Ek gıdaya başlangıç süreci nasıl olmalı?

Anne sütü ile beslenen bebekleri 5 aydan sonra mama + anne sütü alan bebekleri de 4 ayda başlatıyor zaten doktorlar çok nadir 6 ay bekleyen

Altı ay on gunluguz ek gıdaya gectik günde kaç öğün vermeliyim ve neler vermeliyim siz bir günde neler veriyorsunuz

Yogurt weriyorum meywe puresi sebze puresi yapiyorum bir iki kere yediriyorum oruc tutdugum icin

Tadimlara başlarsın canım şu an 3 gün kuralı ile alerji testi yaparsın

Kızlar benim oğlum yogurt sevmiyor ogürüyor eşim köyden koyun yogurdu getiriyor bi tadını görseniz çok guzel amasevmedi süt alıp evde yaptım onuda yemedi meyve beb3 bisküvisi pekmez her şekilde denedim yemiyor

Anneler şunu merak ediyorum,baya önceleri yazılan mesajları okudum.Ek gıdaya Geç kaldığı için pişman olan yemesinde problem yaşayan oldu mu?Erken ek gıdaya (6 ay öncesi) başlayıp faydasını gören oldu mu ya da…
5 aylık oldu bebeğim, formül mama ilerliyoruz.Doktoru 6.ayi beklememi söyledi.
Genel olarak formül süt alan bebeklere erken baslatiyorlar ki bebeğimin kilosu biraz düşük.
Ne mama değişimi teklifinde bulundu ne de tadımlara başlayın dedi…
Her doktor farklı fikirde.Deneyimi olan anneler bi fikir verebilirler mi acaba :blush:

1 Like

Tadıma başlayabilirsin canım yutmayı da ancak öğrenir ben 5 ayda tadıma başladım 6 ayda 1 öğün yiyordu artık

Teşekkür ederim bana da geç kalıniyormus gibi geldi.6 ayda yemesi zor olur yutkunmasi icin hazırlık olmalı belli bir süre.
Ama bazılarıda 6 ay dolu süt verilmesinden yana.Denemelere başlarız artık :blush:

Eger bebeginiz mama sandalyesinde dik oturabiliyorsa, en erken 5 bucuk aylikta baslanabilir. Bebekler icin bir gun bile cok farkediyor. Erken baslanilan ek gida cok uzun yillar suren kabizlik sorunlarina sebep olabiliyor. Bagirsak florasini toplamak zor oluyor sonra. Bir yakinim erken ek gidaya baslamanin ceremesini cok çekti. Yutmayi öğrenmesi icin erken baslamanin bir anlami yok ayrica, verilen besinin formu önemli. Ilk gunden pure yerine puturlu gida tercih ederseniz com cabuk cigniyorlar.

Benim arkadaşım ek gıdaya 6.ayda başladı ve çok pişman çocuk şu an 2.5 yaşında ve sadece sıvı beslenmek istiyor, kilosuda düşük haliyle raporlu mama kullanıyor. Mamayla beslenen bebeklere daha erken başlatıyor bazı doktorlar, bebek hazırsa destekli bir şekilde dik oturabiliyorsa ve yiyeceklere hevesliyse 5.aydan sonra tadım olarak başlanmalı diye biliyorum.

Kızlar bakar mısınız ek gıdaya geçtik bugün doktor onayını aldıktan sonra bunları aldım ve bir kaç şey daha var pirinç unu bebek irmiği labne köy yumurtası muz Elma armut vs şeyler aldım ama şaştım kaldım nasıl yapacam nasıl verecem bilmiyorum yardımcı olur musunuz bana şimdiden teşekkürler

1 Like

Bu şekilde hiç düşünmedim. Gittiğim doktor (bir daha gitmeyeceğim) 6 ay sırf mama dedi.Anne sütü almıyor bebeğim.
Erken başlamaktan bahsetmişsiniz,ay olarak hatırınızda mı peki?

Oğlumda blenderla çekip verdim.Puturlu oldugunda öğürüyordu.O zamanlar internet fazla yoktu,bilgi kısıtlıydı (2010 seneleri) Bilinçsizce davrandim.15 yaşına girecek, çorbada tane olduğunda yemek istemiyor inanirmisiniz?Dün ezogelin yaptım zor zar yedi hala etkisi var yani.
Sizinle yakındık sanki,5 ay 7 günlük olduk.
Siz nasıl ilerlemeyi düşünüyorsunuz?

1 Like

Evet maalesef bu alışkanlık olarak kalıyormuş :roll_eyes: ben 5.ay doktor kontrolünden sonra tadım olarak başlanmak istiyorum çokta heyecanlıyım 4 ay 20 günlük şu anda

1 Like

Ek gıdaya başlangıçta zaten ilk 1-2 ay sadece tadimlar ve tattiklarini karıştırma ile geçiyor biz ek gıdaya geceli 1 ay oldu sadece sebze meyve bir kaç kez yeni yeni organik bebe bisküvili meyveli karışımlar yapmaya başladım. Evde yoğurt,lor peyniri, peyniralti suyu elde edip bunlarla karışımlar yapıyorum bebek yemek kitaplarından destek alarak. Bebegin başını dik tutup sandalyesinde oturabiliyorsa ve bir şey uzatınca ağzını açıyorsa istekli ise baslamalisin bence uzmanlar öyle söylüyor. Doktor konusuna gelince eğer gittiğin doktora güvenip her dediğini uygulamayacaksan bence doktorunu değiştir ben hamileyken de doğumdan sonra da doktorum ne diyorsa onu yaptım posman değilim. Başka bir doktora görün fikir al

Emin değilim ama sanirim 4 buçuk 5 ay civarı başlamıştı. Başlangıçta puturlu de ogurme nedenleri aslinda ic gudusel bir durum. Sividan sonra gelen kati gidaya karşı boğulmayı onlemek amaciyla gudusel yapıyorlar. Cignemeyi ogrenmenin baslangic noktasi diyebiliriz. Yegenimin annesi bogulmaya karsi takintiliydi. Hep pure seklinde besledi, hala çocuk kocaman oldu yemek yemiyor dogru düzgün.

1 Like

Bende aldim bundan cok guzel

Bebe biskuvisini bir tane cevzeye koyuyorum biraz su karistirark pisir kivam aliyo irmigi ise yune cevzeye biraz su irmik koyup pisiriyorm sonradn icine meywe atiyorum sewerek yiyor irmigi bebek corbalarinda meywe purelrinde kullana bilirsin beben bebegime kayisi kurusu aldim icine irmik su kaynattim blenderdin cektim guzel oldu

6 aylık ilk ek gıda ne olmalı

Bebeklerde keci boynuzu cok tuketmek erken ergenlige sebep oluyormus