Evde sıkılmış dahi olsa meyve suyu 1 yaştan önce önerilmiyor
Çok teşekkür ederim. Tamam önce tadım yaptırıym sonra o zaman çorba püre falan onlara başlayım. Doyumluk vermeyim ama demi yinede
Mandallinq ve portakal suyu sıkıp verebilirsin
Evet bir anda yuklenmemek adina doyum yapmayın bizim doktorumuz 5 bucuk aylikta tadimlara, 6 bucukta tadim arti tek doyum öğünü ile başlatıyor. Besinler denendikce çeşitte artiyor tabi.
Meyvelerin suyu çok yoğun şeker içerir ve meyvenin asıl faydalı olan kısmı da posasıyla çöpe gider. Bence suyundan ziyade doğrudan meyveyi kendi formunda verin daha sağlıklı olur. Meyve suyu çocuk ya da yetişkinler için bile pek sağlıklı bi seçenek değil maalesef. Kaldı ki portakal baya asitli bi meyve ve alerjen, bebekler için suyunun uygun olacağını düşünmüyorum.
Kastım hazır mryve suyu değil ki 3 aydır veriyorum bi sıkıntı gormedim canım
Yok zaten ben de dogal kendi sıktıklarimiz icin soyluyorum. Yani soyle düşünün 1 portakali yemek bile zorken 4 portakalin suyunu sıkıp içebiliriz. Bu yuzden kontrolsuzce vucudumuza seker yuklemis oluruz. Meyvelerdeki seker de sanildigi kadar masum degil, meyvenin suyunu sıkıp ictigimizde de cok fazla meyve sekeri tuketmis oluyoruz.
Pişik yapma ihtimali de yüksek
Hayır canım her gün vermediğin sürece ve belli ölçüde verdiğin de yapmıyor
7 ay 20 gunluk yaptigim tariflerden biri pirincunu muhalebisi icine hurma veriyorum cok sevdi
birtaneside irmik muhalebi pismis havuc armut mikserden geciriyorum cok az zeytin yagi .
bebek tarhanasi zeytin yagi .
Avakado puresi yunurta sarisi labne yada bebek loru
Sebze corbasi da cok iyi vitamin deposu.
Brokoli havuç patates soğan katiyorum şu anlik
yardımcı olursanız çok sevinirim
patates tatlı patates kabak havuç verdim başka neler verebilirim. yani yeşil yapraklı sebze olarak
Brokoli (küçük parçalara ayrılmış ve iyi pişmiş)
Karnabahar (buharda pişirilmiş ve ezilmiş)
Ispanak (hafif pişirilmiş ve püre haline getirilmiş)
Balkabağı (haşlanmış veya fırınlanmış)
Bezelye (iyi pişirilmiş ve ezilmiş)
Yeşil fasulye (yumuşayana kadar pişirilmiş)
Instagraminda paylasiyirum takip edebilirseniz ilknuuryaalcnkayaozdemir
7 ay 18 günlük bebeğime pankek verebilir miyim ki boğazına yapışır mi veren var mı nasıl yediriyorsunuz
Ben kahvaltıda haşlanmış yumurta avakado ve lor bazen loru yogurtla karıştırıp veriyorum bazen de gün kurusu kayısı haşlayıp onunla beraber yediriyorum avakadoyu
Çorba olarak
Yeşil mercimek kabak kuru kayısı haşlayıp verdim
Yarında ilik suyu ile biseler yaparım sanirm tarifleri incelerim
Biz 5 aylikken tadimlarq basladik 5 bucukdq 1 ogun sadece meyve yada sebze veriyorum yogurt pek sevmiyor 6 atlik olduk 2 ogune cikara bilir miyim acaba sutum de yetmiyor artik
Çıkarabilirsn bence ben 6 aylıkken 3 öğün veriyordum yani kahvaltı ve akşam yemeği veriyordum oglende yoğurda az pekmez koyup veriyordum
Ya bendde öyle yapayım ozaman malesef yogurtu sevdiremedim
Yoğurt sade verme hep içine biseler kat meyve rendele elma armut ya da pekmez ben öyle alistirdim şimdi yiyor yoğurdu