Bebeğim bir yaşında bu zaman kadar idare ettim ama dün gece dişten aşırı ağladı 2 3 saat eesmen kıvrandı . Sabah yine huysuz bişey de yemiyo başım çatlıyor açtım bugün bi saat ?
Siz açıyor musunuz açıp zararını gören var mı 1 saat falan
Ben açıyorum valla zararlı olabilir evet ama mecbur kalıyorum napayım keyfimden açıp onu ekran karşısına koyup bende ayaklarımı uzatıp keyif yapmıyorum sonuçta bi işime bakıyorum bende. Ki benim kızım bakmıyor çoğunlukla max 20 dkka bakıyor sonra kendi halinde oynuyor merde iş yapıyorsam yanıma geliyor iyice döküyor ortalığı
ha bazen açıp da 10 dkka kafa dinlediğim elbette oluyor ama sürekli haline getirmedim bunu yani
3 çocuğumda baktı ekrana. Öyle çocuğa TV karşısına koyup akşama kadar baktırmadım mutfakta işim oluyor açıyorum TV yi bakıyor. İş bitince gelip çocuğumla oynuyorum. Veya biyere gidiyoruz çocuğu salamayacağım biyer kalkıp oynayamıyor telefon veriyorum Max 5-10 dk ilgisini çekiyor zaten. Büyük kızımın maşallahı var çok başarılı derslerinde. Öyle anneden kayınvideden destek alan annelerin ben ekran baktırmıyorum demesine gıcık oluyorum. Çocuğuyla tek başına ilgilenen başka çocuklarıda olan analar olsunlarda göreyim ben onları.
Yani gerçekten zararı olmuyor hatta bazen faydası var. Oğlum sadece şarkı dinliyor çizgifilm falan ilgisini çekmiyor. Yanıma gelip istediği şarkının ritmini mırıldanıyor ben anlıyorum hemen ne istediğini. Şarkı açtığımda şarkıya eşlik etmeye çalışıyor bence kararında verildiğinde dil gelişimine bile faydası var. Bazı anneler var çocuğu TV karşısına koyuyor çocuk akşama kadar izliyor hiç bi şekilde çocukla konuşmuyor çocukla oyun kurmuyor. Bu çocukta konuşma geriliğide olur zeka geriliğide. Önemli olan sınır koymak. Senin yaptığın gibi günde yarım saat bi saat TV izletmenin hiç zararı olmaz
Ya canim.yanliş anlama beni ama bebegi neyden sakinirsan ona cok gidiyir. Biz telefondan sakiniyoruz ona koşa kosa gidiyir resmen tv o kadar sakinmiyoruz o kadar cok bakmiyor . Bence egitici seylerr acip izletebilirsin. Ben arada sarki acip kizimla oynuyorum . Normalde czigili filimi nadir aciyoruz .Ben nerdeysem o oraya geliyor .
Sen baktirmadigin icin bebek merak etmistir o yuzden bakar cok fazla. Normalde baktirsan belki o kadar müptelası olmazdi. 1 saat 2 saaten birsey olmaz .
Ay gerçekten faydasını bile görüyorum bende hatta ilk keşfettiğim kızım 6 aylık falandı sürekli baba dede falan dedirtmeye çalışıyorduk çıt yok tiktokta bitane videoya rastlamıştım bebekler baba falan diyordu bi kaç kere izlettim izlerken öyle heyecanlanıyor gülüyordu ki bi kaç kere izledi izledi arası 1 hafta falan sürdü baktım onlar gibi Buda diyo ondan beridir hepsini söylüyor ![]()
![]()
Geçen gün dr.videosuna denk geldim bebekler yorulunca bile dinlenmeyi bilmiyorlar ve çok daha huysuzlaşabiliyorlar en azından biraz dinlensin anne ye de biraz vakit versin die ekran açmanın bi zararı olmicağını dil gelişimine motor becerilerine ve dinlenmesine yardımcı olur diyordu yani bilmiyorum ben yanlız büyütüyorum tuvalet yemek vs için ekran açıyorum sadece on dk ilgisini çekiyor ve hemen sıkılıyor o on dk bile yetiyor bana ya vc gidiyorum ya yemek yiyorum ya çamaşır asıyorum ve bu on dklık ekran süresi günde en fazla üç kere tekrarlanıyor onun dışında zaten ya etrafı dağıtıyor ya oyuncaklarıyla oynuyor.
