Eşim ailemi istemiyor

Merhaba kızlar daha önce bu durumu yaşayan var mı nasıl bir çözüm buldunuz ? Ailem ve eşim arasında herhangi bir kötü olay laf söz yok. Ama eşim 1.5 yıllık evliyim ailemi istemiyor . Her gelecekler demem de kavga çıkarıyor. Geldiklerinde surat asıp konuşmayarak binpişman ediyor. Aileme kalsa tamam kızım biz gelmeyelim senin evinin huzuru kaçmasın. Ama gelmediğiniz için kaçıyor zaten. Eşimin ailesi ise sık gelip gider. Kayınvalidem her ay 10 15 gün gelir kalır. Kız kardeşi 10 günde bir gelir. Onlar bu kadar sık geliyorken ve ben hizmette bir kusur etmezken o ailem gelmek istediğinde hep kavga çıkarıyor onlarda pek nadir geliyor. Bebeğim 6 aylık 2 kere geldiler. Babam henüz gelmedi bile. Anlayamıyorum kafam almıyor neden kendi ailesine iyi olmamı bekler o zaman. Ben iki yıldır ailemi kabul ettirmeye çalışıyorum aralarında kötü diyebileceğim tek bir olay yok. Ama kafaya takmış gelmesinler diye. Beni de 1 yıl aileme göndermedi yok hamilesin yok bebek yeni doğdu hep türlü bahanelerle 1 yıl da bayramdan bayrama gönderdi. Yarın oğlumu sünnet edecektik. Annesi iki tane kız kardeşi teyzesi ve kuzeni gelecekti bende annemde gelsin dedim diye sünnet iptal dedi. Arayıp sünneti iptal etti. Ben artık ciddi manada savaşmaktan yoruldum bu konu için. Evlendiğimden beri hep aynı konu. Benimkiler gelecek hatta ve hatta evin tek oğlu yarın anneme bir Şey olursa anneme bakacaksın diyor annemi yanıma alırım hastalanırsa yaşlanırsa annem gelecek diyor. Ama söz konusu ailemin buraya birkaç saat gelmesi ise sünnet bile iptal oluyor
Bu kinini nefretini saçma düşüncelerini anlayamıyorum. Derdi beni onlardan uzaklaştırıp soğutmak mı ne ? Ben böyle davranınca kavga edincede ben çok aileci oluyorum aile için kavga çıkarmış oluyorum . Tükendim ben artık tü ken dim…….

1 Beğeni

Ah canım. Eşindeki nasıl sığ bir düşünce. Nasıl bir empatisizlik çok üzüldüm gerçekten okurken. Eminim her türlü konuşmuşsundur ama bu taviz verilmesi gereken bir konu değil bence net olarak sınırların çizilmesi gereken bir konu. Üstelik ailesine ilgi sevgi beklerken nasıl böyle davranır aklım almadı. Sende ağaç kavuğunda yetişmedin ya onlarda senin canın. Tam ihtiyacın olduğu zaman nelerle savaşmak zorunda bırakılmışsın. Nasıl değer görüyorsan aynı değeri ver gitsin. O zaman ortalık karışır ailem demeye başlarsa seni gözden çıkarırsa da bırak çıkarsın. Böyle saygısızlık olmaz. Seven sayan insan eşine bunları yaşatmaz.

9 Beğeni

Üzüldüm hemde hiç bir sebep yok diyorsunuz. Nişanlıyken felanda böylemiydi ailenize karşı. Kesinlikle yanlış bir yaklaşım kendi ailesi istediği gibi geliyormuş.Biraz empati yapmasını sağlayabilirsiniz. İlerde gelinimiz ya da damadımız da bizi istemese ne hissedersin. Çocuk büyütmek kolay mı, ne emekler veriyoruz. Bu dünya da ne ekersen onu biçersin… gibi şeyler söyleyerek belki vicdan muhasebesi yapmasını sağlayabilirsiniz.

Yaptım yaptım yapmaz mıyım. Kaç kere tatlı dille oturup anlattım. Hayır nişanlıyken herhangi bir problem yoktu.

Evet bende sizin gibi düşünüyorum.

1 Beğeni

Şimdi her zaman öncelik kurduğun ailedir derler ama o eş benim aileme saygı duyarsa beni sevip sayarsa öyledir beni babaannem büyüttü mesela eşim kaynanamın yapmadığı anneliği babaannemden gördü bağzen çatışmalar olsada evimizin baş köşesi babaannemindir sizin eşiniz bişey mi gördü duydu yada kırıldı acaba altında yatan sebep ne ki böyle yapıyor biliyor musunuz sizde ona göre tavır alın gerçekten zor bir durum Allah yardımcın olsun

Ayyy valla okurken adamı dovesim geldi nedir bu ya yarın öbür gün bişey yapsa bişey olsa sana en iyi bakacak ailendir ondan mı yapıyor acaba açık kapin kalmasin diye mi yapıyor. Durum çok vahim bi huzur yok wbelli ki bu konu açılınca adam da seni bastırmayi öğrenmiş bilmiyorum ben olsam onun ailesine de tepki gösteririm istemem yani onlarin evladı varsa senin ailenin de var nasıl bencil sığ bir düşünce yarabbim Allah yardımcın olsun

1 Beğeni

Bende onun ailesi gelikce aurat asardim k.bkmasn ailem beni me zorlukla buyuttu o kimki benm ailemi istemicek bn onun ailesine saygi duyuyorsan pda mecbur ailemi istemese bile saygi duymak zorunda hangi cagda yasiyosa senin kocanda kendi ailesi gelsin gitsin bnm aileme gelince istenmesin onun inadina herzaman cagiririm ailemi

1 Beğeni

İnanın ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. Gün gece eve içki içip gelmiş gecenin bir yarısı ve aileside bizdeydi. Ama kimse ağzını açıp bir şey demedi onu bu konuma getiren benmişim gibi oldum. Oysa aynı şeyi ben yapsam onun ailesini istemezsem bana kapı orada der. Ki diyorda ileride de ya anneme bakarsın ya babanın evine dönersin. Çoçuk insanın elini kolunu bağlıyor. Ben gitmek istiyorum çünkü bu kavga sonuncu kavga değil bir ömür böyle devam edecek eşim zerre değişmez. Ama sana asla diyor o çocuğu vermem asla diye aşırı bağlı. Biliyorum siz devlet veriyor diyeceksiniz ama bana diyor bu bebeği alıp çıktığında polisi ararım çoçuğumu kaçırıyor diye.

