Ek gıdaya başlangıç süreci nasıl olmalı?

Daha küçük canım 5 bucuk aylikken yavaş yavaş tadım yaptırabilirsin canım

Zarari olmaz dimi oyle yaparsam eğer

Zarari olabilir. Bagirsak dengesini bozabilirsiniz ve bir kere bozulursa duzelmesi zaman alir. Eger ki doymadigini dusunuyorsaniz konserve mama yerine, ayina uygun formül mama kullanmayi deneyebilirsiniz. Ayrica 6. Ayinda bile takip eden doktor onay vermedigi sürece ek gidaya gecilmemeli.

Ben cidden sorununu yaşadığım için diyorum rica ederim bebisler sağlıklı olsun fikir alıp verme konusunda her zaman veririm :blush::blush:

Hayır ,buna doktor izin veriyor zaten,ek Gıdaya başlamadan önce tadimlar yapıla bilir, hem bu neye alerji olup olmadığında göster ir

Erken ek gıdaya başlatmanin birçok zararı var bence imkninz varsa 6 aydan önce baslatmayin ufak tadimlar yaptırılabilir ama tamamen ek gıda kesinlikle önermiyor doktorlar

Kızım 4 ay 10 günlük. 4 aylık kontrolünde 5. Ayda başlamamız gerektiğini bebeğim erken oturmaya başladı gelişimi iyi oyuzden birde sadece mana kullanıyor. Anne sütü alanlara 6 aydan önce başlamalarını önermiyorum birde çocuğun oturabilmesi kafasını tutuyor olabilmesi gerekiyor demişdi. Bence çocuk belli ediyor kendini hazır olduğunu. Yemeklere ilgi duyuyor siz yerken ağzını açıp kapatıyor yani erken başlamak çok da iyi değil bebeğiniz zaten anlatıcak size ne zamn yemek istediğini

Anne sütüyle beleniyor bebeğim 10 gündür ek gıdaya başladık ama bebeğimde hiç değişiklik yok. Hâlâ ağzını bile açmıyor yemek için. napicami şaşırdım nasıl alistiracagim bir akıl verin.

Oyuncak al ozaman once yutkunma refleksini ogrensin.

Merhabalar oglum 7. Aya girdi ek gida olarak neler nasil hangi saatlerde verilir yardimci olurmusunuz litfen.yada tarifleriniz.sizler ne yediriyosunuz.

1 Beğeni

Merhaba hanımlar bebeğim 4.5 aylık. Devlet hastanesinde kontrollerimize gidiyoruz. Oradaki doktorlar ek gıda konusunda yönlendiriyor mu. Ek gıdaya geçebilirsiniz der mi?

Merhaba neler veriyorsun

Bilgi verir misiniz ?
Hangi öğünden başlanacak
Ne kadar verilecek nelerle başlamalıyız ?

1 Beğeni

Ben ilk havuç vermiştim yavaş yavaş çoğu sebze ve meyveyi yedirdim.

Tabi hala bitmedi​:woman_facepalming:t3:

3 gün kuralına dikkat et canım en önemlisi o

Ev yapımı yoğurt verebilirsin çok iyi kabızlığı falan varsa işine yarar

1 Beğeni

Doktorlar öğlen öğünlerinden başlamayı öneriyor ki hazımsızlık olmasın.

Her besinden ilk gün 1, 2 tatlı kaşığı yavaş yavaş arttırarak gitmeli yani mesela 2.gün 3 ,4 tatlı kaşığı gibi . Baktın alerji yok 3 günde daha fazla verebilirsin.

Mevsim sebze ve meyesi olarak ilk elma,armut,şeftali, kayısı,muz,brokoli,avokado,kabak,havuç ,bal kabağı,bezelye gibi her besini 3gün tekrarlayarak ver.

Şöyle mesela ilk gün sadece havuç verdin diyelim 3 gün devam ettin 4 gün havuca mesela kabak katabilirsin böylece sebze tadı yavan kalmaz ve bebekler böylece çoğu besini sever.

Çok şükür benim kız çoğu sebzeyi sevdi bu şekilde

Birde zeytin yağı ekledin mi ohh mis :smiling_face_with_three_hearts:

2 Beğeni

Gülşen herşeyi yazmış dediklerini uygulaya bilirsin.
Ama ne verirsende fazla yüklememeye çalış.
Bebek yeni tat görüp seve bilir bitince tekrar isteye bilir malum.ama ikinci pors vermemeye çaliş ilk başlarda .
Çünki kabızlik yaşaya bilir ,daha midesi küçük diye hazm edemez o yüzden ilk başlarda az 1 porsiyon vere bilirsin.

Ben ilk başladığımda öğlen veriyordum.
Sonra yavaş yavaş sabah haşlanmış yumurta sarısı , öğlen sebzelerden çorba akşamda yarım muz veriyordum .

açken versen daha iyi çünki tokken gemiyorlar

2 Beğeni

Gunde 120 yiyor ml

Ben ilk olarak ev yapımı yoğurt vermiştim.

Merhaba hanımlar. Çocuğum 4 ayı bitirdi 5 e girdi doktorum yavaştan ek gıdaya başla ded i. Ne ile başlayabilirim. Tadımlık ev yapımı yoğurt tattırdım ama bilemedim