Ek gıdaya başlangıç süreci nasıl olmalı?

Hiç üzülme ve kötü düşünme bence benim kızım da sadece mama kullanıyor Dr bize de acele etmene gerek yok zaten tüm hayatı boyunca ek gıda yiyecek 5,5 ay geçtikten sonra yavaş yavaş başlayabilirsin asla zorlama dedi . 5 ay 22 günlük şuan havuç elma yogurt avokado denedik havucu çok sevmedi sanırım ama sorun değil karıştırıp biseyler yapmaya çalışıyorum ve yemesi değil ki amaç alışmaya çalışması :hugs: için rahat olsun ufak ufak deneyebilirsin ben meyve emzigine elma rendeleyip koyuyorum çok seviyor . Bebeğini en iyi sen tanır anlarsin :hugs:

1 Like

Hoşgeldik aynı konulara :rofl::rofl: hadi bakalım ben havuç ve elmayla başladım haşlayıp ilk gün sadece havuc ikinci gün ikisi karışık 3. Gün ikisini cicibebeyle karistirdim

1 Like

:smiling_face: bende deniyim

Sonra avokado denedim ama yoğurtla karistirdim ama ne yaparsam yapayım bıkac damla zeytinyağı koymaya çalışıyorum bide bu tane cicibebe ezmeye çalışıyorum içine . Şimdi de kayısı ve hurma kaynattim az kabızlık var gibi hafiften belki bı faydası olur dün akşam verdim bugün de yoğurtla karistircam

Tadım sürecinde 2 besini aynı gün veya karıştırarak vermemelisiniz demişti doktorumuz. 3 gün kuralı var 3 gün aynı saatte öğlen mesela aynı sebze veya meyve. Sebzeler bittikten sonra meyveler sonra da ikili üçlü şekilde verilebilir. Ayrıca şeker, tuz, baharat yok baslangicta.
Yararlandigim kaynağın linkini aşağı bırakıyorum önceden de başka konuya eklemiştim.

1 Like

Bir de şu tabloyu atayım nasıl ilerlemek gerekir fikir olur. Bu tabloya göre çeşitleyerek tariflerle devam ediyorum ben.

1 Like

Kızlar yeni ek gıdaya başlayan var mı varsa ne ile başladınız neler veriyorsunuz

Ev yapimi yogurt werdim bebek irmigi aldim meywe puresi yaptim bi kac gundurde corba yapiyorm tuzsuz baharatsz

Bebek rendesinde meywe rendeleyip yedirdim organik bebe biskuvisi war ondan aldm yediriyorum

Bende ev yapımı yoğurtla başlamak istiyorum Dr 1 hafta aynı şeyi ver dedi alerji yapabilir dedi

5 ay 25 gunluk tavuk corbasi erkenmi acaba bide neler verebilirim

Bugün konturolumuz vardı bugün başlattı ek gıda ya yoğurt yumurta sarısı tavuk suylu çorba mevsimsel sebze meyve verebilirsin ama 1 şeyi 1 hafta ver alerji yapabilir dedi

Bizde üç gun oldu baslayalı. İlk havucla basladık, bugunde patates püresi verdim. Normalde üç gub kuralı var alerji testi için. Örnegin üç gün havuc veriyoruz dördüncü gün patates e geciyoruz. Ben sosyal medyada bir cocuk dru takip ediyorum soylediğine gore üç gün kuralı kaldırılmıs bir gün denemek yeterli imiş. Ben orta yol olsun iki gün takip edeyim dedim. İki gün aynı besin üçüncü gün yeni besin vereceğim. Çevremde hiç kimse bu kural ile cocuk büyütmemiş ben soyleyince şaşırıyorlar. Benimde bazı besinlerde alerjim var 24 saat içinde alerji varsa kendini belli ediyor zaten o yuzden iki gün ideal diye düşündüm bende.. Sizin drunuz bir hafta demiş cok uzun geldi bana. Hani bilinen üç gün tüm drların önerdiği bu aslında o yüzden sasırdım acıkcası..

Ne gibi alerji oluyorlar acaba bebisler hastami oluyorlar

Yaygın olarak agız cevresinde ve cildinde kızarıklık, döküntü, kaşıntı. Pişik olabilir. İshal olabilir.kaka da kan olabilir. İleri seviyede kusma, nefes darlığı olabilir Allah korusun. Veya normal olmadıgını dusundugunuz seyleri not alıp drunuza sormanız lazım.

Tamam canım

Benimde 4. Gün canım 3 gün yoğurt verdim bugün havuç verdim sebzelerde 3 gün yapmaya bilirsin dedi ama ben öyle gidecem amaç tatdirmak bakalım iştahlı yeme günlerini bekliyorum :palms_up_together:

Ben ew yogurdu werdim 5.5 aylikken basladm meywe puresi patates havuc puresi yap wer sewiyolar

1 Like

Bu uygulamanın tarifler kısmına bakabilirsiniz, ben öyle yapıyorum gayet güzel ilerliyoruz :hugs:

Az az tatdira bilirsin ben et suyu filan tatdirdim sewdi