1 Beğeni

Canım valla zor bir durum ve çok saçma hiç bir sorun yokkken aileni istememsi kendi ailesini sana kabul ettirip senin aileni kendisinin şstememsi bana çok mantıksız geldi velki çok abartıgorsun diyebilirsin ama eşin çok egolu bir narsist geldi bana sana tavsiyem eğer seni seviyor ve eşi olarak görüyorsa ailenide kabul etmek zorunda en azından sana olan saygısından çocuğunda var ayrılmak istediğin yerde olacak çünkü kardeşim yaşadı ve sonunda ayrıldı çocuk büyüdükçe dışarı çıktıkça hastalandı ve her defasında kardeşim suçlandı o da ayrılmakta buldu çareyi ama yinede çocuk olduğu için ayrılmakta çözüm olmadı umarım eşin düzelir ve aileni kabul eder seni ailen ve kendisi arasında bırakmaz eğer ayrılmak zorunda kalırsan çocuğun yaşı dolayısı ile sen alıyorsun canım venim kardeşim o şekilde aldı oğlu küçükken ayrılmıştı ve taviz verme tamam gidiyorum de ve çocuğunu alıp git inana sen ve bebeğin her şeyden kıymetlisiniz

Senmi boşarsın bu adamı bizmi boşayalım? Karısını seven adam ailesinede saygı duyar. Bunlar seni eline avucuna almak istiyor aileni unut sadece bizi bil diyor. Ben benim ailemi saymayan adamın ailesinin yüzüne bakmam. Ayrıca kocan çocuğumu kaçırıyor diye polise ihbarda bulunamaz sen onun annesisin bi anne kendi bebeğini kaçırmaz bebeğin yanı zaten annesinin yanıdır. Mahkeme sürecindede bebeğin geçici velayeti anneye verilir. Zaten sonrasındada annede ağır kusur bulunmazsa velayet anneye verilir. Yaşın genç bebeğin 1 taneyken kaç kurtar kendini ordan. Bir ömür geçmez o adamla

4 Beğeni

Ayyy seni manipüle etmesine izin verme benimkide öyleydi vermicem ben bakarım iftira atarım çocugu verdirtmem diye alırlar yurda dedi bne de g.tün yiyosa aldır dedim şikayet etse bile çocuk 5 yıl sende bakıma muhtaç bi çocugu giderken bırakamassın zaten devlet bunun için çocugu sana vrmez dik dur istemitıyosa isteme kovuyısa topla eşyanı git çocugu götürmene izin vermiyosa ara polisi ki ciddi olduğunu anlasın onun anası kıymetlıyse benimkide kıymetli kusura bakmasın

1 Beğeni

Bende polisi arayacak cesaret yok. Korkağın tekiyim. Hayatım ya dahada kötü olursa ya bu yaptığıma pişman olursam diye arada kalıyorum
Evet bu adam iki yılda bir adım bile düzelmedi
Narstit birisi. Ve bugüne kadar beni hep bastırdı ezildikçe sesimi çıkarmaya bile korkar oldum.
Allah’a dua ediyorum beni ve çocuğumu bu adamdan kurtarsın diye

1 Beğeni

İste sen korktugunu belli ettigin icin oda seni ezmeye dewam ediyor korktugunu belli etmeseydin bu kadar ezme firsati olmayacakti kozu eline wermissin

Niye korkuypsun daha kötü ne olabilir sana muhtaç çocugu ailen arkanda olduğu sürece senden almazlar korkma

Düzenini bozmaktan korkuyorsun ama ileride daha fazla çocuğun olursa yaş geçerse çok daha kötü olacak hayat senin için. Bi söz vardı hayatım alt üst olur diye endişe etme nerden biliyorsun hayatın altının üstünden daha iyi olmayacağını? Yani bizler burda sen yuvanı boz diye uğraşmıyoruz ben ortada bi yuva göremiyorum. Senin kocanda eminim ki psikolojik rahatsızlıklar var ileride bu adam senide hasta edecek doktor doktor gezeceksin ben bundan endişe ediyorum. Restini çek ya korkar boşanmamak için geri adım atar yada boşanırsın. İki türlüde senin için daha iyi olur.

3 Beğeni

Yada iyi bir tedavi olcak eşin bi doktora gorunsun

Peki ailesi nediyor esine hani senn aileni ewe koymuyor ya ailesi kizmiyormu

Senin ailenin yerinde olsam gelmeye devam ederim gelmeye yokmus gibi davranirim ayni ortamda olsaniz bile.
Istedigi kadar surat assin.
Yarin birgun sevdigin birine bisey olursa cok pisman olursun beyefendi surat yapacaksa yapsin.
Boyle yaparak zannediyo ki seni ailenden uzak tutmak uzaklastirmak.
Ailesinin hosuna gidiyordur ne kizmasi bacimmm
Aferim oglum iyi yapiyorsun diyolardir

Korkunu bi kenara birakip artik tawrini koyma zamani yoksa ilerde daha kotu olur