek karbonhidrat önemli bebekler için enerji veriyor bebebisküvisi yulaf unu da kahvaltılara ekleyebilirsin canım Og naturelin keçiboynuzu özlü ve zeyinyağı özlü bebebisküvileri var kahvaltı için çeşit olur avakado çok sık vermek iyi mi bilmiyorum ama ben 3 gün veriyorum sadece bu kaka konusu bendede aynı günde 2 kere yapar ama benim mamada alıyor

Kahvaltı için fikir olur diye örnek yulaf unu + muz veya Armut, şeftali, hurma ( buharda haşlayıp) hergün birini yulaf ununa veya irmik ben 3 gün yulaf 2 gün irmikle yapıyorum birde ruşeym ekleyebilirsiniz bir tatlı kaşığı kadar ( yumurta sarısıyla ama sizin alerjiniz var ) yumurta veremediğiniz için bir meyve ya da sebze ile tatlandırın alerji yoksa kahvaltılarına ceviz ekleyebilirsin ara öğünlere de aynı şekilde ceviz fındık falan ekleyebilirsin

Şehriyeli Arpalı çorbalar yapabilirsin besleyici oluyor ayrıca çorbalarına mesela biraz bulgur ya da pirinç katabilirsin mercimek de aynı şekilde birde kan tahlili verdin mi hiç mesela benimki çok iştahsız tahlil verdik demiri çok düşük çıktı oda biraz etkiliyor iştahı ve kiloyu

Birde yapamıyorum diye üzülmeyin :white_heart: süreciniz çok zor süt ve yumurta alerjisi olunca aslında kahvaltıya da pek seçenek kalmıyor zaten kahvaltıda Allah yardımcınız olsun

1 Beğeni

Bu kadar detaylı açıklama yaptığın için çok teşekkür ederim doğru söylüyorsun Instagram annelerinden çok etkileniyorum sanırım​:smirking_face: canım çok sağ ol dediklerini dikkate alacağım

Canım benim çok sağ ol ne güzel yorumlamışsın sen de. Evet maalesef alerji bizi mahvediyor. Geçen gün elma rendeledim tat versin diye de tahin koydum yarım saat içinde vücudu öyle bir kabardı ki. Kahvaltıya gerçekten bir şey kalmıyor hep yulaf irmik vermekten çocuk da sıkıldı artık farklı lezzetler arıyor belli ediyor kendini diliyle itmeye çalışıyor. Ama birazcık farklı bir şey vereyim onu yiyor. Karbonhidrat vermiyordum ona dikkat edeceğim makarna vs vermeye başlayacağım artık, tekrar sağ ol canım

1 Beğeni

verdiğin bir şeyi sevse bile birkaç gün yiyince farklılık istiyor bebekler .og in yulaf ezmesini de denemeni tavsiye ederim içine meyve haşlayıp koyabilirsin .çeşit çok fazla aslında vermek icin alerjik bile olsa . bir de tatları yavan geliyor demissin bu bize göre böyle bebek için öyle değil neye alisirsa sever ama tadimlarin ilk günunden tatsız deyip tatlandirmaya baslarsak biraz zorlanabiliriz mesela mevsimi olmasına rağmen cennet hurması vermedim tatlıya alışır diye ya da sadece muz vermedim illaki yanına tatlı tadını kıracak bir şeyler eklerim .pekmeze alerjisi var mı bilmiyorum çünkü vermedim tatlıdan uzak duruyorum nerede bize göre tatsız onları veriyorum zorlanmayayim diye .illaki öğünü nü sevmediği zaman olabiliyor ısrar etmeyip biraz ara verip tekrar veriyorum yine yemezse başka bir şey hazırlıyorum ama gün içinde 2 ana öğün mutlaka yapıyorum kahvaltı ve yemek .ara öğün meyve yoğurt kefir günlük veriyorum .hepsinden dengeli vermeye çalışıyorum ama bunları kilo alımı olsun diye değilde beyni daha iyi ne çalıştırır göze ne iyi gelir ne enerji verir vs diye hesaplamalar yapıyorum hareketliyse zaten kilo alımı yavaşlaması çok normal kilo ısı birazda genetik zaten . öyle dolu dolu yemese bile olur tadım asamasindalar damak zevkleri oluşması için şu anki çabamız zamanla artıp yiyip içecekler. paylaşımından aklıma gelenleri cevaplamaya calistim.benim kızda alerjik ti ama yavaş yavaş başladım hepsine eğer sıkıntı olursa ara verip devam ediyorum .şu an geneliyle azalsa da kuruyemiş ve tahine hala alerjisi devam ediyor .süt merdivenine göre baslayabilirsin bence .ben yoğurtla başlamıştım

1 Beğeni

Bebeğiniz kaç aylık acaba alerjisinin azaldığını nasıl anladınız benim bebeğimin de kuruyemiş ve tahin alerjisi var aylardır talep oluşturmama rağmen alerji doktoruna randevu bulamadım emziriyorum tahin yedim birkaç defa sütümden eskisi kadar etkilenmedi ama birebir kendisine yedirmeye korkuyorum acaba azıcık denesem birşey olur mu

