Yumurta sarısı tattırdım peynşr versim yoğurt patates havuç kabak az az tattı hep . 10 15 gün kldu 6 ay 1 haftalık bebeğim hala tek öğün mü vereyşm ve daha ne versem acaba
Artık corba falan da ver mercimek şehriye patates yemeği ben bebeğime 5 aylıkken taddır ma yaptım 6. Ayda çorba falan aynı şekilde devam ettim şuan 7 aylık hersey MAŞALLAH YİYO korkma ver ne yiyorsan ver
15 gün olmuş canm aynı şeyleri verme değişik değişik ver alışsın bebek avakado günlük ver labne bebek için krep tarifleri var yap ona krepleri minnak ver bakalım çigenmeyi öğret ona muz ile avakado karıştırabilirsin ara ara aklıma gelen bunlar canım valla 7 buçuk aylığız omlet de yaparım ben sende yap bence öyle günlük değişik değişik ver seviyorlar bide ben fındık ve ceviz robottan geçirdim ara ara yoğurda koyarım alarji var mı bebeğin sen 3 gün tattir snra ver vanm
Kuzucum benımkınınde süt alerjısı vardı ben bu hanı içimin pınarın laktozsuz yogurdu varya ondan verdm once cok sukur hc bsycık olmadı sonra normal yogurt verdm cok sukur ondada olmadı laktozsuzu dene bıraz ıstersen ıcıne pekmez damlat
Soğanı soyuyordum ,dogramiyordum.
Tencereye bir sogan, patatesleri küp seker gibi dogruyordum onuda ilave ediyordum bir havucu da aynı şekilde yaparsin ilave edersin,iki yemek kaşığı küçük pirinç yıkamadan , suyunda dokdukten sonra ocağa koy caykasigi sıvı yag ,biraz tuz ilave et pişecek öyle.
Bu sekilde yapinca yiyordu kilosu ayin gore cok duzenliydi
*Ispanak soğan kıyma pirinç ilik suyu ile çorba
*bal kabağı havuç patates ilik suyu ile çorba
*yoğurtlu çorbalar mesela yayla çorbası ya da şehriyeli yoğurt çorbası
*kabağı çatalla ezip üzerine suda kıymayı haşlayıp döküyorum yoğurt ile beraber
Hem haşlayıp hem de yemek veriyorum
Sabah pankek ya da omlet, zeytin, salatalık
Ara öğün meyve ya da muhallebi
Öğlen çorba, havuc tarator sıkılmış mandalina suyu
Aksam çorba, kayısı kürü
Gibi yicekler uyguluyorum
Sebzeli Yeşil mercimek, tarhana, mercimek çorbası, tavuk çorbası, tavuklu pilav, yayla çorbası gibi daha cok corba turune adapte oluyorum cok katı yedirdifim de kabiz oluyor
Benimde oğlum tam 6 ayını doldurdu. Sadece bir kaç kez çay kaşığı ile yoğurt verdim. Yumurta sarısı verdim minicik. Artık başlamalı mıyım napicam bilmiyorum ne vericem doyumluk mu veriyim çorba falan zeytin falan verebilir miyim kahvaltıda. Çünkü sütüm yetersiz kalıyor ve iştahlı yemek istiyor yoğurdu versem kaseyle yiyecek devamı gelmedi diye ağladı hatta ölçü konusunda ne kadar neyden vericem hiç bilmiyorum
3 gun kuraliyla tadimlara baslamaniz gerekiyor. 15 günde, ilk 5 sebzenin tadimi bitiyor. Sonrasinda sabah tadım, ogleden sonra tadimi yapilmis sebzelerden püre, çorba vs vererek devam ediyorsunuz. Ben havuc, brokoli, enginar, tatli patates, bal kabağı tadimiyla başladım. Yoğurt, yumurta, avakoda devam edeceğim.