İyi yaptın canım bnde azaltayım biraz
Herhalde bugün ek gıdanın zamanını ayarlayamadım yemek istemedi.
Ben doktor tavsiyesi ile başladım 6.aya bir hafta falan vardı. Eli sürekli ağzında olduğunu gördü ve oturabiliyor olunca başlayabilirsin dedi. Dediğin gibi üç gün kuralına göre başladık.Patates haşladım kabızlık olayına karşı zeytinyağı damlattım çay kaşığı ile verdim. Tabi biraz hasta zamanına denk geldiği için pek şey yapmadı. Sonraki gün yine denedim fazlasını istese de devam edecektim ama patateste öyle olmadı. Bir gün boşluk bıraktım alerji ihtimaline karşı öyle yap dedi doktor. Avokado da istekli olunca çay kaşığı olsun vs düşünmedim yani verdim. Su 2 çay kaşığı falan verdim ama buradaki blogta miktar daha fazla ölçüsünü bilemicem şimdi de Osman hoca var YouTubede ordan destek alabilirsin. Imm ilk ay deneme oluyor genelde. Anne sütü veya mama hala ilk öncelik. Çok aç veya çok tokken deneme ve uykusu varken de deneme .Başka bir yardımım olursa yazabilirsin özelden
Ben yoğurtla başladım. Ilk gün 1 kere 1 çay kaşığı şeklinde verdim. Dr suyu yedikten sonra ne kadar içmek isterse verebilirsin ddi
Bende havuç ile 5. Ayda başladım. 1 çay kaşığı ikinci gün 1 tatlı kaşığı üçüncü gün 1 yemek kasigina yakın verdim maksat alerjisi var mı diye bakmak doyumluk değil
Valla yeni başladık bugün kendi ne kadar içmek isterse o kadar içti ![]()
Erkenden ek gıdaya baslayan oldu mu merakimdan soruyorum
Bence erken diye dusunuyorum ben 5 bucuk ayinda dusunuyorum
Ben o hatayı yaptım babaannem yüzünden bebiş 3 buçuk aylıktı bu doymuyo dedi bebeğim çok güzel kilo alıyordu konserve mama aldırdı yedirdi kızım o gün bugündür doğru düzgün kilo almıyor başlar başlamaz düştü çıktı kilosu düşük şu an ilk üç ay çok iyiydi bebeklere ek gıda desteksiz oturmaya başladığı zaman başlanması öneriliyor
Gerçekten verdiğin bilgiler için teşekkür ederim 4 aylık bebeğim emzikla tadım yaptırıyorum 5 aylıkken baslacaktim dediğiniz gibi oturduğu zaman başlayayım ozman
Başlayanlar oluyor. Bebeğim 5 ay 1 haftalık ben 6.ayı bekliyorum.
3.5 aylık bebeğe konserve mama mı verilir
Eğer sadece mama alıyorsa 4.ayda başlatan doktorlar da varmış.Ama anne sütü ve mama şeklinde gidiyorsa 6.ay
Tam ek Gıdaya gecilmiyor ama kucuk tadimlar yapa bilirsin
Benimki hazir ek gidaya ama ayini bekliyorum mama sandalyesinde gayet dik bir sekilde oturuyor dogum kilosunun 2 katini gecti coktan yemeklere ilgisi var biz yerken agzimiza bakip dilini cikariyor ![]()
Ne kadarlıktı bebisin
4 ay 2 günlük canm
Daha küçük canım 5 bucuk aylikken yavaş yavaş tadım yaptırabilirsin canım
Zarari olmaz dimi oyle yaparsam eğer
Zarari olabilir. Bagirsak dengesini bozabilirsiniz ve bir kere bozulursa duzelmesi zaman alir. Eger ki doymadigini dusunuyorsaniz konserve mama yerine, ayina uygun formül mama kullanmayi deneyebilirsiniz. Ayrica 6. Ayinda bile takip eden doktor onay vermedigi sürece ek gidaya gecilmemeli.