Rica ederim canım benim üzülme bu süreçlerin hepsi geçici insan yaşarken çıkmazda hissediyor ama zamanla tüm sıkıntılar geçiyor

1 Beğeni

Sağ ol canım yorumun için, ben de bu hafta sonu yumurta sarısını tekrar deneyeyim diyorum. Bu arada ben yurt dışında yaşıyorum bahsettiğiniz OG yi bilmiyorum. Ya alerjik de olsa çok çeşit var ama kahvaltıda biraz ağır geliyor yemek tarzı gibi oluyor, hafif olsun deyince de hep yulaf irmik oluyor. Evet biraz hareketli bir bebek onun da belki etkisi vardır. Benim en çok kafama takılan gece her uyandiginda meme verirdim şimdi sadece bir defa veriyorum acaba o mu etkiledi diye düşünüyordum, ama arkadaş altıncı aydan sonra sütün su gibi olduğunu söyledi. Biraz daha tat olayından normal ana yemek olayına geçmem lazım sanırım dediğiniz gibi. Evet benim bebek de iki gün üst üste aynı şeyi yiyince sıkılıyor artık farklı tat bekliyor

Çağla nin bebisle aynı gün doğdu benim kızım da 8 ay 22 günlük . ben alerji testi yaptırdım ama daha küçük olduğu için sonuç ya bir şey çıkmadı. normalde tadımlara 5. ay itibariyle başladık ama alerjisi olduğu ne kadar sonuçta çıkmasa da süt ve süt ürünlerine olduğuna kesindi .iki ay bunlarsiz ilerledim bu süreçte süt ürünleri dışında alerji riski yüksek olabilecek hiçbir şey vermedim .7. ay ile birlikte doktorumuz yoğurt ile baslamami söyledi ilk günler bir şey yoktu her gün verince bir hafta sonra hafif kızarıklık olmaya başladı bir hafta ara verdim yoğurt lor vermedim vücudu düzelince tekrar yoğurt verdim ve ilikli kemik suyu ve kuzu etine başladım bir sıkıntı olmayınca 8. ayda yumurta sarısı denemesi yaptım balık tavuk eti derken ilerledik eğer kızarıklık olsaydı belli yerinde gün icinde ara veriyorum olmazsa devam ediyorum .bazen bacak kısmında pütürlü izler olusuyor muhtemelen yumurta beyazindan kaynaklı onu da her gün vermiyorum hafta 3 e düştüm . geçen gün kahvaltı da ceviz vermiştim gün içinde kalça kısmında kızarıklıklar gördüm birbdaha vermedim bu s ekilde deniyorum . tahin illaki de şart bir şey değil zaten pekmez de öyle kuruyemiste doktorunuz tavsiye ederse denenebilir Eger tepki görürseniz ara verirsiniz yani denene deneye ilerliyorum .yaşı bizimkinden buyukse test yaptırıp ona göre yedirmek daha mantıklı olur ne boyutta tepki verir bilemiyorum herhangi duruma karşı ben en geç öğlene doğru vermiş oluyorum

bebek uyandığı halde mi vermiyirsun ki memeyi anlamadım eğer uyuyorsa gerek yok uyaniyorsa verirsin açikmis olsa zaten uyanır benim kızım da gün içinde mama ya bir sefer ya da akşama kadar içmiyor artık ek gıda ile ilerliyoruz . tabi sen artık biraz arttır ek gıdayı cesitlendir . illa o marka olması gerekmiyor organik olan herhangi birisi olur kahvaltı için çok iyi bende tadını çok seviyorum yulaf ezmesinin .kahvaltıya en fazla yemek gibi olan çorba olur bence . yumurta da sıkıntı kalmazsa kahvaltı için tarhanali yumurtayı da genellikle severlermis onu denersin . bezelye barbunya tatlı patates havuç pancar brokoli karnabahar bunların yemekleri artık makarna deneyebilirsin hem kendisi de yemeye çalışır Blw oluyor(benimki ilk denemede sevmedi ama yine vereceğim ) diyorum ya çocuk neye alisirsa onu yigunluk veriyor makarnayı sevmedi ama sebzeyi iştahla yiyor çünkü genellikle onlardan yedi et sulu yemekler mesela tuz olmamasina rağmen çok güzel lezzet veriyor yemeğe . yumurta kiyamadigim ogunlerde haşlanmış meyveli yulaf ezmesi lapası kurtarıcı oluyor .her cesiti dene yesin çocuk . ben bugün mesela kahvaltı da yulaf lapası öğlen köfte yaninda brokoli ve tatlı patates haşlaması akşama da yerse bal kabağı veririm ara öğün meyve karışımı ve yoğurt mutlaka olur . dün sebze günüydü bugün et .İnan kendimize bu kadar uğraşmıyorum ben ne bulduysak yiyoruz eşimle Ramazan bile olsa ama kizim için hazırlarken tezgah uzeri bulasikla yığılıp kalıyor .