Miffy tele tubby uygun bi de dizi daha var hollandacada bunlar uygun cok basit kafasini karistirmiycak sekilde zaten gordugu nesneleri soyluyorum.
Miffy ekran dan kendi seciyo taniyo
Vallahi günde bı iki tane çizgi film o da belirli ama ben kendi.telefuma hasret kaldım illa alicak isiricak bakicak bende temizleyip uçak moduna alıyorum napim yoksa ne saç kalıcak bende ne de yüzüm saçımı çekip tokat atıyor mecbur veriyorum ağlıyor nasıl vermiyim
Evet gerçekten öyle bence vermiyorum diyenler fazla abartıyor ve destekle büyütüyorlar. Ben gelişi güzel devam ediyorum bizde izliyorduk ben kendim hiç Tv karşısından kalkmazdım üstelik o zamanlar önümüze çıkanları izlerdim şimdi bizler seçerek izletiyoruz. Allah’a şükür sorunumuz da yok herşeyin fazlası elbette zarar idealinde tutunca zararı olacağını düşünmüyorum
TV açık olunca arada bakıyor ama özel olarak ona bir şey açıp vermedim. Telefonla konuşturmuyor bu aralar benim kızımda 1yaş. Telefonumu alıp ısırıyor ya da alıp yere atıyor. Ben video izliyorsam kesinlikle ağlıyor kendide izlemek istiyor galiba. Çok zor ne kadar tutabilirsem artık…
Kızım 10 aylık olacak bende açıyorum tek başıma büyütmeye çalışıyorum ve hareketli olduğu için hıç durmuyor mecbur ev işleri de bana kaldığı için oyalansın diye ama öyle her şeyi izlemiyorum Anne’yi seviyorsan alkışla, ceviz adam, trt diyanet çocuk çok iyi bana göre Hacivat Karagöz, nasrettin hoca, bi çok eğitici şeyler çıkıyor
Yok canım bizim ki bi çizgi filmi açıyım toplasan 3 , 4 defa bakıyor gözü yaramazlıkta ne döksem neyi düşürsem
Bebeğim 18 aylık şimdiye kadar siyah ekranda müzik açıp oynardık söylerdik. Bir hafta önce ayağım kırıldı görümcem geldi darda kaldıkça açtı. Şimdi kendisi de istiyor. Bu duruma çok üzüldüm
Özellikle uyku saati gelince istemeye başladı bu şekilde uyku düzeni de bozulmuş oldu. Yemek yerken istiyor. Olmazsa hırçınlaşıyor tabağa kaşığa vuruyor. Resmen huyu değişti
Burdan nasıl döneceğimi de bilmiyorum.
Valla 2 , 3 saat de baksa farketmiyor baktığı şeyler eğitici içerikler herşeyi izlemiyorum agaç yaşken eğilir hesabı ben mama sandalyesi kullanmıyom yere oturuyor hem oturması ham ögrensin düşmesin diye o şekilde veriyorum
Bende çizgi film izletiyorum ama izlediği şeye de bağlı bu durum başkasına emanet edince öyle şeyler oluyor
Crohn hastasıydım eşim askeri personel sık sık il dışı göreve gidiyirdu her ağrıya zorluğa dayandım açmadım. Şimdi ayağım alçıda kalkamıyorum bir şey yapamıyorum. Mecburen görümcem bakıyor defalarca açma desem de açıyor. Artık bende bu durumdan sıkıldım çok da üzülüyorum
Aaaa sende mi crhon hastasının
Canım trt diyanet çocuk kanalı var ben onu izletiyorum sâdece hacivat Karagöz var kabe yolcusu eğitici ve saygı allahı nasıl davranmayı hepsini öğretiyor uzun süreli izleyebileceği bi kanal 3 , 4 yaşında daha anlayacağı
Merhaba, cok gecmis olsun. Canınızı sıkmayın, iyilestiginiz zaman zor olsa da dönersiniz. Bir arkadaşım bebeğini hircinlik, konusma geriliği icin doktora götürdüğünde ekrani tamamen kesmelerini tavsiye etmişti doktor. 1 hafta kadar zorlandilar ama sonunda bıraktı. Geçici bir surec olduğu icin sizin daha kolay olacaktır.