1 Beğeni

Çok teşekkür ederim benim bebeğim 7 ay 25 günlük 3 aylıkken test yapmıştık tahin ve kuruyemişe çıktı tüketmeyi bıraktım ama benim bebeğimin egzaması da var yüzünde kızarıklık oluyor her zaman bende vücudunu kontrol ederek anlıyorum verdiğim bişiyin alerji yapıp yapmadığını tahin evet çok şart birşey değil ama ceviz beyin gelişimi için önemli en azından onu verebilseydim diye düşündüm

1 Beğeni

alerjik bebeklerin yüzünün geneli öyle herhalde artıp azalan hep bir kizariklik oluyor tam bitti diyoruz tekrardan kızarmış oluyor Krem sürüyorum günlük . ceviz önemli tabi ki ama alerji olması da kötü o yüzden beyin gelistirecek ne varsa ceviz dışında değerlendirilebilir düzenli d vitamini vermek mesela ocean in DHA destekli d vitamini var 8 -12 ay arası öneriliyor ben onu vereceğim beyin kas gelsiimi için düzenli balık yiyor da zaten .12. ayda balık yağına da başlıyoruz o zamana da belki de cevize alerjisi kalmayacak olumlu dusunelim olumlu olsun inşallah bebislerimiz için :cherry_blossom:

1 Beğeni

2 gün önce elmanın içine tahin kattım bu şekilde yarım saat içinde kızarıklık oluştu ve hala gitmedi. Bızm alerjı boyle oluyor hele ben süt peynir yediğimde cok fena sizde de bunsekıldemı?

Bende kahvaltıda yulaf lapası+balkabağı verdim. Gece uyandıgında ılk uyanmasında emzirmiyorum cunku 2 saat once zaten emmıstı alıskanlıktan uyanıyor ama gece 3-4 gibi uyanınca veriyorum

tahine ciddi alerjisi var bir süre ara verin bence zaten tahinin alerji riski de yüksek bir besin .6. ayindayken evet böyleydi mama ictiginde bu hale gelmişti vücudunun her yeri şimdi .şimdi kalça kısmında ve biraz kollarında var o da yumurtadan olduğunu düşünüyorum ara ara veriyorum .alerjisi iyice düzelince riski yüksek değilde hafif hafif başlamalısınız .bizim süreci bahsetmiştim zaten nasıl basladigimi

1 Beğeni

her uyandığında su teklif ediyorsunuz degil mi .benim kizimda mama saati dışında uyanırsa genellikle susadigi icindir başucunda olduğunu da bildiğinden eliyle uzanır almak için içip tekrar yatar

1 Beğeni

Aaaa etmıyprdum denemek lazım cok sagol valla aklıma hıc gelmedı su vermek

1 Beğeni

Evet maalesef öyle gün içinde sıkça nemlendiriyorum bazen tamamen kaybolup sönüyor sonra bir bakıyorum birden tekrar alevlenmiş henüz balık denemedim balık verdiğin gün nelere dikkat ediyorsun canım mesela o gün neleri vermemek lazım mama zehirleme yapmaz demı :woman_facepalming:t2: balık konusunda biraz gereksiz korkularım var yengem kuzenim küçükken vermişti dalgınlığna gelmiş yoğurtta vermiş birkaç saat sonra zehirlenmişti bebek yani tabiki ben yoğurt vs vermem de işte o zamandan korku kaldı bende :smiling_face_with_tear: nelere dikkat etmek lazım net bilgi de bulmadığını için henüz veremedim çok teşekkür ederim :growing_heart::growing_heart: d vitamin ve kan ilacı düzenli veriyorum d vitamini dediğine bir bakayım ben şuan nutrigen kullanıyorum

en tazesi olacak şekilde aldık pişirip parça parça buzluğa koydum haftada 3 gün olacak şekilde çıkarıp yanına tatlı patateste haşlayıp zeytinyağlı veriyorum .o gün içinde yoğurt kefir vermiyorum ama aslında balik tazeyse eminsen o da dokunmaz da garanti olsun diye vermiyorum .eğer doymamış olursa uykuya geçerken mama veririm balıktan sonra yarım saat içinde mama içtiği de oldu bir sıkıntı olmadı .ilk defa deneyeceksen balığı az verip yanına başka bir sebzeyi eklersin onunla birlikte hem doyurucu olur hem de baligi da denemiş olur .benim ki tatlı patatesli seviyor öyle veriyorum. ilk olacağı için gündüz saatlerinde denersin daha iyi gözlemlemiş olursun cildini kızarıklık vs olmazsa harika olur çok önemli bir besin :heart_eyes:bir ay oldu ben başlayalı ama daha erken başlayanlar da çok

1 Beğeni